Folytatódik Budapest felszámolása

2012. szeptember 29. 8:17

Horváth Csaba
MSZP.hu
Novembertől Budapest az első olyan modern európai nagyváros lesz, amelynek nincs egyetlen állandó szórakoztató parkja sem.

„Most, hogy Tarlós István már a Vidámparkot készül feladni a főváros »megmentése« érdekében, itt az idő kimondani: ideje feladni, főpolgármester úr!

Tarlós István néhány nappal ezelőtt Félidőben 2012 címmel összefoglalót tett közzé. Ebben eddigi városvezetése sikerességéről győzködi az olvasót. A kiadvány komolyságáról mindent elárul, hogy két nappal a megjelenése után már egész másról: a Vidámpark bezárásáról beszél a főváros.

A jelenlegi fideszes városvezetés »szorgos« munkájának köszönhetően Budapest leállt, csődközelbe került. Hosszú évtizedek alatt felhalmozott értékei elkopnak, eltűnnek, költségvetése összeomlás közeli állapotban, szolgáltatásai leépülőben. A Vidámpark bezárása világosan mutatja, hogy ez a városvezetés képtelen működőképessé tenni Budapestet, képtelen értékeit gazdaságosan, versenyképesen üzemeltetni, fejleszteni vagy legalább megőrizni.

Novembertől Budapest az első olyan modern európai nagyváros lesz, amelynek nincs egyetlen állandó szórakoztató parkja sem. Emellett talány, mi lesz a Vidámpark műemléki védettséget élvező elemeivel és azt sem tudni, mihez és miből kezd majd a területtel a szomszédos állatkert, amelynek a Vidámpark területét át akarják adni.

A fideszes Tarlós István arra hivatkozik, hogy azért kell bezárni az intézményt, mert különben Budapesten veszélybe kerülne a pedagógusok fizetése. A valóság azonban az, hogy a pedagógusok bére, csak úgy, mint a budapesti közszolgáltatások többsége az elképesztő kormányzati és fővárosi egymásra épülő megszorítások miatt kerültek veszélybe. A Fidesz ostoba, gazdasági leépüléshez vezető politikája miatt van minden veszélyben, az pedig olcsó és szánalmas érvelés, hogy az egyik szolgáltatás miatt nem jut forrás a másikra.

A Vidámpark bezárása Budapest csődsorozatának újabb szomorú állomása. Ideje lenne végre Tarlós Istvánnak is felismerni: ha valami nem megy, azt nem szabad erőltetni, és legalább a további károkozás megelőzése érdekében csendben, a megmaradt tisztességgel távozni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jellemző! Horváth Csabának az a legnagyobb problémája, hogy nem lesz Vidám Park. Az összes többi hagyatékuk rendben van.

Honnét szalajtották ezt a fazont? Jobb káderekre nem telik az MSZP-nek? Legalább gondolná meg, mielőtt kritizálni kezd valamit.

Eddig azt hittem, az arcátlanságnak is van határa. De nincs. (Bár a féleszűn már sokat edződtem)

Ideje lenne az mszp-t is felszámolni, meg szmélyesen horvátcsabát.

Most éppen Csabika hazudozott. Rossz panelt vett elő, barátom.

Baccardi! Te nagyképű seggfej. Honnan szedted ezt a nick-nevet? Te nem, hogy Bacardi, de még egy Kocsis Irma sem vagy!
Amit itt általában előadsz,az tartalom- és minden realitást nélkülöző szöveg. Olyan semmitmondó és tartalmatlan, mint a Horváth Csabáé.

Neked és ennek a vigyori Csabinak üzenem: a ti igyekezetetek merőben felesleges; a fáradozástok csak azok mentális receptorait bizsergeti meg, akik sem regisztrálni-, ebből fakadóan szavazni sem fognak. Politikai hasznotok a baloldal számára nulla.
A többinél, akik egyáltalán elolvasnak egy Horváth Csaba féle üres izzadmányt, azoknál pedig nem lehet más a hatása, csakis kontraproduktív.

Ne feledjük a Bayer Zsolt pár nappal ezelőtti cikkét!
Mostantól - mondjuk két hónapja - az MSZP a legmocskosabb, legaljasabb, legtisztességtelenebb kampányharcba kezdett.
Ne várjon senki tőlük objektivitást, az igazságnak még csak a közelébe sem fognak keveredni, a módszerüket a hazudozásra, a rémhírterjesztésre, a pocskondiázásra, a mindenbe belekötésre, a torzításra alapozzák és építik.
Azt tételezik fel, hogy az ország még mindig olyan naiv, mint volt 14-20 évvel ezelőtt.

Tévednek, és ez nagyon hamar vissza fog ütni. Ennyi mocskot egyszerűen már senki sem kíván hallani, mivel tisztában van minden normális és ép érzékű állampolgár azzal, hogy amit az MSZP káderei - élükön Mesterházyval - összehordanak, az annyira abszurd, hogy egészen biztosan nem igaz.
Mesterházy és tanácsadói melléfogtak. Ennyi szemetet nem lehet az ország torkán lenyomni!

Miért nem a vizsgálati osztályt szórakoztatja ez a fagyott vigyor?

A fővárosi korrupcióból semmi sem történhetett meg az MSZP fennhatóságán kívül. Annak pedig emblematikus vezető egyénisége volt Demszky mellett.

hogyhogy? haz az a szorakoztato jurassic park a koztarsasag-teren mi?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés