Osztolykán szerint vakrepülésben van Hoffmann

2012. augusztus 15. 14:21
Az LMP-s képviselő szerint „selejttörvény” az új köznevelési törvény, mivel vannak benne félig jó dolgok, de ennél jobbat kellene csinálni.

Osztolykán Ágnes szerint 2010-ben még minden párt egyetértett azzal, hogy a magyar oktatási rendszer a leginkább esélyegyenlőtlen Európában. A kormány azt ígérte, hogy az esélyegyenlőségre fognak alapozni, ám ez nem történt meg – mondta Osztolykán Ágnes. A képviselő szerint Orbán Viktor elvesztette a realitásérzékét, Hoffmann Rózsa pedig vakrepülésben halad.

 

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hallva a parlamenti hozzászólásait a témában, igazán csöndben maradhatna.

Hát veled nem többen, hanem sűrűbben vagyunk!

Kit érdekel mit mond Osztolykán, egy semmirekellő megélhetési politikus.
Ha nem ez lenne akkor azzal kezdené a mondókáját: nézzük már meg pontosan, hányan vagyunk mi cigányok, mentális képességek terén van-e eltérés a magyar gyermekektől- majd ezek alapján alkossunk programot (lehet, hogy nem egyetemi, hanem szakmunkás célkitűzéssel).
Ehhez képest esélyegyenlőtlenségről hablatyol, és eltekint attól az apró ténytől, hogy átlagosan jó 30 IQ ponttal kevesebb jutott népének.
Amúgy nézzetek már utána, egy miskolci jogi karra sem fért be a saját jogán ez az esélyegyenlőségi tsoda:

"Jól tanult. A kis falusi iskola énekkarának vezetője – a tanárokkal karöltve – kezdte pedzegetni: latba vetné pesti kapcsolatait, hogy a kislány a fővárosba járjon gimnáziumba. Így került Ágnes rózsadombi elitsuliba.
– Rajtam kívül szinte mindenki a második kerületben élt, mégsem volt fontos, honnan jöttem. Csak azon nevettek, ha azt mondtam: jösztök a büfébe?
Idővel a tájszólás elkopott, a kezdetben beszedett kettesek, hármasok kifényesedtek. Ágnes az apja mentalitását örökölte. Ha nehézség jön, ahelyett hogy hátrálna, ötöt lép előre. Ráadásul a faluban akadtak ellendrukkerei, akik azt remélték, beletörik a bicskája a kis cigánylánynak. Hát csak azért se.
Mire érettségire került a sor, a nagymama halálába belebetegedő édesanyja rokkantnyugdíjas lett, az édesapja idénymunkákból próbálta eltartani a családot. Ágnes pedig az ELTE jogi előkészítőjére járt. Ám az idősebb diákoktól megtudta, bár komoly a rosta, a neves jogászdinasztiák sarjai mégis könnyebben átcsúsznak rajta. Ő viszont biztosra akart menni, ezért inkább a miskolci egyetem jogi karára felvételizett. Két ponton múlt. De felajánlottak neki egy helyet az akkor induló politológián. Ahol sokadik generációs értelmiségi fiatalok váltották meg napról napra a világot."

Ágnes Asszony!

Nem a köznevelési törvény, hanem a cigányság szorul nevelésre,őket javítgasd,ne a törvényeket!

Erről lehetne bővebben?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés