Who the fuck is HaHa?

2013. január 08. 14:31

Hierarchia nélkül nem megy. Ahol mindenki egyenlő, ott senki sem kötelezhető semmire.

2013. január 08. 14:31
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Ha az egyetemen hirtelen megjelenne egy »Éljen a HÖOK - Vesszen Hoffmann Rózsa« felirat, akkor azonnal elő lehetne venni a HÖOK-ot, annak egyetemi, kari, sőt akár szakos szintű felelőseit. Ki lehetne kergetni a hökösöket egy hengerrel, akik kénytelenek lennének lefesteni a graffitit - hiszen erre utasítanák őket a vezetőik. Akik a szó jogi és erkölcsi értelmében is felelősek lennének falfirkákért. És máris a kulcsszónál tartunk: felelősség.

A HaHa igen büszke arra, hogy a »bázisdemokrácia« szellemében működnek. Vezetőik nincsenek, csak »aktivistáik«. Itt mindenki egyenlő, nincsen alá-és fölérendeltség. Minden ügyben közvetlen szavazással döntenek - mármint azok, akik jelen vannak. (...)

Ma esti szeánszukon éppen azt, hogy a kormány ne csak a HÖOK-kal, de velük is tárgyaljon tandíj-ügyben. Pontosabban a decemberben alakult Országos Felsőoktatási Egyeztető Fórummal, amelynek hogy-hogy nem ők is tagjai lettek. Szép dolog a széleskörű összefogás - de azért azt nem árt tudni, kit veszünk be a buliba. Ki fogja képviselni a HaHa-t, amikor majd farkasszemet kell nézni az asztal mellett a kormánnyal? A vezetőik? Azok ugye nincsenek. A delegáltjaik? Azokat ki választja majd meg? Egy összerántott hallgatói fórum közönsége? S aztán kinek lesznek majd - felelősek? Már megint ez a kellemetlen szó...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. január 09. 00:07
A döntéseket nyugodtan meg lehet hozni demokratikusan, mindenki egyenlő módon. Ez a demokrácia. Mármint a valódi, a közvetlen. A hierarchia a fentebbi módon megszületett dötésket végrehajtásához és végrehajtatásához kell. Magyarra lefordítva tehát a miniszterelnök dolga nem az kellene, hogy legyen, hogy eldöntse merre haladjon az ország, hanem csupán az, hogy a népszavazáson született döntéseket végrehajtsa, végrehajtassa, függetlenül attól, hogy egyetért-e a döntésekkel, vagy sem.
Thor911
2013. január 08. 23:15
Én is szívesen látnék több felelősségvállalást! Hogy jobb, bal és szélsőjobb oldalon se csak a hárítgatás legyen!! Az hogy az írónak csak a királyság és diktatura a járható út még nem jelenti hogy eddig is nem tárgyaltak a kormánnyal(ami persze a kormány részéről csak látszat volt) és lám... míly csoda... ott voltak a vezetők... :) Talán a cikkírónak kicsit tájékozódnia kéne mielőtt butaságokat írogat! A következő írása gondolom majd arról szól hogy az Együtt mozgalom, az LMP és az mszp sem rendelkezik vezetővel... Ha nem kapott egy fillért sem ezért az alacsony szinvonalú írásért akkor kár folytatni! Ilyet én csak pénzért vállalnék...
korona
2013. január 08. 18:59
A hierarchia a társadalmak önvédelmi rendszere a hirtelen és meggondolatlan, káros tettek elle.
korona
2013. január 08. 18:54
Addig, amíg valaki nem fizet ADÓT, nincs joga beleszólni az ország társadalompolitikájába. Tehát tanulók, tanulni, sikeresen vizsgázni és majd, ha dolgoztok - termeltek, kereskedtek és egyebeket csináltok, ami után adóznotok kell, akkor szólhattok bele (esetleg), hogyan épüljön a társadalom. Aki meg eleve kiskorú, annak ifjonti kötelezettsége a tanulás, a szülők megbecsülése és törekvés a majdani jobb élet megalapozása. A demokráciát nem hangoztatni kell, hanem tenni. Amióta az ember emberré lett, mindig volt hierarchia. Ha ez nincs, akkor káosz van. Minél inkább nincs egy társadalomban hierrachia, annál gyorsabban jut el a megszűnéséhez. Egy eszme alapján létrejött társadalmi csoportosulás minél hierarchikusabb (lásd: katolikus egyház), annál hosszabb életű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik