Jobbik: Pszichiátriai betegellátást!

2013. február 5. 11:56
Az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) által nyújtott betegellátás visszaállítását kéri a kormánytól és az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Jobbik. A párt szerint romlott a közbiztonság az országban, miután „szélnek eresztették az ön- és közveszélyes betegeket”.

Baráth Zsolt országgyűlési képviselő keddi, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az OPNI hat évvel ezelőtti bezárása továbbra is szakmai, közbiztonsági, valamint ingatlan- és műemlékvédelmi kérdéseket vet fel, ezekkel kapcsolatban pedig a jelenlegi kormány felelőssége is felvetődik.

Emlékeztetett arra: 2007-ben, a Gyurcsány-kormány döntése nyomán több mint 200-zal csökkent a pszichiátriai fekvőbeteg-férőhelyek száma az országban, 2010-ig pedig 13 százalékkal a fekvőbeteg-ellátásban kezelteké. Megnőtt a várakozási idő, különösen a gyermekellátásban – fűzte hozzá.

Mint mondta, ezzel párhuzamosan jelentősen több öngyilkosságot követtek el, emellett romlott a közbiztonság az országban, miután „szélnek eresztették az ön- és közveszélyes betegeket”. Őket Baráth Zsolt időzített bombáknak nevezte. Az ellenzéki politikus a budai épület állagának romlását is aggasztónak tartotta, és jelezte: műemléki jellegű hasznosítást tartana elfogadhatónak az egykori OPNI helyén.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már előkészítés alatt van az utódintézmény létrehozása (OPAI).
A Jobbik most fontos ügyet hozott elő (szemben az eddigi puffogtatásaikkal), de nyitott kapukat dönget.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés