Lehet nem politizálni

2012. november 18. 22:56

narancsblog
narancsblog
Egyedül az együttműködés-párti szavazók és a pártvezetés Bajnait támogató triója, Karácsony Gergely, Jávor Benedek és Szabó Tímea mutatott némi politikai potenciált, felelősségvállalást és agyműködést, ironikus módon pont azzal, hogy lemondott tisztségeiről, reméljük, hogy lesz még hozzájuk szerencsénk.

„Szombatról vasárnapra virradó éjjel bebizonyosodott az, amitől tartani lehetett: az LMP, amelyik az összes gyermekbetegségével és belső feszültségeivel együtt is számtalanszor (ha nem is mindig) kiállt jó ügyekért (oktatás- és szociálpolitikában például), most hátat fordít minden lehetőségnek. És egyben a szavazóiknak és az országnak is. Egyedül az együttműködés-párti szavazók és a pártvezetés Bajnait támogató triója, Karácsony Gergely, Jávor Benedek és Szabó Tímea mutatott némi politikai potenciált, felelősségvállalást és agyműködést, ironikus módon pont azzal, hogy lemondott tisztségeiről, reméljük, hogy lesz még hozzájuk szerencsénk. Szemben Schifferrel, aki remekül aknázta alá az egyetértés lehetőségét is. 

(...)

Először is, a párttagok közeli hozzátartozóin és haverjain kívül ember nem volt, aki jó szívvel, meggyőződésből szavazott volna rájuk 2010-ben: már csak azért sem, mert nem volt mire, nem tudtunk róluk az égvilágon semmit, leszámítva, hogy aranyosak, és szeretik a zöldet.

(...)

Márpedig jelen állás szerint nagyon úgy tűnik, ahhoz, hogy a választási törvénytől kezdve az alkotmányon át a nyugdíjakig mindennel gátlás nélkül játszadozó Orbán és pajtásai eltűnjenek, ahhoz a teljes demokratikus ellenzék összehangolt, közös, széthúzástól és idiotizmustól mentes munkájára lenne szükség az előttünk álló másfél évben. Ennek mutatott most fityiszt az LMP. Morfondírozhatnánk azon, hogy vajh’ mi motiválhatta a tények mélységes és totális elutasításából eredő, szavazóik számára felháborító és kijózanító, az ország számára szomorú, saját maguknak pedig végzetes döntést, de minek? Halottról jót vagy semmit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aha, álmodod te. Szerintem meg a nép fidesz-ellenes részében sem mindenki felejtette el az okokat, amik miatt anno összejött a FIDESZ 2/3-ad.

Egy választási bukta által kijózaniított FIDESZ koalíciós kényszerrel egy középjobbosra fazonírozott LMP-vel egész vonzó 2014-utáni kormányzatnak tűnik.

Válaszok:
bini | 2012. november 19. 0:18

Egyet nem értek. Miért akarnak többen is az LMP-ből egy középjobbosra fazonirozott pártot faragni. Ez teljesen nonszensz minden szempontból. Egy a középjobb már foglalt. Másik Schiffer és pártja programja és ideologiája alapján a baloldalhoz áll közelebb. Ínkább ott kell keresgélneije már azon oknál fogva, mivel az europai testvérszervezete baloldali szervezet a zöldek. Néhány megmozdulásuk alapján inkább szélső bal. Ha Schifferék megtartva az ideologiájukat és levetközve a vadhajtásokat közép felé pozicionálnák magukat akkor a jövőben felválthatják a mai baloldali pártokat is. Ehhez néppársodni kell és ki kell lépni a rétegpárti státuszból. Ez igen sok munkával jár és türelmet, kitartást és ídőt igényel. Ha ez sikerül meg lesz az eredménye és akár egy egészszéges rendszerben váltópárti státuszt is elérhetik. Ez lenne az ország érdeke is. Egy konszolidált politikai helyzet, ahol nem tragédiaként élné meg a társadalom a kormányváltást és nem hektikus fordulatokkal kell számolni. Mivel van az országnak új alaptörvénye a pazarló nagy rendszerek átalakitása folyamatban. A gazdasági törvények husz év után a helyükre kerültek az alaptörvényben és a 2/3 os törvényekben. Most már az ország müködése lenne minden politikai erőinek az érdeke.

Ezt a régi hatalmi emberekkel képtelenség a baloldalon, mert a rendszerváltottatás utáni teljesítményük kormányon olyan károkat okoztak, hogy bármit tesznek is hiteltelenek. Bármilyen formáciot is hoznak léttre és a volt garnitura van az első sorban(nem életkor kérdése) akkor ez a háborus helyzet nem változik meg. Regnálásuk alatt az ország népét a polgári oldal szavazóit és szimpatizásait olyan mélyen megsértették emberi méltóságában az országot és a nemzetet lenézték gunyolták, hogy nincs mit kezdeni velük.
Ezért ha ezt a Schifferék felismerik és változtattnak retorikájukon és nem utánozzák a balliberálisok árokásó tevékenységét és egy pragmatikus ellenzéki szerepet vesznek fel és nem azonnal a kormányra törnek minden tapasztalat és teljesítmény nélkül, akkor el fognak tünni a sülyesztőbe és megeszik őket a régi, mult képviselői és csapatai elsöprik.

Ha észnél vannak akkor felépíthetnek egy egykori fideszből induló néppártot a baloldalon tiz éven belül. Az a kérdés, hogy van-e karizmatikus pragmatikus vezetőjök és azokat a cölöpöket leverték e ami mindig a helyén marad és elvtelen kompromiszumokat nem kötnek, akkor sok munkával, tapasztalat gyüjtéssel a megfelelő szakpolitusok és pártpolitikusok kinevelésével elérhetik a céljukat.

Most ez itt a tét. Ennek egyik feltétele elfelejtik elsőszámú programpontnak feltüntettni és ennek alárendelni mindent, hogy az "Orbán rezsim eltakaritása" mindenáron. Nagyon rossz opció és üzenet a társadalom felé.

Válaszok:
Felebarát | 2012. november 19. 7:09

nem létezik jobbos párt, max a jobbik, de az se az

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés