Bajnai a szeren

2012. október 30. 7:24

Buják Attila
Amerikai Népszava
Bajnainak egy önbizalmát vesztő, depresszióba süppedő népet kell kormányoznia. És persze Orbán tébolyult grasszálását kell megállítania. Potomság.

„A nyugis kis Bajnai – mert végül is róla, az ő belépéséről lenne szó – nem próféta. Civilben leginkább adóhivatali tisztviselőnek, diszpécsernek néznénk. Nem próféta, mégis úgy vártuk, mint a messiást. A modern messiásokat – plebejus felfogásom szerint – a nép nevezi ki. És a küldetés enyhén szólva messianisztikus. A két lábon járó csődöt kell 2014-ben átvennie. Egy országot, amely az utóbbi ötven év legmélyebb válságpontján vergődik. Egy tört gerincű, kerekes székes demokráciát kell eltologatnia. Egy önbizalmát vesztő, depresszióba süppedő népet kell kormányoznia. És persze Orbán tébolyult grasszálását kell megállítania. Potomság.

Alkalmas-e Bajnai erre? És alkalmasak vagyunk-e mi – mire is? – a megmaradásra, a létezésre? Mert ennél kisebb tétje a politikának Magyarországon általában nem szokott lenni. De mi a létezés, a fennmaradás, a demokratikus reparáció ügye ahhoz képest, hogy egymás szagát sem állja az MSZP és az LMP? Lehet-e fontosabb ügy a mai Magyarországon annál, hogy milyen meredeken ível Mesterházy Attilánk karrierje? Szóval akadnak megoldandó gondok.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még hogy "ezt kell kormányoznia"! A wishful thinking tipikus etese, de hiába mantrázzátok magatoknak,nem fog bejönni. A Szendécskének annyi mozgósító ereje van, mint a hangya ...valamije, Bikicsunáj pedig nem engedi kiénekelni a sajtot a szájából. Szomorú, de nincs egy hiteles politikai erő, a mostanság szerveződő "közép" meg egy óriási lufi, hazugsággázzal töltve.

Az amerikai népszara is küld egy kéretlen emilt, hogy klikkelgessek egy kicsit, mert ezzel segítem őket anyagilag, mint regisztrált felhasználó?
Ja az ámérikaiból már ki vagyok tiltva.

Maga tud olvasni? Azt írtam, NINCS EGY tisztességes politikai erő. Miféle pártom?
Barátocskám, elvakítja a düh, vagy mi történt? Őszintén aggódom. Üdv

Még nem tudom , kire szavazok, de a ballibekre biztosan nem. (A többi verziója meg vicc.)

Benne vagyok, de -antialkoholista lévén- egy jó gyümölcslevet kérek. A billiárd OK. Üdv

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés