Kubatov-videó: nyomozást indított a rendőrség

2013. február 17. 13:52
A Jobbik feljelentése alapján a rendőrség nyomozást indított a Kubatov-videó ügyében. A Somogy megyei rendőr-főkapitányság választás rendje elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz.

„A Btk. 211. §-ába ütköző választás rendje elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Jobbik feljelentése alapján a decemberben az interneten megjelent Kubatov-videó miatt” - olvasható a Jobbik vasárnapi közleményében.

Az ellenzéki párt szerint Kubatov Gábor legutóbb kiszivárgott oktatófilmje újabb bizonyíték a Kubatov-listák törvénytelenségére, a Fidesz pártigazgatójának gátlástalanságára. A Jobbik a közleményében felszólította a kormányt, hogy „az újabb botrány árnyékában hagyjon fel a nemzeti konzultációnak nevezett propagandával és adatgyűjtéssel, miután nyilvánvalóvá vált, hogy ki listázza a magyar állampolgárokat kartonnal és vonalkóddal látva el őket”. A közlemény szerint a párt aggodalommal figyeli, hogy politikai nyomás nem fogja-e befolyásolni a büntetőeljárást.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Jobbik közleményében jelzett rendőrségi nyomozás megindításáról vasárnap nem adott tájékoztatást, írja a távirati iroda.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A filmet nézve arra gondoltam, mit értett Mesterházy azon, hogy lábbal kell megverni a Fideszt? Gondolom azt, hogy ugyanígy elmennek a körzetekbe, és nyilván ők is győzködni fogják az embereket. Azt pedig nem hiszem, hogy nem dokumentálják a tapasztalatokat.

A filmben is elhangzik egyébként az egyik megkeresettől, hogy most érkezett két buszra való MSZP-s agitátor. Gondolom valami hasonló miatt jöttek ők is.

Azonkívül pedig, ha ennyire nyíltan videóra vették az egészet, akkor nem lehet törvénysértő.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés