Baráti vödör víz az LMP-nek

2012. október 8. 12:12
Tóth Luca
Hajmeresztő hírek jönnek a frakcióvezető-választás óta a párt alsóbb rétegei felé. Leszámolásról, háborúról, pártszakadásról. Az a gáz, hogy ez mind teljesen reális.

Kedves LMP-sek, hajmeresztő hírek jönnek a frakcióvezető-választás óta a párt alsóbb rétegei felé. Leszámolásról, háborúról, pártszakadásról. Az a gáz, hogy ez mind teljesen reális. Azért írok most, hogy kapjatok észbe és hagyjátok abba egymás nyírását. Köszi.

Bővebben:

Álnéven írok, igen, mert amikor bent, névvel próbáltam hatni rátok, akkor nem hagytátok. Egyszerű tagja, aktivistája vagyok a pártnak, így van „szerencsém” napi rendszerességgel élvezni az intraneten, hogy a párt egyik fele milyen agresszivitással próbálja, ahol csak tudja, ellehetetleníteni a másik felét. Én meg dolgozom, próbálom meggyőzni az ismerőseimet arról, hogy ennél jobb helye nincs az idejüknek, pénzüknek. Mert remélem, lesz esélyünk arra, hogy ebből egy jó és erős párt legyen, amelyik ellapátol valamit a sok felgyűlt mocsokból.

Biztos nem mondok újdonságot, de ennek az országnak túl sok pozitív politikai forgatókönyve nincs a következő évekre. Ha az LMP megy a levesbe, akkor ötletem sincs, hogy miben lehetne bízni. A Deus ex Machinában, leginkább.
A leves pedig nincs messze. Mert ahelyett, hogy ez a maroknyi ember legalább nagyjából egy irányba húzna, megtesszük a létező legostobább szívességet a viktoriánus rendnek, a maszopnak meg a náciknak, és bontjuk saját pártunkat. Akik magas szakmai színvonalú munkát végeznének, kiemelnék ezt a pártot a halványzöld gyáva szürkeségből, azokat ekézzük, mocskoljuk, hazugságokat terjesztünk róluk, munkájukat akadályozzuk. Megpróbáljuk kicsinálni őket. A fontos pozíciókba inkább teszünk mozgatható hülyéket mint kompetens figurákat – lásd most Lengyel Szilvit a Parlamentben (aki egyébként legalább nem rosszindulatú.) Így került a megyei vezetésbe több olyan figura (Baranya, Veszprém), akinek inkább volna helye a Jobbikban mint itt.
Illetve nem „mi” tesszük ezt. Van aki csinálja, van aki hagyja, van aki nem tudja megakadályozni. Meg egy csomó remek ember, aki emiatt már szedte a kalapját.

Van ebben a boldogtalan pártban egy magát népinek / néppártinak / konzervatívnak / vidéki szárnynak nevező társaság, aki úgy hiszi, szent kötelessége kicsinálni azokat, akiket ő városi libsinek tart. Őrület.
Aki nem ismeri belülről az LMP-t, bizonyára el sem hiszi, hogy a 30-as éves népi-urbánus vitáját újra háborúzza egy zöld párt tagsága a 21. században, akkor, amikor történelmi felelőssége és lehetősége van közel és távolt egyetlen viszonylag normális életképes politikai erőként.
Ennek a keresztes háborút vívó csoportnak arcai, vezetői is vannak. Nekik írok most. Hagyjátok abba, kérlek. Schiffer András, Csiba Kata, Hajdú Marcsi, Várnai László, Vágó Gábor, Mile Lajos, Vida Attila, Juhász Géza, Osztolykán Ági, Komlósi Csaba, Oláh Péter, Ladányi Attila, stb. Hagyjátok abba.

Ivády Gábor is ide tartozott. Emlékeztek, hogy próbáltátok tisztára mosni, amikor lebukott? Ivády hozott egy félmilliós felajánlást, amit a párt etikai bizottsága visszautasított, de Gáborunk ezt nem közölte a támogatóval, hanem szó nélkül eltette a pénzt? És sikerült a történteket átfesteni politikai kérdéssé, és elhitetni a párt nagy részével, hogy a gaz belvárosi liberálisok akarják kitúrni a vidéki magyar emberek szószólóját? Majd ennek megfelelően az Országos Politikai Tanács nem zárta ki első korrupció-gyanús politikusát? Csak azért, mert ő a „mienk”, Schiffer és körének megbízható intrikusa? Hajmeresztő.

Szörnyű, hogy ezt meg lehet csinálni. Valószínűleg azért lehet, mert sosem volt elég normális ember, aki megálljt parancsolt volna ennek a bolsevik őrületnek, mert vagy már elment a kedve az egésztől, vagy még azt hitte, megoldódik nélküle is. Akik pedig a két fázis között voltak, azok egyszerre, egy időben sosem voltak elegen ahhoz, hogy kordában tartsák az ostoba rosszindulatot.

Egy 30%-on álló pártban bizonyára van értelme kicsinálni vélt vagy valós ellenfeleinket, versenytársainkat, hiszen vesztünk 5-10 %-ot, de még mindig egy közepes pártban lehetünk a királyok. Egy nagy hajóról le lehet vágni egy kisebb darabot, megy tovább. Az LMP azonban nem ilyen. Az LMP egy szakadt ladik, amit ha félbevágtok, elsüllyed, ez a helyzet kedves Schiffer és társai, és egy fél csónakban nem nagy öröm a kapitányi hídon feszíteni.

Így nem lesz sehol az LMP 2014-ben. Esetleg Schiffernek lesz egy igazságügyi államtitkári széke Kocsis Máté minisztériumában, egy folyosón a jobbikos esélyegyenlőségi államtitkárral. Ezért kár háborút indítani Jávorék ellen.

Szóval ne basszátok el. Mi pedig, akik nem egy nagy stratégiai társasjátéknak látjuk ezt a pártot meg a politikai mezőt, ahonnan le kell takarítani a többieket, mi ne hagyjuk. Mert különben tényleg marad a kivándorlás.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem gondoltam, hogy az LMP halvány szereplése mögött ekkora belső ellentétek állnak, de az meglepő, hogy éppen Schiffert ekézi a szerző, akit pont Jávorék akartak kicsinálni fél éve. Nem látok tisztán, de szerintem sokan vagyunk így. Kár az LMP-ért.

Schiffer nélkül végképp eltűnnek a politikai térképről.

Én meg még a féleszűre meg a bikicsunájra is gondoltam. Ön nem?

Olvasom Scheringtől, hogy lehet más a politika úgy, hogy a Latin Amerika csinálja (Chavez és a többiek)
Megáll az eszem!!!
Milyen kísérletet akarnak ezek végezni a magyar néppel???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés