Prostitúció és egyetemi tandíj

2012. december 6. 0:30

Vargha Péter Simon
Guruló Hordó
A szavazók bő harmada szerint még az egyetemeken sem szabadna az oktatás díját a hallgatókkal/szüleikkel megfizettetni, azaz majdnem annyian teljesen elutasítók a tandíjjal, mint a szervek adásvételével kapcsolatban.

„A válaszadók inkább piacpártinak bizonyultak a prostitúció, a munkahelyek/munkabérek, a hitelkamatok és a benzinelosztás kérdésében. A szervek eladásában és az élelmiszerek elosztásában inkább piacellenesek, tehát ott kevesen engednék meg, hogy a kereslet-kínálati viszonyok alapján kialakult áron valósuljon meg az elosztás.

Olvasóink a prostitúció kérdésében bizonyultak leginkább »piacpártinak«: a 100-as skálán 73 pontot ért el a kérdés, a válaszolók több mint fele (54%) teljesen egyetért a legalizálással (kölcsönösen egyetértő felek között), további negyede (23%) részben egyetért vele, a teljesen elvetők aránya alig 13%.

(...) 

Még nem szóltunk a tandíjakról: itt igen nagy megosztottság figyelhető meg a válaszokban. Mint a lenti ábra mutatja, az olvasók több mint fele támogatja a felsőoktatásban a tandíjakat. Ugyanakkor a szavazók bő harmada szerint még az egyetemeken sem szabadna az oktatás díját a hallgatókkal/szüleikkel megfizettetni, azaz majdnem annyian teljesen elutasítók a tandíjjal, mint a szervek adásvételével kapcsolatban!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés