A damaszkuszi magyar nagykövetség felfüggeszti működését

2012. december 5. 13:20
Elhagyták Damaszkuszt a szíriai magyar nagykövetség munkatársai, mert a külképviselet szerdán felfüggesztette tevékenységét – közölte a Külügyminisztérium az MTI-vel.

Elhagyták Damaszkuszt a szíriai magyar nagykövetség munkatársai, mert a külképviselet szerdán felfüggesztette tevékenységét – közölte a Külügyminisztérium az MTI-vel. Hozzátették, hogy emiatt a damaszkuszi vízumkiadás és a közigazgatási ügyek intézése megszűnik, a sürgős konzuli érdekvédelmi esetekben a bejrúti nagykövetséghez fordulhatnak a bajba jutott magyar állampolgárok.

Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjének szóvivője hétfőn bejelentette, az unió minimálisra csökkenti diplomáciai jelenlétét Damaszkuszban. A szóvivő biztonsági okokra hivatkozott. Nem sokkal korábban az ENSZ közölte, hogy a romló biztonsági helyzet miatt kivonja Szíriából missziójának „minden nélkülözhető külföldi tagját”, és a maradók tevékenységét a fővárosra korlátozza.

A brüsszeli, illetve genfi bejelentések azt követően hangzottak el, hogy támadás ért két ENSZ-konvojt Damaszkusz közvetlen közelében, és a támadásban két osztrák kéksisakos megsebesült.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Persze a fotelodból kényelmesen nézed végig, hogy a képviselet munkatársait zsákba hozzák haza. Bunko vagy.

Ma reggeli hir, hogy Törökországnak engedéjezték a kaszah rakéták telepitését a határa. Mit Te képzelsz miért?

Magyarország eddig helyt állt az arab tavasz alkalmával is szinte az egész unió helyett. Lybiában az egyetlen képviseletként stb.

Nincs mit a szemére vetni a külügynek és a diplomáciai testületnek. Úgy látszik egyesek nagyon könnyen verik más f@..val a csalánt és itéletet mondanak.

A szireket én is nagyon sajnálom, mivel magyarországon nagyon sok szir él és nem most, hanem évtizedek óta. Sokan beintegrálodtak az országban, főleg a keresztények, de azért a geopolitikai nagypolitika játékai miatt felelötlenség honfitársaink életét kockáztattni értelmetlenül.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés