Elhagyom Magyarországot

2012. november 20. 17:46

Dániel Péter
Pest Megyei Hírhatár
Nem félek az Izraelben jelenleg zajló eseményektől, sőt önkéntesnek is szeretnék majd jelentkezni az izraeli seregbe. Interjú.

- Miért pont Tel-Avivra esett a választása? Tudjuk, Tel-Aviv ma nem a világ legbiztonságosabb helye. Van Önben félelem a térségben kibontakozó háborús helyzet miatt?

- Izraelben szeretnék élni és dolgozni, mivel az egyre gyengülő magyar identitásom helyén egyre erősebb a zsidó identitásom. Talán túl sokszor mocskos zsidóztak le Magyarországon és rájöttem, hogy a zsidó származásom nyílt vállalása nem teszi lehetővé, hogy egyúttal magyar is maradhassak a szülőhazámban. Egyre inkább megértem Kertész Ákos és Kertész Imre szavait és megértem, hogy tényleg én vagyok az idegen Magyarországon.

Ez az ország és ez a nép nem tud, nem képes kulturáltan, tisztességesen és a demokrácia játékszabályai szerint bánni az itt élő kisebbségekkel, főleg a roma társadalom és a zsidó kisebbség tagjaival. Az orbáni diktatúra szélsőjobbra tolódásával, egyre nyíltabb fasizálódásával pedig még tovább fog romlani a helyzet. A Horthy-szobrok és a Magyar Parlamentben újra elhangzott tiszaeszlári vérvád árnyékában nem lehet nyugodtan és méltósággal élni szerintem. Egyébként nem félek az Izraelben jelenleg zajló eseményektől, sőt önkéntesnek is szeretnék majd jelentkezni az izraeli seregbe.

- Mint köztudott, zsidó származása miatt rendszeres támadás, fenyegetés érte hazánkban. Mi a véleménye, valóban erősödő tendenciát mutat az antiszemitizmus Magyarországon? Ha igen, miben látja ennek elsődleges okait?

- Véleményem szerint az antiszemitizmus sajnos folyamatosan erősödik Magyarországon. Ennek rengeteg jele van. Elég talán az újnyilas Jobbik erősödésére, a gárdista mozgalomra, a Horthy-kultusz mesterséges újjáélesztésére utalni. Ezt a folyamatot példázta Nyirő újratemetése, Wass Albert szellemiségének megjelenése a nemzeti alaptantervben, a turul-szobrok avatása és a zsidó honfitársaink elleni támadások elszaporodása is. Ezt a folyamatot jól tükrözi a magyar miniszterelnök Európa- és bankellenes politikája, illetve retorikája is.

Az antiszemitizmusnak szerintem több oka van Magyarországon. Egyrészt a gazdasági és szociális problémák, a tömeges elszegényedés, másrészt pedig az, hogy egyes felelőtlen, szélsőséges politikusok tudatosan használják ki ezeket az indulatokat, gerjesztik azokat és ezekkel az antiszemita, cigányellenes indulatokkal kampányolnak azután. Magyarország nem tanult a múlt hibáiból és bűneiből. A magyarok ma sem megoldásokat keresnek, hanem csak bűnbakokat. Azt viszont én sem tudom, hogy ez miért van így. De félek tőle, hogy Kertész Ákosnak volt igaza...”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 333 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

“Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész.” (Victor Hugo)

Nem megy el. Azért csak itt fizetnek, amit csinál.

Jó utat, kellemes ott-tartózkodást kívánok!

Egyébként én magyarként nem engedem meg magamnak, hogy úgy pocskondiázzam a zsidókat, mint Dániel a magyarokat, például a jelen interjúban is.
Na most akkor én vagyok antiszemita, vagy Dániel micsoda?

- Véleményem szerint az antiszemitizmus sajnos folyamatosan erősödik Magyarországon.

Nem utolsósorban az ön "áldásos" tevékenysége nyomán (is).

Arr azért felhívnám a figyelmét, hogy a siratófalat ne öntse le vörös festékkel, mert amit azért kapna, az kismiska lenne ahhoz képest mint amit itt kapott. Nem mellékesen, tán akkor a zsidó identitása gyengülne és még vissza jönne.

Rakétapajzsnak jó lesz.

Miből fog ott megélni?

"Ez az ország és ez a nép nem tud, nem képes kulturáltan, tisztességesen és a demokrácia játékszabályai szerint bánni az itt élő kisebbségekkel, főleg a roma társadalom és a zsidó kisebbség tagjaival."
Visszautasítom ezt a nyilt magyarellenességet!!!!!!!
Remélem soha nem szív Budapesti levegőt!!!

Dehogynem az!
Ha a magyart és a zsidót, a magyart és a cigényt a mondatban felcserélném akkor az bizony antiszemitizmus és rasszizmus lenne.

Az a baj, hogy negatívan általánosít!!!!
Én kikérem magamnak!!!
Én becsüköm a zsidó és cigány honfitársaimat!!!

Fölösleges örülni. Sokadmagával fog visszajönni.

Nem festett képek miatt jönnek, készenléti lakótelepek várják őket

mily szép kedves szavak...tele vele a mandi...

én nem fogom megérteni embereknek miért jó a másikat elhordani mindennek...

ebben az egyben igaza van, részint...

ez az ország, most nem képes saját magával békében lenni...

meséld már el, melyik politikusnak érdekes ez, mert nekem űgy tünik egyiknek se...

és miben nyilvánul meg, hoyg szeretne...mikor egy cikkre igy reagálnak emberek????

ügyvéd vagy? ennyire kiforgatni valamit, vagy nem akarod tényleg látni...?

ha elfelejtenéd egy kicsit is a fóbiádat a cigányok és a zsidók felé...és csak úgy néznél az országra, akkor talán meglátnád, hogy fehér fehért ől, szinte...hogy inkább dögöljön meg a szomszéd tehene, ahelyett , hogy segitene neki...

Elment már, nem tudjátok?
:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés