Kénytelen vagyok röviden helyre tenni valamit

2012. március 29. 9:47

Stumpf András
Facebook
Borókai Gábor tegnapi írásából, amelyben azt indokolja, miért szedette le Schmittes cikkemet, sokan az olvasták ki, hogy én önhatalmúlag, a szerkesztőséget megkerülve tettem ki az anyagot.

„Schmitt-ügy, cikkem eltávolítása. Kénytelen vagyok röviden helyre tenni valamit, mielőtt általános lesz a tévképzet, hogy én amolyan elszabadult hajóágyú vagyok, aki a saját lapjának oldalát hekkeli meg, azon egotrippel. Borókai Gábor tegnapi írásából, amelyben azt indokolja, miért szedette le Schmittes cikkement, sokan az olvasták ki, hogy én önhatalmúlag, a szerkesztőséget megkerülve tettem ki az anyagot. A valóság ezzel szemben az, hogy az online-főszerkesztő kérésére írtam a cikket, az online-szerkesztőnek küldtem el, ő tette ki. Ahogy mindig.”

„Ahogy tegnap is jeleztem a facebookon, a történethez hozzátartozik, hogy én is hibáztam. Három hónapja Borókai Gábor jelezte, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben az online jegyzetekről is tudni akar, ha kényes témát érintenek. Ez természetes: nem cenzúra, hanem a szerkesztő alapjoga, kötelessége. Én pedig most külön őt nem értesítettem - nem sunnyogásból, hanem mert a szokásoktól eltérően nem magam választottam témát, felkérésre írtam, amúgy is legjobb meggyőződésem és heti válaszos értékrendem szerint. Eszembe sem jutott, hogy a cikkel bármi gond lehet. Ettől még a szóbeli megállapodást nem tartottam be, ami hiba és amiért a felelősséget vállalom. Más kérdés, hogy az írásomért is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

igen, de tilikov a fideszről és a nerről beszélt..
nekem egyébként az a véleményem, hogy ha kiválna a fideszből egy frakció, hogy ebből elég, és hitelesen jobboldali politikát folytatna, rövid távon simán 10% feletti támogatottságot szerezne (és jó eséllyel verné le a fideszt a következő választásokon), mert a fidesz józanabb szavazóit magával vinné, és a fideszből kiábrándultakat is meg tudná szólítani.

én annyinál maradnék, hogy tisztelet, "minden" nélkül.
minden tisztelet akkor járt volna, ha nem amiatt kezd el mentegetőzni, hogy megírta a cikket (ráadásul a felelősséget a szerkesztőre hárítva), hanem inkább jól megkritizálja azt a rendszert is, ahol őt kicenzúrázta a (párt)lapja.

látom neked közöd nincs a tudományos élethez, úgyhogy elárulom: a doktori fokozat, legyen az kicsi vagy nagy, azt igazolja, hogy a tulajdonosa önálló kutatásra képes. a doktori disszertáció ennek az önálló kutatómunkának, publikált cikkeknek amolyan összegzése.
ha ennek legalább 95%-a nem saját munka, az iszonyúan nevetséges, de nem ér doktorit. se kicsit se nagyot.
ugyanígy: a műfordítás nem tudományos munka, nem ér doktori fokozatot.

de nem aggódom én felőled, mindjárt közli a sote, hogy elvették schmitt doktoriját, schmitt talán még ma lemond, esetleg holnap, egy hét múlva pedig már te is azt fogod szajkózni, hogy nagyon helyes, hogy lemondott, egy csalónak nincs helye a közigazgatásban.

Szőnyi Szilárd szerint a közjogi méltóságokról szóló cikkeket be kell mutatni a főszerknek:
http://media.mandiner.hu/cikk/..

Ezek szerint Borókai nem írt volna igazat, amikor arra hivatkozott: "nem szokás, hogy fontos ügyekben a szerző – legyen az akár a főszerkesztő is – ne konzultálna kollégáival"?

Akkor most Borókai vagy Szőnyi indoklása miatt fogják Stumpfot karóba húzni?

"Mi az olvasok egyetértettünk a cikkel..."
------------------------------------------
Beszélj csak a saját nevedben seggfej!!
Mi, az olvasók, nem értettünk egyet. Na, most mi van, baszod!!?

Stumpf meggondolatlanul, mondjuk úgy, át nem gondolatlanul vélekedett/vélekedik, holott ez a kérdés ennél, hogy igen, vagy nem, sokkal bonyolultabb.
Nektek egyszerű, mert egy jó gumicsont, lehet rágcsálni.
Az országnak, a politikai közéletnek már ennél többet jelent.
Óriási tévedés például összehasonlítani a mai német közállapotokat a mai magyarral.
Szerintem a hazai politikai stabilitást fenyegető veszély sokkal élesebb, ami egyúttal az ország stabilitását is veszélyezteti.
Borókai ez ügyben sokkal okosabban járt el, mint Stumpf, aki - valami féle mentális kibicssaklás, botlás(?) következtében - beállt a ballibes szavalókórusba, mert éppen olyanja támadt, hogy kacérkodjon a politikai fenegyerek, a politikai karakánság szerepvállalásával. Holott nem gyerek már és tudhatná, hogy ilyesmit politikában józan ésszel nem csinál senki.
Még demokráciákban sem!!!

Válaszok:
Forsz | 2012. március 29. 11:48

Pofa be, oblomov! Amit ti elkövettetek Csurka kapcsán, ahhoz képest a megjegyzésed lepkefing.

A 11:13 órai bejegyzésemben nem voltam eléggé világos.
Meggyőződésem, hogy az ellenzéknek nevezett politikai csoportosulás egy része, az ország közállapotának, a közélet rendjének, stabilitásának felforgatását tűzte ki célul és mindezt a legaljasabb politikai érdektől vezettetve.
Nekem erről, amit a frusztrált és külföldi segítségben bízó, egyszer már levitézlett ellenzék képvisel, Mao Ce Tung teóriája jut eszembe.
Mao azt mondta: kell egy világháború, ahol az emberiség talán több mint a fele elpusztul, de a romokon felépíthető lesz egy új világ. Hogy ő milyen új világra gondolt, az elképzelhető.

A mai magyar ellenzék - szerényebb keretek között ugyan -, de hasonló meggondolatlanságról tesz tanúbizonyságot.
Ennek érdekében nem ismernek korlátot, nem ismernek nemzeti- és országérdeket csak a destrukció létezik számukra.
Ennek felismerése és nyilvánvalóvá tétele előbb-utóbb elkerülhetetlenné kell, hogy váljon.
Ez esetben pedig a demokratikus korlátok között ugyan, de ez ellen az ádáz gyűlölettel vegyes semmire sem tekintő pusztító akarnokság ellen tenni kell valamit, mert előbb-utóbb az ország rámegy erre.

Stumpf(...........)igazságérzete ami talán még egészségesen működik.
-----------------------------------
Kispajtás! A politika nem játszótér, nem focimeccs.
Hogy igazságérzet?! Na ne nevettess már.
A politika, ha nagyon kiéleződik, az hasonló a harctérrel. Ott sem az igazság szerint viselkednek a felek. Jól is néznének ki.
Te vagy nagyon naiv, vagy nagyon idealista vagy. A politikához éppen ezért ne közelíts. Az nem neked való.

„Én pedig most külön őt nem értesítettem - nem sunnyogásból, hanem mert a szokásoktól eltérően nem magam választottam témát, felkérésre írtam, amúgy is legjobb meggyőződésem és

heti válaszos értékrendem szerint.”

A Heti Válasznak előfizetője vagyok, mégpedig azért, mert kedvemre való az a józan, tárgyilagos, racionális, szenvedélyektől nem túlfűtött hangnem, amellyel tájékoztatást ad az olvasónak.

Ebben a főszerkesztőnek, Borókai Gábornak pozitív szerepe lehet.

Ezt a pozitív szellemiséget ignorálta Stumpf úr, aki durva lejárató szövegével beült „a csúfolók székébe.

Nem maga választotta témát, felkérésre írta.

Ki választotta a témát és kinek a felkérésére írta?

Ha majd olyan szövegeket szeretnék olvasni, mint amilyent Stumpf úr eleresztett, miután ballábbal kelt fel, akkor inkább a Népszavára fizetek elő.

Ott töményebben olvasható mindaz, amit Stumpf úr képvisel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában