Leselejtezték Gyurcsány szakdolgozatát

2012. április 7. 10:40
Gyurcsány Ferenc két szakdolgozata közül egyik sincs meg a pécsi egyetemi könyvtárakban - tudta meg a Magyar Hírlap. Míg a tanárképző szakon írt 1984-es diplomamunkát egyszerűen nem találják, az 1990-es közgazdasági témájú munkát leselejtezték, mivel az egyetem a levéltárba kerülés után csak öt évig tárolja a szakdolgozatokat.

Gyurcsány Ferenc egyik szakdolgozata sincs meg a pécsi egyetemen - írja a Magyar Hírlap. A lap szombati számában megjelent cikk szerint a korábbi miniszterelnök 1984-ben, a tanárképzőn írt szakdolgozata mellett Gyurcsány 1990-es, a közgazdasági karon írt diplomamunkája sincs meg, ugyanis azt leselejtezték.

 
A gazdasági társaságok és a tőzsde működése című záródolgozat először a levéltárba került. „Gyurcsány dolgozatát 2003-ban adta át a kar a levéltárnak, ahol ötévente selejtezik őket, így a volt miniszterelnöké sincs már meg” - mondta el az újság kérdésére Kottász Gergely sajtóreferens. A Pécsi Tudományegyetemen évente több mint hétezer diplomamunkát adnak le kötésben, így ezek hosszú évtizedeken át történő tárolása fizikai képtelenség lenne – mondta el az egyetem illetékese.
 
Gyurcsány Ferenc korábban úgy tájékoztatott, hogy szándékában áll szakdolgozatát nyilvánosságra hozni. Az exkormányfő közlése szerint mivel az utóbbi évtizedekben hatszor is költözött a dolgozatok egyelőre valahol el vannak dobozolva. Gyurcsány kijelentette: „nem fogja kezét-lábát törni”, hogy több ezer példányos könyvtárából előkerítse diplomamunkáit. 

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Leselejtezték Gyurcsány
Kész, itt kell abbahagyni a címet!

En inkabb azt szeretnem megtudni, hogy miutan Schmitt Palt atvitt ertelemben lenyegebe GYF keresztre feszitette es tele volt vele a vilagsajto, most hol vannak a cikkek a Washington Post, New York Times, Chicago Tribune oldalairol arrol, hogy a GYF-nek nem hogy nehany idozejel hianyzik hanem mindket dolgozata. Ugy ahogy van. Nincs fizikai bizonyitek arrol, hogy valaha leteztek. Aztan az is erdekes, hogy mig az egyetem azt mondja, hogy nem kotelessege ezeket a szakdolgozatokat megorizni, megis GYF kivetelevel mindet megorizte. Nem ellentmondasos ez egy kicsit?
De azert tegyuk hozza, ha Ader lesz az uj koztarsasagi elnok azt nyugodtan vehetjuk ugy, hogy vissza nyalt a fagyi. Schmitt a klasszikus koztarsasagi elnoki stilust vitte. Ader viszont harcos es energikus allamfo lesz.

A folyamatosan Orbánozó Gyurcsánnyal szemben még most, ebben a hatalmas felütött labdás helyzetben sincs egyetlen szava sem Orbánnak.

Arra szerettem volna utalni, hogy nem csak a dolgozatukban van különbség kettejük között. Orbánnak valószínűleg volt gyerekszobája.

"Kötcsén mesélték tavaly, hogy amikor Gyurcsány Fletó házat vett magának a faluban, elment a kocsmába bemutatkozni. A fül- és szemtanú állítása szerint belépve az ajtón így szólt szélesen mosolyogva: „Jó napot! Gyurcsány Ferenc vagyok, de hallgatok a hülye f…ra is!”
- Bayer Zsolt -

http://www.magyarhirlap.hu/vel..

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy az egyetemi karoknak/tanszékeknek kisebb dolguk is nagyobb annál, hogy szakdolgozatokat évtizedekig őrizgessenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés