Helyzetértékelés a Schmitt-ügyről

2012. április 4. 13:24

Osztie Zoltán
Gondola
Politikai indíttatású anarchista csoport irányítja a SOTE doktorok szenátusa és az egyetem rektora viselkedését, döntését.

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökeként fölszólalok az égbekiáltó igazságtalanságok, valamint gyűlöletkeltő manipuláció láttán, amely napjainkra kicsúcsosodott.

Minden gondolkodó honfitársam előtt nyilvánvalóvá vált, hogy az elmúlt napok történései nem a köztársasági elnök úr disszertációjáról szólnak. Bántó − az értelmiség állapotát is jellemzi −, hogy a megszólalók is csak a következményekről beszélnek, de az okokról nem. A doktori értekezés csak előrángatott ürügy, amellyel jól ismert körök folytatják Magyarország és nemzetünk elleni hajtóvadászatukat.

Kikből állnak ezek a körök? Azokból, akiket reprezentálnak például az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért Mozgalom aktivistái, akiket külföldről pénzelnek, hogy anarchista akcióikkal belülről bomlasszák országunkat. Minősítésüket a saját maguk által választott jelképes alak (Dopeman) meghatározza.

Politikai indíttatású anarchista csoport irányítja a SOTE doktorok szenátusa és az egyetem rektora viselkedését, döntését. Valóban válságba jutott a magyar tudományosság? Szó sincs róla! Kik azok, akiknek érdekében áll, hogy ilyen túldimenzionált ügyet csináljanak a kérdésből? Ki az, aki ezt a doktori értekezést előszedte és megtámadta?

Vajon kiknek állt érdekében, hogy ahelyett, hogy államférfiaink mellett a külső támadások pergőtüzében kiálljanak, újabb dühödt, összehangolt támadásokat intézzenek ellenük. Milyen jogon mernek még megszólalni azok a közszereplők, akik kirabolták egyéni haszonszerzés és külső megbízás érdekében az országot, emberek élete szárad a lelkükön, családok sokasága ment tönkre miattuk? Ezen tetteik elfedése érdekében erkölcsi relativizmust támasztanak. Hiteltelen minden szavuk, ki kellene tiltani őket minden közszereplésből! Ha valami szégyennel kell, hogy eltöltsön bennünket az éppen az, hogy még mindig részt vehetnek a politikai életben.

Elég volt az idegenszívű hazaárulókból, akik gátlástalanul folytatják − egy erőszakos kisebbség tagjaiként − gyűlöletkeltő kampányukat. A gyűlöletbeszéd törvényét éppen ők hozták, amely ellen ők vétenek a leggátlástalanabbul. Mindezekből felismerhetjük őket és szándékukat.

Felhívom elsősorban a magyar értelmiséget, a nemzet sorsáért felelős közszereplőket, hogy értékeljék a folyamatok mögötti összefüggéseket!

Budapest, 2012. április 2.

Dr. Osztie Zoltán
a KÉSZ elnöke

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez de hülye...

Kerdes: Ha valakinek a testveretol birosagi uton vettek el a doktori cimet az ugy csinal, mintha nem tudna es felhasznalja a doktori tanacsot arra, hogy elvegye a koztarsasagi elnok doktori cimet az minek minosul? En erosen gyanakodnek arrol, hogy a bunszervezetben elkovetett hivatali hatalommal valo visszaeles megvalosult-e.
Aztan nezzuk a most tanulo orvos palantak miert miert is olyan kormanyellenesek most. Csak nem azert mert nekik mar nem jar az ingyen oktatas, amivel aztan mehetnek kulfoldre dolgozni? Nagyon is erdek vezerli oket. A SOTE jelenlegi tanuloi szamomra megbizhatatlonok es ez a diplomajukra is vonatkozik ha kapnak majd egyet.

Ez olyan, mint a tegnapi agyamentség, hogy Schmitt Pál olyan, mint Jézus. Vagy valami hasonló volt.

Az a baj a kereszténységgel, hogy az egyházaiban a hülyék lettek a hangadók. Nem ártana ott is egy kis demokrácia, hátha alkalmasabbak kerülnek oda.

Ezt sem értettem soha, hogy miért nem a hívek tartják el a pedofil papokat, miért kell nekik állami pénz.

Úgy érted, engem külföldről pénzelnek? Sajnos nem.

Nem is elvárás.
De azért egy szervezet megválogathatná, hogy ki képviseli.

"ki kellene tiltani őket minden közszereplésből!"

oszt mi akadalya van?

Hegedűs Lóránt meg ez a bolond.
Oké egyébként, 100% egyetértek. A vallással nincs bajom, csak az egyházakkal, amik felemelik az ilyen alakokat.

Vagy: feszítsük meg!

Visszakérdeztem, hogy pontosítsuk, mert komolytalannak tűnik a kérdés.

Gyűlölet az van. Emberi tulajdonság, egyébként. Én nem erről beszéltem. A cikk meglátásom szerint tele van hülyeségekkel és tipikus példája annak, hogy milyen emberek vezetik az egyházat és így a kereszténységet. És ezt nagy bajnak tartom.

Fermat (azóta bebizonyított sejtéséről elhíresült matematikus) polgári foglalkozását tekintve bíró volt. Egyszer máglyára ítélt egy hívatásával összeegyeztethetetlen magatartású papot. Lehetne most is, de nem csak papokat. Nagy lenne a sivalkodás.

MOst jön az, hogy "én mondtam először!"?

Persze, írtam feljebb, a vallással nincs baj. Az egyházakkal viszont...

Nem csak a katolikusokra igaz.

Köszönöm a konfuciuszi gondolatot, megérintett!

Azon a véleményen vagyok, hogy világosan kommunikáljuk és érvényesítsük azokat az elvárásokat a politikai elittel szemben, amelyeket a józan ész diktál: ne hazudjanak, ne lopjanak.

Mindenkivel szemben ezt a mércét kell alkalmazni. Ne nézzük el a saját oldalunknak (ha van ilyen), azért, mert azzal "az ellenség malmára hajtanánk a vizet". Nem kell itt demonizálni senkit, semmilyen politikai erőt, nem kell törzsi háborút vívni.

Csak néhány egyszerű, mindenki számára érthető kérdéseket kell feltenni. Loptál? Sikkasztottál? Súlyos adócsalást követtél el? Plagizáltál a dolgozatodban? És erre őszinte választ kell kérni.

Nem lesz persze egycsapásra tiszta a közélet ettől, de jeleznünk kell, hogy nekünk ezek az elvárásaink a felettünk uralkodókkal szemben. És így nagyobb esély van arra, hogy nem cska a leggátlástalanabb hazudozók kerülnek hatalomra, hiszen ők gyorsan diszkreditálják majd magukat. Megnyílik a tér a jobb emberek számára - és azt hiszem, jó politikus is csak abból lehet, aki valahol jó ember. Neki van tekintélye, ő tud kompromisszumokat elérni és betartatni.

Ha meg valakikről felteszik a kérdést, hogy
'LOPNAK, VAGY NEM LOPNAK?' az rögtön a legsötétebb fasizmus, ugye?

Köszönöm a válaszodat. Nem vitatkozom: ezt a mostani politikai kampányt a köztársasági elnök ellen természetesen nagyrészt tisztességtelen emberek tisztességtelen szándékai mozgatták (pláne, hogy még Gyurcsány is megszólalt az ügyben!).

Igaz ez még akkor is, ha látjuk: a plágium vádja megáll, Schmitt kisdoktorija tulajdonképpen a 89-90 előtti autoriter hatalmi elit urambátyám-világának a továbbélése volt, és nem kezelte túl jól ezt az ügyet annak napvilágra jutása után. És az ügyben részt vevők közül sokan (pl. SOTE doktori iskola, szenátus), azt hiszem, tisza szándékúak voltak.

Én azt szeretném, ha ezek az tisztességtleen emberek és ezek a tisztességtelen moticáviók lassan kikopnának a közéletből. Ez akkor lehetséges, ha folyamatosan jelezzük, hogy nem kérünk belőle.

Nekem nyilván könnyű a helyzetem, hiszen nem vagyok lekötelezve semmilyen politikai erőnek sem, középutas családból származom és eleve ilyen a temperamentumom, vannak barátaim innen is, onnan is - és dolgoztam is az államigazgatásnak az Orbán, Medgyessy és Gyurcsány-kormányok alatt.

Történetesen a Pesty filmre gondoltam, a zsidókérdés más eset.

Tulassay Zsolt és tsa. cikkét a közlő folyóirat vonta vissza. Tulassay Zsolt lemondott az egyetemi habilitációs bizottság elnökségéről (a doktorátusa érintetlen).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés