A kongresszusmánia ítélte halálra az LMP-t

2013. január 27. 15:23
Vélhetően a világon sehol nincs még egy annyira nehézkesen működő formáció, mint az LMP, akiknél gyakorlatilag nincs olyan kérdés, amiben a párt vezetősége dönthetne.

„Végül csak elérte az előre megjósolható vég Magyarország egyetlen kongresszusmániás pártját. Vélhetően a világon sehol nincs még egy annyira nehézkesen működő formáció, mint az LMP, akiknél gyakorlatilag nincs olyan kérdés, amiben a párt vezetősége dönthetne. Emiatt nyilván előre borítékolható volt, hogy végül darabokra esik az egész, hiszen az anarchia bázisdemokrácia ugye bármilyen szépnek és igazságosnak tűnik is, valójában rettenetesen destruktív.(...)

Nem mintha probléma lenne, hogy abszolút nyitottak a tagság felé. Sőt, ez tök jó. Csak az van, hogy az ilyen hülyéskedések miatt tart most ott egy olyan párt, aminek lehetett volna súlya az elmúlt huszonegynéhány év lezárásánál, hogy az emberek többsége (már akik egyáltalán hallottak róluk) csak röhögve legyint, mikor felvetődik a Belvárosi Párt neve. Ha lett volna egy normális döntéshozó réteg, akkor talán nem jutottak volna el odáig, hogy egy olyan kérdés juttassa őket a pusztulás szélére, miszerint rendszerkritikusként csatlakozzanak-e a rendszer hibáiért maximálisan felelős Bajnaihoz.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Eldőlt, szakad az LMP. A Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai kilépnek a pártból, a parlamenti frakció pedig 8-7 arányban kettéválik, de valószínűsíthetően frakciószövetségként működik majd tovább. A kilépők egy új baloldali pártot alapítanak.

Konklúzió:

"Kár értük, de lássuk be, erről csakis ők tehetnek. Így jár az, aki alapszabályba foglalja az öngyilkosságot."

Na jó, én is azon csodálkoztam mikor láttam, hogy ez a XXI. Kongreszusuk. Elég sztahanovista modszer ahhoz képest, hogy 2009-ben alakultak pártá az EP választások elött.

A legaranyosabb az volt, hogy nemrég feljelentették a fideszt,hogy oszlasság fel mivel 2012-ben nem tartottak Kongreszust, mikor a párttörvény előír évi legalább egyet, ami persze így nem fedi valóságot, mivel nem Kongreszust, hanem beszámolot kell beadni kötelezöen, amennyiben nem feloszthatják a pártot. Ez minden pártra érvényes.

E történet is bizonyítja, hogy továbbra is aktuális Fazekas István (magyar költő, műfordító) kérdése;
„Vajon vannak-e még a mai magyar politikai életben, de egyáltalán a közéletben olyanok, akik bűntelenül és tisztán akarnának élni, akik meggondolják tetteik helyességét és következményeit, akik nem szeretnének részesévé válni az elhibázott rendszerváltás bűneinek és tévedéseinek?”

Hááát... Innen szép a győzelem!- szokták mondani.

A Schiffer-vonalnak most nagyon össze kell kapnia magát, az árulók meg egyék meg,amit főztek! Kapnak majd egy-két államtitkári helyet a soha létre nem jövő Bajnai-kormányban.

Most hallottam a Dunán Benedeket. Dobtam egy hátast. Az, hogy valaki ennyire ne legyen tisztába a parlamenti frakciók müködésével és politikailag ennyire alul képzett legyen és a fő mondanivalója a kormány leváltása, hát nem is tudom, hogy mit lehet ehhez szólni.

Egyre biztosan jó ez a történés. Bebizonyítja, hogy a kontroll nélküli, az abszurditásig vitt demokrácia, a tekintély teljes sutba dobása, az alázat semmibe vétele, a hőzöngés mire vezet - nem csak a politikában persze.
A cikk nagyon jól fogja a kérdést.
Schiffer szerintem okos fickó és az esze is a helyén van; volt türelme és kitartása kivárni, hogy a demokráciabajnokok, a bomlasztó elemek csúcsra járassák magukat és elérte, hogy el is tűnnek abból a pártból, amelyet valójában ő hozott létre. Remélem azt is megérti, hogy más az elmélet és más a fennmaradhatósági gyakorlat.
A magyar politika is tanulhatna ebből, főleg a demokraták...mert szép az elmélet, de ahol azt abszolútként kezelik, ott csak bukás lehet a vége.
A desztilláltan szabadjára eresztett rendszer mindig lenullázza önmagát.

Gondolom, ha a platformisták nem lépnek ki a frakcióból, csak valami belső megállapodást kötnek a tisztségek és hozzászólási idő felosztásáról, akkor nem oszlik fel a frakció.

Karácsony Gergely politológus. 2002 és 2008 között a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs államtitkárságán dolgozott politikai tanácsadóként.
Most visszatér az akol melegébe. ;-)

Nem tudom, hogy egyáltalán mint parlamenti párt ismerik-e a házszabályt, mert nyílatkozatokból úgy néz ki, hogy nem.
Jávor kilép a pártból platformjából, ez már őnmagában a frakció megszünését eredményezi. Nem tudom, hogy ezek után milyen közös frakció munkát akar, mert az nem lehetséges.
A frakció megszünése akkor is automatikus, ha hárman kilépnek a frakcióból. Ez ugye nem volt opció.

Na már most, ha az lmp frakcióban gondolkodik a platformosokkal együtt akkor csak egy opció marad. A frakció tagjai maradnak az lmp-ben, mint pártban és két fő Jávor-Karácsony elhadja a frakciót és a pártot, hogy új pártot tudjanak alakitani.

Remélem, hogy miután kinyílatkoztak a sajtóban az uj pártról és az lmp-ből való kilépésről platformostól elkezdhetik tanulmányozni a munkahelyükre érvényes szabályt is, ami azért elég ciki lesz azok utáni magyarázkodás, vagy magyarázatok esetleg visszakozás és sorolhatnám.............

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés