Válasz a támadásokra

2013. január 8. 17:48

Stefka István | Széles Gábor
Magyar Hírlap
Ha újságíró kollégánk néhány gondolata mégis félreértésre adhatott okot, akkor azért elnézést kérünk minden érintettől, olvasótól.

Tisztelt Olvasóink!

Lapunkat néhány napja az ellenzéki balliberális erők rágalmakkal, félrevezető vádakkal próbálják lejáratni. Nem először fordul elő. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a szólás- és sajtószabadságot súlyosan megsértve egyszer már karanténbe akarta zárni a Magyar Hírlapot. Akkor, 2009 februárjában a sajtó- és szólásszabadságért, a Magyar Hírlap létéért hatalmas tömeg tüntetett a Kossuth téren, ami méltó válasz volt a kormányzati önkénnyel szemben. Most ismét az ellen az országos napilap ellen szervezkednek, amely immár több mint hat éve a demokrácia, a szabadság, a függetlenség mellett tette le voksát. Mindig is vallottuk, most is valljuk, hogy az antiszemitizmus és a rasszizmus csak gyűlöletkeltésre és a társadalmon belüli feszültségkeltésre alkalmas. A publicisztika véleményműfaj - a hír szent, a vélemény szabad. Bayer Zsolt írása is publicisztika volt, saját véleményét írta meg, amely nem tükrözte a lap véleményét. Megjegyezve, hogy szavait tudatosan, rosszindulatúan félremagyarázták. Ha újságíró kollégánk néhány gondolata mégis félreértésre adhatott okot, akkor azért elnézést kérünk minden érintettől, olvasótól. Tudjuk, hogy a Magyar Hírlap elleni támadásnak nem titkolt célja a jobboldali egység megbontása, a Békemenet szervezőinek lejáratása, a többségi társadalom demokratikus erőinek megkérdőjelezése. Ezért a lap továbbra sem adja fel azt a célját, hogy az ország problémáiról, súlyos gondjairól, a valós helyzetről tájékoztassa olvasóit. Elítélünk minden rasszista és antiszemita megnyilvánulást. Még fokozottabban figyelünk arra, hogy olyan írás ne jelenjen meg, amely gyűlöletkeltésre adhat teret akár a jobb akár a baloldal számára.

Széles Gábor tulajdonos

Stefka István főszerkesztő

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ők csak a saját véleményükre értik ezt korlátlanul. Aki mást mer mondani, vagy más véleménye van azt ki kell "ik(r)tani", ellehetiteni és mocskos fasziszta rasztista antiszemita billoggal ellátni.

Érthető, vagy nem?

Ezzel a bocsánatkéréssel még adósak voltak.
De, hogy végre nincsenek itt a jobbikosok/balosok, most már beszélhetünk a problémáról magáról: hogyan fognak beilleszkedni azok, akik eddig látszólag ezt megtagadták, ölre mentek, öregeket fenyegettek, tartottak sakkban aggot és fiatalt. Szembenézés kell itt és most.

Még mindig itt vannak a balosok.
Na, de üsse kő, mondják csak a magukét!

A mandin is volt erről szó. A magyar gyereket a cigány srác terrorizálta, alázta, ennek az lett a következménye sajnos ami. Így kerek a történet. Nagyon aljas dolog csak az egyik felet meghallgatni.

Zéró tolerancia minden bűnözővel szemben. Ilyen egyszerű lenne a megoldás, ha végre valakinek lenne mersze rendet vágni.

Ebben mintha igazad lenne.

A cigányok való félelem oka nem ez a néhány tragikus eset. Akad az országban pár gyilkosság minden évben, biztos vagyok benne, hogy többségét nem cigányok követik el. Még a családon kívüli, idegen által elkövetett eseteknél is valószínűleg. De az emberek alapvetően nem attól félnek (már aki fél), hogy esetleg ők lesznek az az egy az egymillióból, aki meghal. Országúti halálos balesettől sem félnek. Attól sem, hogy éppen akkor rabolják ki a bankot, amikor éppen bent vannak.

Sokkal inkább a mindennapi félelem van itt a háttérben - beszólásoktól, megaláztatástól, lökdösődéstől; amit már nagyon sokan megtapasztaltak. A késelések persze felizzítják a parazsat, de önmagukban nem okai a félelemnek.

Azt persze vegyük észre, hogy a magyarhírlaposok, csakúgy, mint mondjuk a 168órások, az ellenség sarkosabb véleményét egyáltalán nem tartják elfogadhatónak és megvitathatónak - csak a sajátjukat. Ez van, ideges egy ország Magyarország.

senki nem beszél arról, hogy bayer ne a saját véleményét mondaná.. (nem is mondhatna mást)
és a véleményét joga is van elmondani olyan szempontból, hogy semmi bántódása nem érheti őt azért az állam részéről, nem lehet beperelni érte, stb.

mindössze annyiról van szó, hogy ha valakinek antidemokratikus nézetei vannak, akkor ne csodálkozzon azon, ha a demokraták kiközösítik.

igaza van vagy nincs?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés