Who the fuck is HaHa?

2013. január 8. 14:31

Balogh Gábor
Jobbegyenes
Hierarchia nélkül nem megy. Ahol mindenki egyenlő, ott senki sem kötelezhető semmire.

„Ha az egyetemen hirtelen megjelenne egy »Éljen a HÖOK - Vesszen Hoffmann Rózsa« felirat, akkor azonnal elő lehetne venni a HÖOK-ot, annak egyetemi, kari, sőt akár szakos szintű felelőseit. Ki lehetne kergetni a hökösöket egy hengerrel, akik kénytelenek lennének lefesteni a graffitit - hiszen erre utasítanák őket a vezetőik. Akik a szó jogi és erkölcsi értelmében is felelősek lennének falfirkákért. És máris a kulcsszónál tartunk: felelősség.

A HaHa igen büszke arra, hogy a »bázisdemokrácia« szellemében működnek. Vezetőik nincsenek, csak »aktivistáik«. Itt mindenki egyenlő, nincsen alá-és fölérendeltség. Minden ügyben közvetlen szavazással döntenek - mármint azok, akik jelen vannak. (...)

Ma esti szeánszukon éppen azt, hogy a kormány ne csak a HÖOK-kal, de velük is tárgyaljon tandíj-ügyben. Pontosabban a decemberben alakult Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórummal, amelynek hogy-hogy nem ők is tagjai lettek. Szép dolog a széleskörű összefogás - de azért azt nem árt tudni, kit veszünk be a buliba. Ki fogja képviselni a HaHa-t, amikor majd farkasszemet kell nézni az asztal mellett a kormánnyal? A vezetőik? Azok ugye nincsenek. A delegáltjaik? Azokat ki választja majd meg? Egy összerántott hallgatói fórum közönsége? S aztán kinek lesznek majd - felelősek? Már megint ez a kellemetlen szó...

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hej szellök fényes szellök,
fényes szellök fujják.........?!

Volt már itt aktivisták agressziv nyomulása......nincs új a nap alatt.

Bolsi tempo, bolsi ideológia egyike az eszköztárból a nyomulásra.

El lehet kerülni a 'röghöz kötést', ha a végzett diplomások célországai vállalják az ott munkát vállalók arányában a magyar felsőoktatás finanszírozását. Szóljon nekik a HaHa, a követségek portásai talán még a petícióikat is átveszik.

Hogy is volt a 'Miért éppen Alaszka' sorozatban? Szerződésszegés esetén 17 év + 25e$ a pönálé.

Nekem is ez ugrott be, még a múltkori hisztinél.

Ugye, volt ingatlanlufi. Csak ne vezessen a HaHa és felső kapcsolatainak erőlködése valamiféle felsőoktatási lufihoz.

Jól sejted. Az szdsz holdudvara ellepték a felsöoktattási intézményeket, föleg a liberalizáció után, mikor gombamodra nöttek olyan szakok ahol lényegileg szájkaratén kivül tul nagy eröfeszitésre de még tudásra sem volt szükség. Ezért nyüszitenek azok az oktatok akiknek egy biztos jövedelemforrás volt a legcsekéjebb erőfeszitéssel.Vágtam magam hanyatt mikor egy Fodor Gábor és hasonló kvalitásu diszpintyek egyetemi oktatok, sét adjutusok lehetek. Azért az sem semmi, hogy az LMp parlamenti képviselői közül számtalan egyetemen oktató is van. Karácsony, Jávor és sorolhatnám akik a hátérben szervezik a diákok mozgolódásait és ezt nem is cáfolták, hisz aktivistáik tünnek fel szónokként. Na most a nagytestvér oktatok és a kistestvér lmp nagyon jól elvannak. Ott van még a DK ifjusági tagozatának tagjai akik a DK megalakulásakor ott viritottak szónokként Gyurcsány mellett a szinpadon.

Na most az ifjak előadják, hogy Ők nem politizálnak és nem kérnek az ellenzéki pártokból.

Elöször is minden közéleti tevékenység politika, ha az ifik ezt másként gondolják miért koptattják az egyetem padjait, ha nem ragadt rájuk ennyi. A politika nem csak kifejezetten pártpolitikát jelent, amit azért a politológus szónokoknak illene tudni.

Gondolom, hogy háttérből Gyurcsány a mozgalmi KISZ-es multjából hozott tapasztalatait adja át az akciózáshoz, az oktatok meg az lmp-s utánpotlást okitják.

Ha most azt vesszük fígyelemben, hogy az a párszáz, max a vonuláson résztvett, de azóta nem nagyon aktivak gondolják, hogy képviselik az egyeteme ifjuságot és ezt a hangoskodásukkal és agreszivitásukkal erösítik nagyon rossz uton járnak. A hangerő nem azonos a tényleges erővel még akkor sem ha médiahátszelet és politikai hátszelet kapnak.

Mivel a kormány megy a kijelölt utján és teszi a dolgát a felsőoktatás rendbetételénél is ezért sürgös számukra a zavarkeltés mert nincs sok hátra a 14-es választásokig, s kell szervezni a kormányellenes erőket.

Beszédes az, hogy Bajnait egyesületét támogató aláíró a volt szdsz és holdudvarából tevödött össze mintegy 2500 an. értelmiség

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés