Tüntetnek az abortusztabletta miatt

2012. május 21. 9:29
Ne vedd be a hazugságot! címmel tart demonstrációt az abortusztabletta bevezetése ellen az Alfa Szövetség szerdán, az egészségügyi államtitkárság épülete előtt – írja a Magyar Nemzet.

Az abortusztabletta bevezetése ellen demonstrál az Alfa Szövetség május 23-án, szerdán 15 órakor. A Ne vedd be a hazugságot! című, egészségügyi államtitkárság épülete elé szervezett tüntetésen felszólal Csókay András idegsebész és Jobbágyi Gábor jogászprofesszor, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezetője is  – írja a Magyar Nemzet.

Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke a lapnak elmondta, hogy a szervezet szerint nem igazolható, hogy az abortusztabletta esetében kisebb lenne a szövődmény kockázata, mint műtéti eljárás során. Kitért arra is, hogy életvédő szervezetként muszáj feltenniük azt a kérdést, hogy miért van egyáltalán szükség művi terhességmegszakításra. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a mostani tüntetésük célja az, hogy felhívják a figyelmet az abortusztabletta veszélyeire. Kitért arra is, hogy a politikusoknak el kell számolniuk azzal, hogy társadalmi vita nélkül engedélyezték a szert. Hozzátette: amennyiben igaz, hogy a hatóságoknak automatikusan ki kellett adni a tabletta engedélyét, úgy az EU erről szóló szabálya súlyosan sérti a nemzeti szuverenitást.

 

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk nem pontosan értem, hogy ha egyszer engedélyezett az abortusz, akkor miért nem mindegy, hogy milyen módszerrel csinálják.

Már úgy értem, azon módszerek közül, amelyek
- kb. ugyanannyira veszélyesek és
- kb. ugyanannyira igényelnek nyilvánosságot, orvosi felügyeletet, stb.

Az abortusz: gyilkosság.(Lehet hörögni). MIndegy, mivel csinálják, egy emberi életet pusztítanak el. Lehet magyarázni, a nő jogaira hivatkozni ( a magzat a férfié is!), stb.
Ma már meg lehet előzni a nerm kívánt terhességet, a fiatalok mindennek utánéznek, nézzenek utána ennek is, hogyan kell.
Ez ügyben ( három szép gyermek után) hajthatatlan vagyok.

Nagyon sok gyermektelen pár van, akik bármit megtennének egy kisgyerekért, úgyhogy szerintem az anyagiakra való hivatkozás nem áll meg. Vannak olyan szervezetek akik segítenek abban, hogy megtalálják egymást azok akik nem tudják vállalni a gyereket és azok akik nagyon szeretnének, de nekik nem lehet.

Szerény biológiai ismereteim alapján teherbeesés közben ott volt a nő is...

Látod, mégis sokan másképp gondolják. Sajnálom őket, az anyukájuk biztosan nem így gondolkozott, másképp nem lennének itt.

Semmiféle magaslaton nem állok. Ez egyszerűen emberség kérdése. Ne jöjjön a fogamzásgátlók megbízhatatlanságával, meg a cigányokkal, csak terelés.

Kedves trallala, Ön nem ismer engem, így hát nem tudhatja, mennyire őszinte a kapcsolatom a lányaimmal (ugyanez vonatkozik Máriára is!). Én úgy gondolom, hogy éppen az őszinte beszélgetések - amiket mi folytaunk a lányokkal - teszik lehetővé, hogy elkerüljék a nem kívánt terhességet.
Én sem felejtettem még el a fiatalkori vágyakat, nem erről van szó, hanem a felelős viselkedésről, amit egy tzenéves is el tud sajátítani, ha van előtte jó példa.

Pedig szerintem egyszerű:
Nem fog meghalni egy olyan gyerek, akit más "be tud vállalni".

Bocsáss meg, de ki kerget téged kilátástalan helyzetbe azzal, hogy örökbefogadja az általad nem kívánt gyereket??
Amúgy az az 5+ gyerek fogja megtermelni a te nyugdíjadat is...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés