Véleményem a szigethalmi cigánybűnözők késeléséről

2013. január 7. 8:40

Vona Gábor
Facebook
A Jobbik a közeljövőben demonstrációt fog szervezni Szigethalmon, hogy megmutassuk: nem félünk a cigányterrortól és azt is: ez a mi hazánk, a magyaroké, aminek érvényt is fogunk szerezni.

„Mostanra biztosan mindenki tudja, mi történt, így azt itt nem fogom részletezni. De egy biztos, az eset kísértetiesen hasonlít Marian Cozma tragikus meggyilkolására. Persze lehet azt mondani, hogy itt nem halt meg senki, de felteszem a kérdést: ez minek köszönhető? Ugye nem hiszi senki, hogy annak a két aljadéknak, akik késeltek? Ha rajtuk múlik, ezek öltek volna. 17 évesen?...

Szerencse - ha egyáltalán ilyet lehet mondani -, hogy kemény kötésű fiatalok az áldozatok, akik küzdősportokat űznek, talán ez mentette meg őket. Ha nem élsportolókról van szó, hanem átlagos fiatalokról, könnyen elképzelhető, hogy most két embert is gyászolnánk. Szóval mindenki jól teszi, ha erre az egészre úgy tekint, mint isteni szerencsére, hogy itt és most nem lett újabb halálos áldozat.

Azt hiszem, ez az eset ismét felhívta a figyelmet, hogy a cigánykérdés egy elszabadult hajóágyú. 22 éve nem hajlandó egyetlen kormány sem szembenézni azzal, hogy itt valamit nagyon elrontottak, amikor a jogokat a kötelességek elé sorolták. 22 éve nem hajlandó senki felfogni, hogy ez így nem mehet tovább, és radikális, kemény intézkedések kellenek. Amit a hírekből tudni lehet, felháborító volt a rendőri intézkedés is. Itt szeretném elmondani nem először már, hogy ez nem a kisrendőrök bűne, hanem a politikai vezetésé, amely asszisztál ahhoz, hogy a rendőrök az állásukkal játszanak, ha egy cigány ellen határozottan intézkednek. Akkor aztán jön mindenféle hazai és nemzetközi jogvédő szervezet, szerencsétlen meghurcolt cigányokról kezd el harsogni a sajtó, a rendőr meg elveszíti a kenyérkeresetét.

Tipikus az is, hogy miután a cigánybűnözők elkövetik, amit elkövetnek, a családjuk még életveszélyesen meg is fenyegeti a sértettet és családját. Mivel a rendőrségnek pedig - ahogy azt fentebb írtam - szinte kötelező a cigányokat védeni, így melyik család az, amelyik nem riad meg az ilyen fenyegetéstől. Ilyenkor hol vannak a jogvédők?

A szilveszteri eset újabb figyelmeztető jel volt. Ez így tovább nem mehet! A Jobbik a közeljövőben demonstrációt fog szervezni Szigethalmon, hogy megmutassuk: nem félünk a cigányterrortól és azt is: ez a mi hazánk, a magyaroké, aminek érvényt is fogunk szerezni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Svájc megengedheti magának hogy bemutassa a középső ujját akár az EU -nak is. Ott szabad emberek élnek nem adósságrabszolgák. Hol van ettől Magyarország? :(

'Nem cigányok az áldozatok'

Ha mégis cigányok lennének itt lenne az alkalom összefogni minden normális cigány emberrel IS aki elítéli az erőszakot és a terrort. Nincs az a "jogvédő" aki ebbe bele tudna kötni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés