Kérdeznék én valamit nőnap alkalmából!

2012. március 8. 11:18
Fasiszta hipszter
Fasiszta hipszter
A nőnap, mint olyan a Kommunista Internacionálé találmánya, Magyarországon pedig Rákosi Mátyás utasítására vezették be.

„Egyrészt miféle világnap az, amelyik a nőt leredukálja a férfival azonos lénnyé, pusztán azzal a különbséggel, hogy ha egy bizonyos napon nem kap valamit, akkor joga van hisztériázni, ezzel együtt elvárva a nőktől azt, hogy egy doboz bonbonért, egy giccses képeslapért, meg némi virágért eladják és elfelejtsék mindazt, amit nőként adott nekik az élet, hogy aztán büszke szingliként, gőgösen felhúzva az orrukat csupán az különböztesse meg őket, hogy egy japán rajzfilmekből ismert majomszáj van a lábuk között? Mert a nők különlegesek, épp csak nem úgy, ahogy a »nőnap« sugallja. Akik ugyanis kitalálták ezt a napot, elvettek minden tartalmat ebből, s egy doboz bonbont tették a helyére. A legtöbb nő ennek megfelelően nem is leendő anyaként, feleségként, társként tekint magára, hanem büszke és független individuumként, akinek jár a bonbon. Nem tiszteletből, hanem juttatásként. És nem kell hozzá gondolni semmit, nem kell emlékezni semmire: ajándék és kész. Aki pedig nem ad, az bunkó. Ennyi.

Másrészt: a nőnap, mint olyan a Kommunista Internacionálé találmánya, Magyarországon pedig Rákosi Mátyás utasítására vezették be. Célja a hivatalos deklaráció szerint nem is a nőkről, hanem a nők politikai és társadalmi eredményeiről való megemlékezés (volt). Vagyis arról, hogy sikeresen csináljanak robotot a nőkből, akik gyárba járnak ahelyett, hogy a család szíve és ereje lennének. Ezért kellene gratulálni nekik. (Nem is beszélve a feminista mozgalomról, amely kezdettől fogva nyíltan deklarálta, hogy célja a család intézményének megsemmisítése és a férfiak kirekesztése a társadalomból, de aki arra tippelne, hogy volt közük az »ünnep« feltalálásához, nem téved.) Kérdés: van ezen így mit ünnepelni? Mert ha igen, akkor megkérem férfitársaim, hogy a mai napon ne virágot osztogassunk a nőknek, hanem bányászkalapácsot, meg szeneslapátot. Ha pedig a barátnő ezután és/vagy ennek ellenére is hisztizik, javaslom, keressünk értelmesebbet.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülye egy dolog a nőnap.
Eleve nem szeretem, ha hivatalosan megmondják, mikor-mit kell ünnepelni.

Ez így szamárság.

A mi családunkban nőnap soha nem is létezett. Csak derülni tudtunk a "nemzetközi nő"-n, akinek a napját ülik éppen.

Mi a nőben az anyát, az édesanyát és a hitvest szeretjük, tiszteljük, óvjuk és segítjük.

A "nő" fogalmát oly mértékben bemocskolták és mocskolják a mai napig, hogy hovatovább arra nem lehet jó érzéssel még gondolni sem.

Amikor meglátok egy celeb Mónikát, vagy éppen szoci politikusnőt, hát sokminden jut eszembe, csak éppen az a tisztelet nem, amire ácsingóznak az arra érdemleteln "nők".

Csupán csak ivaruk jogán.

Egyrészt a Komintern később alakult.
Másrészt, maradjunk az Anyák napjánál.

Egyetértek. Arra minden nap megfelel!
Ezt az egyet kivéve, még magára veszi és megsértem véletlenül a hölgyet.
:-))))

Éljenek a Nemzetközi Nők! Jó pénzért Dubaiban! :)

1909-ben az Amerikai Szocialista Párt február 28-át tette meg nemzeti nőnappá, s 1913-ig e napon tartották az ünnepet. Az 1910-ben Koppenhágában megtartott II. Nemzetközi Szocialista Nőkongresszuson a német Clara Zetkin javasolta, hogy évente rendezzenek világszerte nőnapot.

Vagyis ez egy cucilista-komcsi "ünnep".

Ősi, szép szokás nőknek virágot adni, egy nő se érzi magát miatta leredukáltnak lenni
Mióta a férfiak rájöttek, a nőkről több bőrt lehet lenyúzni, régi szép szokások kezdenek feledésbe menni.

Nagyon butuskának méltóztatik lenni, ha azt képzeli, hogy a hitvesünk tiszteletéhez és szeretetéhez ilyen álünnepekre van szükség.

Akinek nőnapon jut eszébe a felesége, anyja, az nem érdemli meg őt.

Forduljon inkább a kecske felé.

Gratulálok!
Ilyen zavaros maszatoló fejtegetést régen olvastam. Pedig szoktam olvasni.
:-))))

fizimókus füllent!
1909-ben az Amerikai Szocialista Párt február 28-át tette meg nemzeti nőnappá, s 1913-ig e napon tartották az ünnepet. Az 1910-ben Koppenhágában megtartott II. Nemzetközi Szocialista Nőkongresszuson a német Clara Zetkin javasolta, hogy évente rendezzenek világszerte nőnapot.

Ezért nyilvánvaló, hogy ez egy cucilista-komcsi "ünnep".

Ez a fickó szerintem nem Zoltán.
Talán a barátja az.
:-))))))

A nőnapegy természetkárosító program.

Kiirtották vele a hóvirágot, amit ma már védttként kell óvni - tőlük.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés