Darázsfészekrakó

2012. április 19. 9:53

Révész Sándor
NOL
Az új szocpol fölháborító ugyan, de semmi ahhoz képest, amennyit az egykulcsos jövedelemadó vesz el azoktól a gyerekektől, akik nem fognak normális körülmények között felnőni, tanulni.

„Ezeknek a családoknak soha nem volt és nem lesz önerejük, hitelképességük, előtakarékosságuk lakásvásárláshoz, őket tehát soha nem érte és nem fogja elérni se szocpol, se Fészekrakó, se támogatott lakáshitel. Korábban is csak azon kevesek kaptak morzsákat abból a szocpolból, amit legálisan és egészében felvehettek volna, ha nem olyan szegények, mint akiket a jól szituált csalásszervezők elértek.

Egy ÁSZ-jelentés szerint 2001–2008 között 1500 milliárd forinttal támogatták azokat, akiknek módjukban állt lakástulajdont szerezni. Közben mindenki, aki értett hozzá, tudta és mondta, hogy az Európában egyedülállóan picinyke szociális bérlakásállomány növelésével, lakbér- és rezsitámogatással lehetne segíteni azokon, akiken tényleg kell. Ezzel lehet mobilizálni, reménytelen vidékekről, gettókból kihozni azokat, akik az ország boldogabb tájain nagyobb eséllyel találhatnának megélhetést. Minderre iszonyúan kevés pénz jut, s jutott már akkor is, amikor szocpolra, kamattámogatásra még rengeteg. Most már nem arra jut rengeteg. Az új szocpol fölháborító ugyan, de semmi ahhoz képest, amennyit az egykulcsos, gyerekkedvezményes jövedelemadó vesz el azoktól a gyerekektől, akik nem fognak normális körülmények között felnőni, tanulni, s nem lesz belőlük értékes, adófizető, a nyugdíjunkat kitermelő munkavállaló.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsányék alatt miért nem ajvékoltak, hogy építsenek szociális bérlakásokat? Most, ha a Fidesz kormány nem csinál semmit, nem jó, ha csinál, akkor miért éppen azt és úgy. Érdekes.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés