Amit egy jobbikosnak Tiszavasváriról tudnia kell

2012. augusztus 3. 15:53

Vona Gábor
Facebook
Ami a Jobbik ellen zajlik, az egyértelműen egy kormányzati háttérből, szervezéssel érkező titkosszolgálati akció.

Úgy tűnik, hogy itt a Fidesz kivásárolt két egykori jobbikos embert, amivel megszűnt a testületi többségünk. Sajnálom ezt a két embert, mert hátralévő életükben a jobbikosok megvetésével kell együtt élniük, ami Tiszavasváriban nem lesz kellemes. 

Nagyon büszke vagyok Fülöp Erikre, és mindannyian büszkék lehetünk rá. A jobbikos polgármestert ugyanis - amikor szerdán a mögötte lévő eddigi többséget megszüntették - arra akarták kényszeríteni, hogy vegyen maga mellé egy fideszest alpolgármesternek, magyarul mondva a hatalma megőrzéséért cserébe mutyizzon össze a kormánypárttal és helyi vezetőivel. Ő azonban nem ezt választotta, hanem a becsületét és a Jobbik tisztességét. Azt mondta, ilyen feltételekkel nem vállalható a város vezetése, akkor döntsenek a helyiek, öntsenek ők tiszta vizet a pohárban. Ezt látván, a mutyi elmaradása feletti dühükben a két fideszes képviselő, a három független és a két átállt jobbikos feloszlatta a testületet, vagyis új választást kell tartani a városban október 31-ig.

Most persze a sajtó azt írja, hogy elbukott a Jobbik fővárosa. Én azonban azt mondom: Fülöp Erik és az ottani Jobbik példát mutatott! Próbáltak belerángatni bennünket abba a mocsokba, amiben ők már 22 éve fürdenek, az ócska mutyik világába, de nem sikerült. Ősszel pedig új választás lesz. Nagyon kemény lesz, de a lényeg, hogy a tiszavasvári Jobbik tiszta lelkiismerettel és becsülettel állhat a helyi emberek elé. 

És hogy visszakanyarodjak az elejére: miért is van, hogy így támadnak bennünket? Hát ezért. Mert mi is emberek vagyunk, mi is követünk el hibákat, nekünk is vannak gyengeségeink, mint minden embernek, de a magyarságunkat mi tényleg komolyan vesszük. Nem lopjuk a nemzeti vagyont, nem privatizálunk, nem írunk alá hazaáruló szerződéseket, nem nyaljuk a multik és az EU talpát, nem vagyunk titkos üzleti és politikai társaságok tagjai, kimondjuk az igazságot a magyar sorskérdésekben és arra programot is írunk. És amíg van egy párt, amelynek vannak Fülöp Erikhez hasonló emberei, és mindehhez több mint 20%-os és egyre növekvő támogatottsága, addig ezt a pártot sokan akarják megsemmisíteni. Erről van szó.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 113 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És még mondják, hogy a baloldal nem rasszista! Tudjuk , hogy hazudnak.

Mellesleg a jobbikot senki nem bomlasztja kivülről. Az a tákolt szervezödés, mely a kampányba részt vett és 2006-utáni radikális megmozdulások kapcsán odacsapodott, sok fiatal csak a balhé kedvéért őnmagában hordta a bomlást.

Ha egy szervezetnek nincs ideologiája politikai
értékrendje, és egy közös nevező ami köré ha külömböző nézetek vannak is de bizonyos határokat nem lépnek át akkor ez a sorsa ami a jobbiké, mert ídővel nem lehet összeegyeztettni a külömböző nézeteket.

Vona-Morvai páros nagyon jól tudta ezt a kezdeten, de a cél érdekében pillanatnyi politikai haszonszerzés(parlamentbe jutás) felülírt mindent.

A szomorú az, hogy a két évet sem tudták kihasználni, mivel ott folytatták ahol abbahagyták a kampányban és ellenzékben nem építkeztek és konszolidálták magukat, hanem hecckampányok, rasszista cigányellenes propogadával és a kormány ekkézésével foglalkoztak az ellenzék többi pártjával egymást überelve a parlamentbe demagog modon. Kevesebb több lett volna.

Eközben nem tudtak egy intelektuális hátteret építeni valamint olyan értelmiségi holdudvart gazdasági holdudvarral mely tudta volna a párt konszodilációját biztosítani.

Vona rosszul itélte meg a helyzetet az mindig felszinre hozott Új Magyar Gárdával, összekacsintva a többi radikálisokkal akiket nem akart elveszteni, közben a normális nemzeti radikálisokat, akik a realitásokra építettek eltávolitotta a zsidózással, izraelezéssel, mivel ezáltal szalonképtelenek lettek. Ezáltal normális értelmiségi és vállalkozói középosztály nem szivesen tartozott ehhez az alakulathoz. A jobbik vezérkar és a kiszolgálói országos szinten egy belterjes kört alakitottak ki és inkább saját politikai exisztenciájuk volt a fontos ami a képviselőséggel és ezáltal részben a pártfinanszirozással le lett rendezve. Ez kevés és a jövőben is kevés lesz.

Hiába ábrándozott Vona a választások előtt a jobbik 2/3 áról amit sokan elhittek és úgyanezért most is felesleges kormányzásról álmodozni, mert azért a magyar társadalomnak még nem ment el teljesen az esze.

Ezért előjőn Vona ur az ismert szöveggel, hogy a fidesz, így a fidesz úgy a fidesz. Ez már 2010-ben is megbukott.

Inkább azon töprengjen, hogy azok a szavazok akik a szocik ellen protesztáltak és mellesleg utálták a cigányokat és szociálisan a társadalom alsó harmadában helyzkedtek el s mindig is baloldalra szavaztak korábban hol is fognak kikötni 14-ben. Mert ahogy elnézem már borsodban sem az igazi a lelkesedés.

Aki megtisztulásról beszél, az elismeri, hogy eddig koszos volt. Csakhogy eddig is a "tisztaságát" hajtogatta a jobbik.

Na itt van még egy érdekes rész. Novák azt nyilatkozta a HirTv-ben, hogy

...amikor kiderült, hogy zsidó továbbra is bajtársként tekintettünk rá,

//-----Vajon erről tudott a tagság is?

...magam is nyilatkoztam, hogy barátként tekintettem rá, a származásának a kiderülte után is sőt mi több szavazatával az országos elnökség bizonyította, hogy borsodi elnöknek jelölte származása kiderülése után is.

//----Tehát ez a párt nem is antiszemita. Gyerekek!!! Jobbikosok, rosszul ültetek a lovon eddig, ez nem egy antiszemita párt!!! Akkor meg mi ez az állandó zsidózás?

...szerintem akár a jobbik tagsága egy kongresszuson ahol van -nem mint az LMP-nek mondjuk néhány tucatnyi - hanem nekünk van több száz, közel ezer küldöttünk van természetesen és az a küldött sereg szerintem nem választotta volna meg Szegedi Csanádot a korábbi időszakban sem ...

//----Minden világos Novák és Vona nem antiszemiták, sőt üzletelnek is Szegedivel ellenben a tagság és a küldöttek azok antiszemiták és nem választották volna meg Szegedit.

Hát érdekes. Novák helyből áthárította a félélőségét a tagságra.

Szóval összefoglalva, amíg az antiszemita tagság, antiszemita megnyilvánulásai miatt az országot folyamatosan leantiszemitázzák, addig a szemita felső vezetés Szegedivel üzletelget, barátként, bajtársként tekint rá,mert hogy 2010 óta tudták, hogy zsidó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés