Évi 7-12 milliót keresnek Orbán tanácsadói

2012. szeptember 11. 8:18
A miniszterelnök honlapjának üzemeltetésére évi 3,7 millió forintot, míg Orbán Viktor Facebook-oldalának „vizuális adminisztrátori” feladataira mintegy 2,2 milliót fizet ki a Miniszterelnökség – derült ki a kormányzati honlapon közzétett adatokból. A kormányfő tanácsadói bruttó 7 és 12 millió forint között keresnek évente.

A kormányzati honlapon közzétett, augusztus végén aktualizált szerződéslistából kiderül, hogy Hegedűs Zsuzsanna szociológus 12 millió, Balogh Gábor öttusa-világbajnok 9 millió, Tellér Gyula korábbi fideszes képviselő több mint 7 millió forintot kap a kormányfőnek adott tanácsaiért. Az összegek nem változtak a tavalyihoz képest.

Félegyházy-Megyesy Jenő korábbi denveri tiszteletbeli konzul 12 millió forintért segíti a nyugati magyarsággal, valamint a civil és jótékonysági szervezetekkel való kapcsolattartásban a kormányfőt. Pindroch Szilárd évi 6,9 millió forintos megbízási díjért kíséri figyelemmel a helyi fejlesztéseket, és tanácsokkal működik közre a területi koordináció erősítésében.

A szerződéslistából az is kiderül, hogy évi 3,7 millió forintért üzemelteti a miniszterelnök weboldalát a Vármegye Média Kiadó és Szolgáltató Kft., a Mega Film Kiadó Kft. pedig idén mintegy 2,2 millió forintot kap azért, hogy ellátja a kormányfő közösségi oldalának „vizuális adminisztrátori” feladatait.

Többekkel is szerződést kötött a Miniszterelnökség beszédírásra. A Szépirodalmi Könyvkiadó Kft. idén június és jövő március között 4,5 millió forintért vesz részt beszédírásában, szöveg-előkészítésben és fordításban, a Qualiton Alkotó, Művészetszolgáltató Kft. pedig a kormányfő beszédeinek előkészítéséért és rendezéséért kap 8,2 millió forintot. A miniszterelnök „személyes, illetőleg különös szakértelmet igénylő beszédeinek” előkészítésében és ellenőrzésében vesz részt Kránicz Gábor, akit ezért idén július és jövő június között összesen 2,2 millió forinttal díjaznak. A Calpe Műfordító és Szolgáltató Bt. évi 8,2 millió forintért működik közre a kormányfő levelezésében, kezeli az Orbán Viktor feleségéhez, Lévai Anikóhoz intézett megkereséseket, valamint tanácsokat ad protokollkérdésekben.

A szerződési adatok szerint Burger Barna cége, a Fókusz-Pókusz Kft. továbbra is évi 9 millió forintért készít fotódokumentációt a miniszterelnök részvételével zajló eseményekről. A Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-nek pénzszállításra idén 1,4 millió forintot fizet a Miniszterelnökség. Megbízási szerződésben áll a Miniszterelnökség Futó Barnabás ügyvéddel is, aki 800 ezer forintot kap peres képviselet ellátására. Temesi Norbertnek 3,4 millió forintot ad fél évre a Miniszterelnökség azért, hogy közreműködjön a kormányétkezések és más miniszterelnökségi programok, rendezvények szervezésében és lebonyolításában.

A legnagyobb értékű vállalkozási szerződést – ahogyan azt már korábban nyilvánosságra hozták – az I.M.G. Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel kötötte a Miniszterelnökség, a cégnek idén március és jövő június között különféle médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing- és online kommunikációs feladatokat kell elvégeznie. Ugyanerre az időtartamra szerződött a szervezet a Young and Partners Kft.-vel 315 millió forint értékben rendezvényszervezésre és az ahhoz kapcsolódó PR-, valamint tájékoztatási feladatokra.

Protokollszolgáltatásokra február végétől december 31-ig 44 milliót fizetnek ki a Medúza Event Kft.-nek és a Waldorf Catering Kft.-nek.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem írigy, csak halvány sejtelme sincs egy Miniszterelnőkség müködéséhez.

Igaz lehet suszterokat és pékeket is alkalmazni, volt már rá precedens, de azt már megtapasztaltuk, hogy hova jutottunk.

A szakemberek tudását és munkáját meg kell fízetni. Ha havi bontásba vesszük a jutattásokat még nem is nevezhetjük kiemeltnek, mivel a magánszférában többszörösét kereshetik meg a piacon ezek az emberek.

A probléma az lehet, hogy tranzparens az egész, így a nagyokos nagyérdemünek van min csámcsogni.

Az is igaz, hogy azt szokták mondani, hogy amiről nem tudunk az nincs. Ezért úgylátszik a liberálbolsik mégis csak tudtak valamint, mert nem kötötték senki orára, hogy hogyan müködnek így egyeseknek még mindig ők a menök, pedig nem ilyen tiszta volt a költése a MH-nak. Nem apropénzek, hanem százmilliok milliárdok mentek a névtelen ismeretlen holdudvarnak és családtagoknak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés