A NAT elleni tiltakozásról ír a Nouvel Observateur

2012. június 27. 09:59

A Le Nouvel Observateur online felülete beszámolt arról, hogy zsidó szervezetek tiltakoztak amiatt, hogy antiszemita írók is bekerültek a Nemzeti alaptantervbe – áll a Médianéző összefoglalójában.

A Le Nouvel Observateur online felülete beszámolt arról, hogy zsidó szervezetek tiltakoztak amiatt, hogy antiszemita írók – Wass Albert, Nyirő József, Sinka István és Szabó Dezső – is bekerültek a Nemzeti alaptantervbe. A cikk idézett a Mazsihisz oldalán közzétett dokumentumból, melyben annak írói elképesztőnek nevezték, hogy Kertész Imre, az egyetlen magyar irodalmi Nobel-díjas műveit nem a magyar irodalmi részben tárgyalja a Nemzeti alaptanterv, hanem egy különálló pontban, amely az irodalmi díjakról szól, ily módon kivetve őt a magyar irodalomtörténetből.

A cikk megemlítette, hogy Nyirő József újratemetése feszültséget okozott Izrael és Magyarország közt, és Elie Wiesel is emiatt küldte vissza a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét. A lap megemlítette, hogy a Nyirő József újratemetésén való részvétele miatt Kövér László már nem meghívottja a Raoul Wallenberg svéd diplomata születésének 100. évfordulója alkalmából júliusban rendezendő izraeli megemlékezésnek, helyette Áder János vesz részt az eseményen – áll a Médianéző összefoglalójában.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/38050

Ajánljuk még a témában