Lezárult a Schmitt-doktori vizsgálata

2012. március 27. 8:48
Lezárta a köztársasági elnök doktorijának vizsgálatát a vizsgáló bizottság, és megállapította, hogy a Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor a szövegazonosságokat nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak.

Kiderült, milyen döntést hozott Schmitt Pál kisdoktori disszertációjával kapcsolatban az azt vizsgáló bizottság. A Magyar Nemzet úgy tudta, hogy a vizsgálat már lezárult, és az államfő megtarthatja doktori címét. A lap információi szerint a testület azt állapította meg, hogy Schmitt dolgozata megfelel az 1992-ben hatályos jogszabályoknak és az egyetemi szabályzatnak. A vizsgálóbizottság ugyanakkor szakszerűtlennek minősítette a doktoriban felhasznált források megjelölését. Megjegyzik ugyanakkor, hogy erre már az előopponensi véleményben fel kellett volna hívni Schmitt figyelmét, ez azonban nem történt meg. A tényfeltáró bizottság szerdára ígérte, hogy nyilvánosságra hozza jelentését – írja a Blikk. Az államfő azonban nem lesz itthon, vasárnap ugyanis Szöulba utazott egy nukleáris biztonságról tartott csúcstalálkozóra. A konferencia kedden véget ér, ám Schmitt csak csütörtökön jön haza. A Blikk megkereste a Köztársasági Elnöki Hivatalt az ügyben, ám a lapzártáig nem kaptak választ.

FRISSÍTÉS

Valóban befejezte a vizsgálatot a tényfeltáró bizottság. Az öt fős testület egy 1157 oldalas jelentést készített az ügyben, amit elküldtek a nemzeti erőforrás miniszternek. A jelentés összefoglalóját közzétették a Semmelweis Egyetem honlapján.

A vizsgáló bizottság megállapítja, hogy Schmitt Pál dolgozatára jellemző a szakszerűtlen forrásmegjelölés, illetve a hivatkozásokra történő szakszerű utalások hiánya. Ezekre a jelentés szerint a témavezetőnek illetve a bírálóknak még a felkészülés idején, illetve az elő-opponensi véleményben fel kellett volna hívni a figyelmet. Megjegyzik, hogy az irodalomjegyzékben szerepelő művek sem felelnek meg a bibliográfiai elvárásoknak. Ráadásul a 21 hivatkozási tételből 5 esetben nem volt beazonosítható az eredeti mű. A saját irodalmi munkásság feltüntetésével is voltak problémák.

Megállapították továbbá, hogy a dolgozat 34. oldalától 50. oldaláig teljesen megegyezik Klaus Heinemann Sport, the third Millenium című művének egy részével, valamint hogy a mellékletben szereplő 1. és 2. számú diagram megegyezik a bolgár Georgiev művében fellelhető diagrammal, ugyan így egyezik több táblázat is. Emellett megállapították azt is, hogy a doktori további mintegy 180 oldala részleges egyezést mutat Georgiev művével.

A testület végközvetkeztetése, hogy az eljárás megfelelt a Testnevelési Egyetem akkori gyakorlatának. Hangsúlyozzák, hogy a szöveg jelentős része szövegazonos fordításon alapul, amely a korabeli védési eljárás részét kellett volna, hogy képezze. A bizottság szerint a Testnevelési Egyetem hibázott, amikor ezt nem tárta fel időben, és Schmitt Pál azt hihette, hogy dolgozata megfelel az elvárásoknak. 

Rajcsányi Gellért
2012. March 27. 11:19
Bár egyelőre csak lapértesülésről van szó, nem mernék fogadni arra, hogy teljesen más előjelű döntést fog közzétenni a bizottság. Ha nem sikerül cáfolni a sajtóban eddig felmerült információkat, miszerint a doktori címet érő dolgozat pár oldaltól eltekintve 2-3 külföldi dolgozat szó szerinti lefordításából áll; és ha egyúttal csak elvtársias, izé, kollegiális ejnyebejnye és némi mellékes formai kifogás lesz a végeredmény, az egyszerre fog bizonyítványt kiállítani Schmitt Pálról, a vizsgálóbizottságról, a tudományos élet és a hatalom között egyensúlyozó túlélőművészekről és az országról magáról, ahol mindez _következmények nélkül_ maradhat. Várjuk a fejleményeket, de nem árt az arcpirításra felkészülni.

Frissítés: már nem csak lapértesülés. Nem sikerült cáfolni. Ejnyebejnye és némi mellékes formai kifogás a végeredmény. Bizonyítvány kiállítva. Ilyen ország pedig nincs. Arcpirítás. Arcpirulás.
Válaszok:
lavor | 2012-03-27 13:20:19
packó | 2012-03-27 17:00:51
packó | 2012-03-27 17:01:00
packó | 2012-03-27 17:01:02

Összesen 700 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ezek után lehet hivatkozni erre, ha diploma védésed van?

yeehaa akkor doktorira fel...miből is?

Előbb-utóbb rólad is leesik a narancsszínű szemüveg.
Aki járt egyetemre-főiskolára, nagyon jól tudja (akár "bolsevik", akár nem), hogy mit jelent az és milyen következménye van annak ha a 225 oldalnyi szakdolgozatból 213 oldal betű szerinti másolat. Ehhez nem kell semmiféle bizottság.

Magyarország egy következmények nélküli ország, ha a jó oldalon állsz.
Gratulálok mindazoknak akik ebben részt vettek.

Nyugodjatok meg emberek, egy teljesen független bizottság kivizsgálta a plágium lehetőségét. (:D)

Amennyiben a bizottság ilyen irányú döntést hozott, akkor minek ezt az MN-ben megszellőztetni?

Nem történt semmi, csak annyi, hogy a Népszabadság után a Magyar Nemzet is megpróbálta _befolyásolni_ az emlitett bizottság munkáját.

Ti meg itt hörögtök ;)

Hogy megvan vadulva mindenki:D

Ez nagyon rossz hozzáállás. Ezek után nem is szabad csodálkozni hogy mindig a fasz rossz végén állunk.
Az embereknek joga van tudni az igazságot, az idő itt nem szempont.
Mellesleg abban igazad van, hogy ez rohadtul nem az igazságról szól, hanem politikai nyerészkedésről, minden oldalról, ami meg undorító.

A tudatos társadalom:D

Hát....nem tudom mi játszódik le ilyenkor egy fanatikus fejében.

Az biztos hogy a Fidesz ezt az eleve vicc kategóriába tartozó tisztséget egy ilyen jellemtelen bábúval, és ezzel a maszatolással végleg lejárata.
Tőlem akár meg is szűnhet, inkább hozzanak létre egy törvényt szentesítő tisztséget, és le van tudva a gond.

Reménytelenül naiv vagyok, ha az emberek józan ítélőképességéről van szó.:D

Ez a hozzászólás elég vicces.

Ilyen alapon hogy kérdőjelezel meg bármi, bárki morális, erkölcsi alapját?

Ha elfogadjuk a csalást, mert a mi kutyánk kölyke, milyen alapon követeljük meg a makulátlanságot az ellenkező oldaltól?

"Keress már másik partnert hozzá Topókám."
"Ja, jó."


:D

Ott rontjátok el, hogy a saját szemeteknek hisztek (már aki ért annyira franciául, hogy össze tudja vetni a hvg szemelvényeit). Ti nem vagytok plágium-szakértők, nem kért fel titeket az illetékes egyetem. A társadalom mindig is úgy működött, hogy szakmai, erkölcsi vagy más tekintélyeknek hiszünk, az ő véleményüket fogadjuk el.

Elhiszed a tudománynak, hogy az azbeszt rákkeltő lehet. Elhiszed, hogy az anyag különféle szubatomi részecskékből áll.

Itt meghozta az erre felkent testület a döntést, nincs helye a továbbiakban kételynek. Nem a te tökéletlen és szubjektív érzékelésed számít. Mindig is Eurázsiával folytattunk háborút.

Az azóta rendezett olimpiák programját zanzásítva bele kell tenni, kijavítani az évszámelütést, amit Schmitt nem vett észre, de ugyanúgy egy az egyben átvenni az ajánlásokat, és nagyjából rendben lesz.

"A Testnevelési Egyetem szakmai hibát vétett, amikor ezt a szövegazonosságot nem tárta fel időben, s így a dolgozat szerzője azt hihette, hogy értekezése megfelel az elvárásoknak."

Ez világos. Nem tudhatta, hogy két másik munkát - beleértve a végkövetkeztetéseket is - szó szerint vagy szinte szó szerint átvenni nem felel meg az elvárásoknak, hiszen azt nem kommunikálták felé.

Nem lehetne színészekkel rekonstruálni az esetet? Elképzelhető egy olyan életszerű változata a történetnek, amelyben nem nyilvánvaló minden résztvevő számára, hogy a dolgozat nem megfelelő?

"Ilyen ország pedig nincs."

De van.

szinte az osszes organum eliteli amintortent, a masik fele meg rohog ;) ennyi
hany Doki fogja visszaadni doktorijat?
ehhez kellet mar arc ;) eliteltek, majd felmentettek...igaz hogy ugy szar az egesz, es ezert mas kibaftak az egyetemrol, de sebaj...

ettol fuggetlenul le lesz cserelve tobb szemelyi cserevel egyutt

Ha lett volna egy kis esze a Fidesznek, akkor nem szarakodik az ilyen kivizsgálásokkal, és lemondatja. Azzal még nyertek is volna, +5 évet.

Ehelyett a létező legrosszabb lehetőséget választották. Dühítően egyszerűek. Csak az erő nyelvén értenek...

Mert akkor egyébként honnan tudnád hogy épp 1 hete volt fenn egy képsorozat a purimi ünnepről?
(vagy mi ez? duzur segíts ki:D)

Nem teljesen mind1 hol említi?

Történt egy mészárlás még vmikor jó régen a Perzsa Birodalomban, és ezt ünneplik.

Egyik nap megünnepelnek egy mészárlást, másik nap meg a hálákaszt miatt sírnak...
Érdekes egy népség.

Hmmm...nem bízom benned.

Vmi hasonló, igen.

Megforditanam a kerdest.

Ha egy ido utazo szolt volna Schmittnek, hogy te figyi kene labjegyzetet irni, meg minden beszurt szovegnel oda kene irni, hogy kitol szarmazik es minden statisztikai adatot kulon ellenorizni kell, es ha mondjuk 5000 embert kerdezett meg az illeto, akinek az adatait hasznalod, akkor neked meg kell keresned ugyanazt az 5000 embert es meg kell kerdezned ugyanazokat a kerdeseket, mert maskulonben evekkel kesobb meg fognak ragalmazni plagizalassal es Pali ba ezt ugy csinalja, vajon elfogadtak-e volna azok, akik elbiraltak vagy azt mondtak-e volna hogy hat ez formailag nem jo, tessek atirni?

Ha valaki talal egy meg nem katalogizalt tatikat az Amazon oserdoben, akkor ertheto hogy nem hasznal fel forrasokat, de aki statisztikakbol akar levonni kovetkezteteseket kicsit mas a kep. Es mi van ha az altala felhasznalt forras is mas forrasbol dolgozott? Akkor azt is le kellett volna mind ellenoriznie, es akkor mar az ove lett volna az eredmeny, mert hogy o tette fel a kerdeseket?

A kereszténységbe naponta belerúgnak, többször is, a zsidó vallás felé meg már egy rossz pillantás is felér egy halálos ítélettel.

Gondolom nem tűnt fel...hát persze hogy nem.

Persze.
http://www.youtube.com/watch?v..

Mellesleg, akinek eddig ez nem tűnt fel az vagy zsidó, vagy hülye, vagy pedig Topo.

Pontosan. Tehát lehet ebben az országban bűnözni/csalni/hazudni/puskázni, csak a lényeg, hogy ne kapjanak el. Ha meg véletlenül elkapnak, akkor meg az a hibás, aki bűncselekmény/csalás/hazugság/puskázás idején nem kapott el.

Ennyi az üzenete a dolognak.

formailag megfelelt,szóval volt borítója, meg neve...és még?...

mert másban akkor nem

"Van egy tényleg jobboldali-konzervatív nézetet tükröző vezérkomment... respect"

Akkor talán idézzünk a "respektes" vezérkommentből:

"Ha nem sikerül cáfolni a sajtóban eddig felmerült információkat,... és némi mellékes formai kifogás lesz a végeredmény..."az egyszerre fog bizonyítványt kiállítani Schmitt Pálról, a vizsgálóbizottságról, a tudományos élet és a hatalom között egyensúlyozó túlélőművészekről és az országról magáról"

Hát nem. Még formai kifogás sincs ;)

A "respektről" meg annyit, hogy a vezérkommentelő szerint mindenkinek pirulnia kell... kivéve a Fidesznek, amely párt és képviselői -élén Lázár Jánossal és Orbán Viktorral- valahogy hiányoznak a felsorolásból.

miért Jézus milyen nemzetiségű volt?

Akkor talán foglaljuk össze mi történt:

1) Schmitt Pál kétes úton szerezte a doktoriját
... istenkém, sportoló...

2) Schmitt Pál köztársasági elnöknek jelentkezett, habár tudta, hogy az életrajzában kétes elemek vannak

3) Orbán Viktor felvette

4) Schmitt Pál lebukott

5) A Fidesz ahelyett, hogy levonta volna a konzekvenciákat, mosdatta Schmitt Pált

6) Schmitt Pál kilóra megvette az őt biráló bizottság egyes tagjait

7) A Fidesz folytatta Schmitt Pál mosdatását

Ugye milyen szép, konzervativ történet?

A doktori cím lapunknak elmondta, hogy Schmitt Pál DNS-ének 99,9%-ka plágium. A többi meg véletlen hiba. A teljes mű két szerzőtől származik, de csak az egyik biztos... :)

lopás az lopás...és teljesen mindegy mekkora...

a csalás az csalás

nincs mérlegelés...jó erkölcsbe ütközik...

A birálat megállapitása:

"a dolgozat szerzője azt hihette értekezése megfelel az elvárásoknak"

Ez a mondat _magyar ynelven_ azt jelenti, hogy az "értekezés" _nem felel meg_ az elvárásoknak.

Erre jön Schmitt... pardon Selmeczi Gabi, hogy "az ügy le van zárva".

Érdekes nem? Tiszta konzervativ tisztesség... pont ugyanolyan, mint amikor Selmeczi a nbyugdijakat "védte".

Kinek kell itt pirulnia? A "respektes" vezérkomment szerint a birálóknak, mindenki másnak. Pedig a birálat szövege pontosan azt tartalmazza, hogy Schmitt doktorija nem doktori, csak egy "értekezés".

Kinek kell pirulnia? A Fidesznek és a Mandinernek...

kire is gondolsz mint komcsi vezetőkre...

nem hagytál ki a felsorolásból egy két nevet? vagy ez már szinilitás...ők azok és még?

megbocsátást :D itt fröcsögsz, kinek is bocsájtottál meg? nyújtanád a kezed a templomba feléjük?

kiváncsi vagyok hányan hagyják ott az egyetemet...

mi az hogy miylen folyamat...olyan felhatalmazást kaptak, amiről más csak álmodik...akkor miért is kell folytatni?...vagy az a sikk?

és ezt honnan veszed? vagy szeretnéd ezt hinni?...

elég volt...ezzel ki is léptem, további jó kommentelést...

S mittehet a fidesz?
S mittehet a kormány?
S mit tehet Pál?
Lemond. Mármint a Pál.

Hehe, D 209 ügynél is ezt mondtad?

Anyám hogy rákattant a sajtó az ügyre.
És elvileg ebben az országban lábbal tiporják a sajtószabadságot.

"ingyen egészségügy, szociális bérlakás, utazási kedvezmény, olcsó távhő"

Az egészségügy már régóta nincs ingyen. Mo jóval többet kell arányosan fizetni gyógyszerért, mint például Franciaországban (hogy a németekről ne is beszéljünk). És persze Európában a háladij sincs szokásban.

"szociális bérlakás": gyakorlatilag nincs, Mo-on a szocpol a szokás, ami pedig a szocpol-t illeti, hát az sem "ingyen" van. Gyereket kell vállalni cserébe, az meg drágább mint a szocpol.

"olcsó távhő": megszűnt

"utazási kedvezmény": félig visszavéve, de lesz abból a "félig"-ből "teljesen" is.

Persze lehet, hogy nem ugyanabban az országban élünk ;)

Szóval eljött ez a pillanat is, a félkegyelmű, külföldről jajgató idióta kap 3 like-ot.
Szóval ez az új irány? Egyik hülyétől a másikig?
Legyen. Kapsz egyet tőlem is.

A csimpánzok pedig üzenik hogy a kurva nénikédet, azt.

Ha szorult egy minimális becsület belé, ott valahol mélyen elrejtve, akkor lemond.

Én remélem megfogja lépni ezt, a saját érdekében, mert a sajtó ízekre fogja szedni...

Ez azért nem egészen igy történt. Hanem úgy, hogy a lakosság eladósodott, ami gyakorlatilag megduplázta az ország külföld felé eladósodottságát. Ez szerintem is egy nagyon rossz folyamat, de megtévesztő a baloldalhoz, vagy a szocialistákhoz kötni. Ugyanis semmi köze nincs az általad emlitett szociális intézményrendszerhez, vagy a baloldali politikához. Hanem a nagyon is jobboldali szabadpiaci elképzelésekhez, pénzügyi intézményrendszerhez és a kapitalizmushoz. Ha viszont csak az MSZP-hez, mint párthoz kötnéd: ezen az alapon az egész elinditója Matolcsy volt, aki annó a növekedési politikáját pont erre: a lakosság eladósodására és az ingatlanpiaci lufi fújására (és az ebből adódó GDP növekedésre) alapozta. Az MSZP hibája az, hogy nem akadályozta meg ezt a folyamatot, amikor az már elindult, azaz nem állt bele az ezzel járó pofonba.

A különbség láthatod annyi, hogy nekem nem esik nehezemre felismerni az MSZP -amúgy tucatpolitikusok esetén mindennapi- hibáját, azt, hogy ültek a problémán, mig te azzal vagy elfoglalva, hogy ideológiailag a baloldalra kend az egész sarat, ami egy kicsit elferditi a világképedet, igy lehetetlenné teszi hogy megértsd a jelenlegi folyamatokat. De majd idővel talán rájössz, hogy ennek semmi értelme ;) Ugyanolyan kutyaütő D-209, a táncoslábú, és a szabadságharcos is.

Valóban.
Azért milyen érdekes, itt elvileg nincs sajtószabadság, és a kormányközeli média az egész országra kiterjesztette csápjait.
Vagy mégsem?
Bár engem már ez nem érdekel.

Az sokkal inkább zavar hogy kezd egy állatkertre hasonlítani a mandiner.

Persze hogy reméled, mert szorult beléd egy kis józan ész.
A sok 1 bites meg nem érti hogy Schmitt személye egyedül csak szeretett pártjuknak árt.

"20 éve volt, ember.
Nem is volt akkor még köztársasági elnök.

Mindenki követhet el hibát életében, ráadásul ez egy olyan volt, amivel senkinek sem ártott."

Ez komoly?

Hogy konkrétak legyünk Schmitt Pál ügye az, amelyik egy kicsit túl nagy hangsúlyt kapott... normális helyen már lemondott volna és azzal foglalkozna mindenki, hogy mi van a lényeggel: a gazdasággal.

A nézőpontról: persze, másképp látjuk ;)

... én például jobber szemcse hiányában látom azt is, hogy a lakosság elszegényedése nem feltétlenül "jó". Még akkor sem, ha valaki hajlamos a "dobjuk ki a használt embereket" jobboldali nézőpontját a magáévá tenni. Ui. Mo. speciális esetében az egyetlen valódi (nem importált, feldolgozott és reexportált) árunk a munkaerő.

Minnél olcsóbb a munkaerő - pláne, ha eldobható használat után :p - annál szegényebb az ország. És ezt a középosztály is megérzi, mert a középosztály a hozzáadott érték lefölözéséből él.

Szóval Orbán poltiikája a középosztályt szegényiti el hosszú távon. Ide vezet, ha valaki a valóság helyett az ideológiájában, ellenségképében, vagy saját vágyálmaiban él.

"Miért vitatod el Schmitt Páltól, hogy méltó lehessen a posztjára? "

A KE egyik igen fontos feladata, hogy megállítsa az őrületet, mérsékelje azt. Általa aggályosnak ítélt törvényeket előzetes normakontrollra elküldheti az Alkotmánybíróságnak, és akár vissza is küldheti az országgyűléshez azt, hogy fontolják át azt újból.

Ilyen egy jó KE, nem csupán csak egy báb, kiszolgálója a kormánynak.

Palitól mennyi ilyet láttunk, hallottunk?

Én még emlékszem anno Sólyom László nem is egyszer élt a fent említett jogkörével...
Ő például egy szolid arc volt.

Pali alkalmatlan, mától pedig egy erkölcsi hulla.

Hoppá, hoppá T/2-re váltottál.

Úgy látom én is ballib lettem. Még kicsit szokatlan, de idővel menni fog.

Ezt meg kell ünnepelni egy francia liberó bulival: http://www.youtube.com/watch?v..

http://www.origo.hu/itthon/201..

"Csalódottak a fideszesek

Az [origo] által megkeresett fideszes és KDNP-s képviselők - akik között Fidesz-elnökségi tag és kormánytag is volt - nevük elhallgatását kérve ugyanakkor egybehangzóan csalódottságuknak adtak hangot amiatt, hogy a plágiumügy kivizsgálására létrejött bizottság annak ellenére sem marasztalta el az államfőt, hogy jelentésében maga sem tagadta, a doktori dolgozat jelentős részét Schmitt más források teljes vagy részleges átvételével készítette el."

Mondd meg te, hogy én mi vagyok.

Én nem érzem szükségességét hogy bárminek is valljam magam:D

Csak nehogy elfajuljon ez az egész.

Még a végén átküldi magát az öreg a másvilágra, a lelkiismeret nagy geci tud lenni.

ti marhák? mi van nálad csak t/2 létezik :D vagy ez bevett gyakorlat...ez egy origo cikk...

lehet nem annyira bennfentes mint egy mno-s egy nappal tudom a megoldásos cikk...

kik azok a tik?

Lásd még Mexikó. Hiába, van annak némi bukéja, ha már a WC-re is testőrrel jár a "nagyember" ;)

Jé, szóval ugyanaz vonatkozik Kovács Pál doktoranduszra a foximaxiról mint Schmitt Pál köztársasági elnökre? :p Tééényleg? :o)

Hogy van az, hogy a nagyonerkölcsös jobboldalon, ha _saját magukról_ van szó, az erkölcs annyira relativ lesz nagy hirtelen? Vegyük például a haveroknak pénzt osztó Rogánantit, vagy Simicska támogatásait és hirdetési bevételét, esetleg Nyerges Föld Nagybirtokost (hiába, van annak, aki magának osztja)...

Te véded az elvtelen jobboldalt, nem én ;) És mivel: az erkölcsi relativizálással.

"A baloldali erkölcs mennyiben nem relatív?"

...most vallottad be kinek a szintjére süllyedtél le, te jobboldali te :p

ps: mivel nekem semmi közöm a baloldalhoz, főleg nem védem a tehetetlenségüket és a mutyizásukat.

De te nem igy vagy ezzel igaz? Hát igy van ez...

"Ő akkor és ott, az akkori játékszabályoknak megfelelően élt vele"

A mai játékszabályok meg láthatóan arról szólnak, hogy nehogymá' az ország érdekében tegyél valamit, lopd magad össze, okozz bármennyi kárt, nem baj, ha elkenheted. Mert a szocik is ugye?

Nem lehet, hogy pont ezzel van a baj?

Kérdésem lenne:

1) ha a köztársasági elnök esetében nem lehet érvényt szerezni erkölcsi elveknek, akkor kinek az esetében lehet?

2) a köztársasági elnök lemondása ebben az esetben nem Schmitt Pálról szól, hanem önmagában politikai aktus: az elv fenntartása, megerősitése.

Amúfy ebből következik miért _nem mondhat le_ Schmitt Pál: azért, mert ha ő megteszi, akkor ugye az első repedés megjelenik a korrupció falán...

Hát igen. Nincs is szebb mint az elégedett nyelvhal (majd nézz utána mikor és hol elégedett a nyelvhal... ;)

"Nem takarózhatsz más bűnével, de ez itt szinte röhejes"

Miért kellene _nekem_ más bűnével takaróznom? :DD
Mi vagyok én, Orbán Viktor? :p

"Kár itt a lemondásról beszélni, nem fog bekövetkezni"

Hisz épp ezt mondom én is. _Nem következhet be_. Hiszen ez itt a _számonkérhetetlenség_ országa, nem igaz?

__Még a kirakatbábun sem lehet számonkérni a _látszat_ fenntartását__.

Hát ezt kell bizonyitani azzal, hogy Schmitt Pál igenis, csakazértis elnök marad.

mi a jobb?

műmagyarnak lenni vagy másolni?

értem akkor másolni jobb :D

nem szoktam oda járni...miért találkoztál ott vele?

most éppen nyugati szél fúj? hirtelen a komcsiból pajeszos lett, vagy pajeszos komcsi, az mennyivel jobb :D

milyen jól informált vagy, és voltál is nála?

dehogy érted, csak szeretnéd...most akkor keleti kommunista vagy nyugati pajeszos szél van?

Hát azért ez kemény. Eddig is úgy véltem hogy Schmitt Pál jobboldalról elfogadhatatlanabb. Na ha egy szemernyi igazság van abban amit irsz, akkor csak egy kérdés merül fel: miért? Miért Schmitt Pál a magyar köztársaság elnöke?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés