Ugye csak szabadságra ment az alkotmányosság?

2012. december 3. 21:23

Weisz Manfréd Huba
Kettős Mérce
Orbán Viktor bármennyire is szeretné azt hinni magáról, ő nem a Teremtő, és sajnos még a Balatont se tudja kettéválasztani.

„Persze az alkotmányosságból nem tudunk kenyeret venni, így le is szarhatjuk, tartja a közkeletű mondás, csak ez sajnos nem ilyen kényelmes, nem igaz. Az alkotmányosság az a garancia ami megvédi az egyszerű embereket a hatalom visszaéléseivel szemben. Megvédi őket a felcsúti palotákban a nagy tervező által szült bolondságoktól. Az alkotmányosság az, ami megvédi azokat a jogainkat, amelyek még maradtak; ami biztosítja, hogy ne jöhessen létre egyeduralmi rendszer ebben az országban. Ami többek között azért fontos, mert olyan egyeduralom nem nagyon volt még, ami ne egy kiváltságos csoport jogait védte volna csupán (ezért is szoktak ezek idővel megbukni).

Persze az alkotmányosságnak vannak más formái is, csak azokat nem az alkotmányosság szétverésével, hanem az alkotmányosságot kontrolláló és féken tartó eszközök meghagyása mellett szoktak átépíteni. És persze az elmúlt 22 évben se muzsikált tökéletesen az alkotmányosság, de legalább volt.

Az pedig, hogy miért gáz, ha eltapossák az alkotmányosságot, végképp jól mutatja, hogy milyen döntés az, amit a Teremtő semmibe akar venni. Az utcán élő hajléktalanokat börtönnel büntető rendelkezés Alkotmánybíróság általi eltörlése. Ez verte ki a Teremtőnél annyira a biztosítékot, hogy végképp eltörölné az alkotmányosságot is a döntéssel együtt. Hát igen, tudjuk, hogy aki szegény, mennyit ér. Szegény alkotmányosság!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kéretik az Unióba Magyarországon keresztül beáramló Kínai Kommunista Párt által szponzorált csempészettel is foglalkozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés