Az undor mint szelektálási szempont

2012. március 28. 19:31

Lévai Júlia
Galamus-csoport
Balog Zoltán maga is élen jár a cigányoktól való merev elkülönülés szorgalmazásában, és minden lépésével azt bizonyítja, hogy tettei mögött különféle undorodások állnak.

„A politikára vonatkozóan erre a jelen pillanatban nagyon egyszerű választ tudunk adni, a civil szféráéra csak bonyolultabbat – maradjunk a politikánál. Ott pedig azért nem volt sem felháborodás, de még csak rutinból elrendelt vizsgálat sem, mert hiszen a cigányok ügyeivel ott is az undorukat kanalizálni képtelen emberek foglalkoznak. Mi több, a cigányok felzárkóztatásáért felelősnek nevezett államtitkár, Balog Zoltán maga is élen jár a cigányoktól való merev elkülönülés szorgalmazásában, és minden lépésével azt bizonyítja, hogy tettei mögött különféle undorodások állnak. Más szóval a lebüdösözést a jelen hatalom nemhogy büntetné, de kifejezetten támogatja.

Balog már a politikai pályafutását is egy undorra alapuló koncepcióval kezdte: református volta ellenére a mások pénzzel való kapcsolatára vetített, hagyományosan katolikus és hisztérikus viszolygással. (Jobban jártunk volna, ha olvas egy kis Max Webert is, és megérti a protestáns morál szerepét a kapitalizmus differenciálásában. De nem olvasta, így nem jártunk jól.) Az ő fejéből pattant ki még 2006-ban annak az egyházügyi törvénynek a gondolata, amelyet mára a parlament végigvitt, és amelyben minden, a jobboldal politikai elképzeléseihez nem illeszkedő szerveződést először adócsalónak, azután divatos szóval bizniszegyháznak lehetett minősíteni. A törvénnyel mostanra sikerült is jó néhány olyan iskolát ellehetetleníteni, amellyel pedig neki, aki nap mint nap a cigányok aktív részvételét igényli a felzárkózásukban, kifejezetten büszkélkednie kéne, hiszen a többségi-cigány együttműködés legjobb példáit adják. (Az Iványi Gábor nevéhez fűződő intézmények mellett ezen az alapon veszélyezteti a sajókazai, buddhista fenntartású iskolát is.)

De Balognál az emberi méltóság és szabadság érvényesítése is láthatóan az undor tárgya. Ezt a viszolygását bizonyította a Ferge Zsuzsa vezette gyerekszegénység program felszámolásával is, amely mögött politikai liberalizmust sejtett, holott csak a természetes szabadelvűség volt ott. Lépésével világossá tette, hogy a liberalizmust akkor sem képes elviselni a saját, diktátumokra, egyenideológiákra és dresszúrákra épülő iskolakoncepciójuk mellett, ha eddig kizárólag azzal lehetett eredményeket felmutatni. Vagyis hogy a cigányok részvételét igénylő elvárása ugyanolyan süket duma, a valódi szándékokat elfedő maszlag, hamisság, mint minden egyéb, amit ez a kormány a romák felzárkóztatása ügyében tett és mondott.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

No, Lévai Lúlia felvette holokauszt szemüvegét és tekintetét a cigányokra vetette. Ezen az okulárén át a zsidók és a cigányok valahogy egyformának tűntek neki, le is írta rögtön az érzéseit. A Nobel-díjas zsidó honfitársaink meg forognak a sírjukban- mert azért egy különbség biztosan akad a két etnikum között: olyan 30 IQ...

Az a rossz hírem, hogy minden a népcsoport mentális képességéből fakad: a börtönökben levő túl-,az egyetemeken látható alulreprezentáltság, korai gyerekszülés, túlzott gyermekvállalás, az együttműködésre való képtelenség, a normakövetés hiánya- stb.

csak még annyit -tudom ez csak gondolatkísérlet, mert Lévai Júlia nem ül föl vonatra- ha ezt a vérballibpcpicsát felültetnénk egy lepukkant vonatra Ózd felé, és mellé telepedne egy átlag kiscsalád, vajon milyen frekvenciával kapdosná a szája elé a parfümillatú selyemsálját, és vajon lenne e közös téma, kis dumcsi Sajókazától Putnokig?

Amerikában, ahol ezt legálisan végezhetik (mármint a rasszok iq mérését) sem PC az öröklött hányadnak 50%-nál nagyobb arányt tulajdonítani. Érthető, mert ott a cigányok analógiája az afroamerikai népesség, melynek felzázkóztatási programjai igen jelentős forrásokat emésztenek fel, ha a genetika 70%-os arányt képvisele az iq-ban akkor ezek a pénzek ablakon kidobott összegek lennének. Azért az is igaz, hogy 50 év alatt a meglévő mentális szakadék nemigen csökkent.

Lévai Júlia szomszédaiba tessék beköltöztetni két tíz gyerekes cigány családot és egy év múlva megkérdezni: hogy érzi magát?
Tudja asszonyom mi az undorító? Az ilyen szemforgató rosszindulatú aljasságok amit leír!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés