Segélyezettek tüntettek Tarnabodon

2012. augusztus 13. 14:50
Tarnabod önkormányzatának állami támogatásáért kezdett demonstrációt hétfőn a településen mintegy ötven helybeli. Az önkormányzati kassza kiürült, és a szociális segélyben részesülők immár több mint egy hónapja nem kapták meg járandóságukat.

A nyolcszáz lakosú község, ahol mintegy hatszázan élnek segélyből, azért nem tudja teljesíteni a kifizetéseket, mert a szomszédos Tarnazsadány-Tarnabodnak az intézményfenntartói társulás és a körjegyzőség működtetése okán felhalmozott hiánya miatt 6,8 millió forintos inkasszót jegyeztetett be a település számlájára. Tarnabod úgynevezett önhiki – önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került településeknek járó – támogatás iránti igényt nyújtott be az államkincstárhoz. A demonstrálók ennek soron kívüli pozitív elbírálását szeretnék elérni.

Pető Zoltán (független) polgármester elmondta: július eleje óta nem fizették ki az önkormányzati dolgozók bérét és a 28.600 forintos szociális segélyeket sem. Ez utóbbi 107 családot, mintegy hatszáz embert érint. A pénz elmaradása következtében kenyérgondok jelentkeznek a családoknál – fűzte hozzá. A történtekről tájékoztatta az illetékes minisztériumot és a térség országgyűlési képviselőjét, de – mint mondta – eddig semmilyen segítséget nem kaptak. Ebben a helyzetben fordult támogatásért az államkincstárhoz.

Ha nem kapnak segítséget, a jövő hónapban sem tudnak fizetni, hiszen az inkasszó alatt a település eddig tartozásának csupán a felét tudta le – mondta a polgármester, és békés tiltakozásra szólította fel az embereket az egész héten folytatódó demonstráció kezdetén.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Több ment el? A gazdáknak adott pénz szerinted egyenlő a segéllyel? Beteg vagy és ostoba.

Feri kisegíthetné őket! Biztos ott is meghívják egy hétvégére.

Biztos munkára fogták volna.

Azért rendes ember ez a polgármester, hogy csak a segélyezettekért aggódik, az önkormányzati dolgozók meg le vannak fütyülve, pedig azok még dolgoznak is...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés