Schiffer nyilvánossá tenné, miről tárgyal Lázár

2012. március 9. 14:38
Ismét beterjesztette a parlamentnek az LMP a gazdasági érdekérvényesítés nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatát. Az indítványt két éve egyszer már benyújtották, de akkor nem kapta meg a bizottsági támogatást a tárgyaláshoz.

Schiffer András elmondta: azért vette elő ismét az általa jegyzett, a gazdasági érdekérvényesítés nyilvánosságáról szóló törvényjavaslatot, hogy pontosan tudható legyen, miről tárgyal Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője az egyes zárószavazás előtti módosító indítványok beterjesztése előtt „akár a dohányipar, akár a söripar vagy más gazdasági érdekcsoportok vezetőivel”. Az előterjesztés kötelezővé tenné a parlamenti képviselők, valamint a vezető kormányzati tisztviselők számára, hogy ha a gazdasági élet szereplőivel tárgyalnak, arról emlékeztetőt készítsenek, amely közérdekből nyilvános adatként bárki számára szabadon lekérhető lenne.

Az LMP-s politikus szerint „az elmúlt másfél év jogalkotásában nyíltan és brutálisan a magánérdeket érvényesítették” a közérdekkel szemben, „a narancsuralmi rendszer kiteljesítette azt, amit az elmúlt húsz év produkált és intézményesítette az oligarchák irányítását a politikában” – fogalmazott.

Kijelentette: a politika oligarchák általi megszállásának legfőbb útvonala a zárószavazás előtti módosító javaslatok intézménye, amikor a nyilvánosságot és a rendes parlamenti eljárást megkerülve tudnak különböző gazdasági érdekcsoportok nyomást gyakorolni a jogalkotásra.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kormányon levő politikust játszana ez a seholsincs. Engedjék már be egy tárgyalásra, hadd lásson olyant is egyszer!

Vagy hagyjanak egy rést neki az ajtón!
Ha azt sem lehet, akkor vegyék ki a kulcsot, hogy a lukon leskelődhessen egy kicsinykét.

Hátha lenyugszik.

Nem beszélve arról, hogy elöszőr probálnának elmenni a bizottsági üllésekre, mert úgy hallottam, hogy oda nem nagyon járkálnak, ahol a szakpolitikai döntések születnek és talán ott megtudhatná, hogy minek alapján hozzák a döntést. Vagy talán at őtpárti egyeztettésekre, mert oda meg elvből nem járnak.

Mi lenne akkor a sajtótájékoztatókkal, és mi lenne a hülye kérdéseikkel amit a parlamentbe feltesznek. Nem beszélek a mostani lebögös népszavazási kérdéseikkel, amik a törvényben már szerepelnek a szakszervezetek megegyezésével.

Elöszőr Schiffernek és az lmp-nek el kellene menni egy politikai továbbképzésre, ahol leginkább a parlamentális demokráciák müködését és szerkezetét szervezeti müködését tanulmányoznák. A hatásköröket a kompetenciákat a kormánypárti frakciók és ellenzéki fralciok jogkörét, valamint a bizottságok müködését. Nem ártana a képviselök jogállásáról szoló részt külön tanulmányozni.

A parlamenti képviselet és képviselő nem müködhet úgy, mint egy civil általában anarchiába is áthajló jogvédő civil szervezet, mert mások a jogosítványai.

Az LMP és Schiffer ujabban már Benedek is nem tudnak mit kezdeni a berendezkedési rendszerrel. Ez nem a kormánypártok felelösége, mivel a berendezkedési és müködését törvények és házszabály határozza meg, így teljesen mindegy ki van hatalmon, a törvényes müködést be kell tartania.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés