Aki kiszáll az autójából, eleve barom

2013. február 28. 14:29

Szily László
Cink
Jó hely a Rózsadomb, csak sok itt a köcsög.

Pesten is vannak gazdag emberek, sőt terepjárók is, de ott sosem éreztem magam közvetlen életveszélyben a zebrán. A Rózsadombon és ettől kifelé, Habonyföldön, egészen Hűvösvölgyig egy sima átkelés olyan, mintha Bejrútban kereszteznénk a Zöld vonalat. 

Aztán lassan leesett, hogy mi a jelenség oka. Habonyföldön olyan sok a luxusterepjárós, hogy ilyesmivel itt egyszerűen nem lehet kitűnni. A személyautók is túl drágák, itt senki sem fogja megbámulni a Lexusodat. Kivéve, ha az illető gyalog van, te meg rágyorsítasz és még ki is intesz, hogy takarodjon a zebráról. Ez nem ilyen publicisztikai fordulat, hanem napi háromszori esemény, amikor kimegyek a 100 méterre lévő kisboltba. 

Most annyi történt, hogy Habony »Az Ember Akire Orbán Viktor A Legjobban Hallgat« Árpádról kiderült, még a habonyföldi átlagnál is tenyérbemászóbb figura. Orbán Viktortól teljesen függetlenül: az, aki bármilyen utcai konfliktus közben kiszáll az autójából, definíció szerint egy barom. Akkor is, ha csak kiabál és visszaül, akkor is, ha verekszik is, függetlenül attól, hogy a másik fél férfi, nő, gyerek, nyugdíjas vagy harcművész, innentől tök mindegy. Nagyon régen robogózom, sok ilyen fickóval találkoztam, a személyes tapasztalatom az, hogy aki kiszáll, az vagy teljesen elborult, vagy jól láthatóan szintetikus pörgetőkön él, úgyis mint dülledt, üveges szeme van és acélosan feszül az állkapocsizma.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Egy szót sem írt arról, hogy "jobboldali köcsög" lenne, sőt.
"Orbán Viktor ellenségei most nyilván dörzsölik a tenyerüket, hogy tessék, ilyen emberek határozzák meg a sorsunkat a háttérből, meg hogy madarat tolláról. Ez szerintem nagyrészt hülyeség. Habonynak nem volt semmiféle közfunkciója, és seggfej is adhat jó tanácsot. "

Nem tudnál inkább anyád sírjánál zsidózni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés