Egyértelmű hazaárulásnak tűnik

2012. február 28. 18:14
Kovács G. Tibor
Gondola
Vélhető, hogy maguk az idegen EU-biztosok is megvetik a hazaáruló politikust, még akkor is, ha besöprik szavazatát. Netán vállon veregetik.

„Ha egy cseh európai uniós biztos hazája érdekei ellen szavazott volna egy EU-testületben, alighanem hazaárulónak tartanák Prágában. Nehéz elképzelni, hogy akár francia, német, brit vagy olasz politikus hazája ellen voksolhatott volna. De nem is várják el az uniós testületek a hazaárulást. (...)


Elemi törvényszerűség, hogy ember nem lép fel hozzátartozói ellen. Még akkor sem, ha titokban nem ért egyet hozzátartozójával, ha tudja, hogy adott esetben a kívülállóknak van igazuk. Nem árulja el családját. És hazáját sem. (...)

Vélhető, hogy maguk az idegen EU-biztosok is megvetik a hazaáruló politikust, még akkor is, ha besöprik szavazatát. Netán vállon veregetik. Bár valószínűleg a vállon veregetés elmarad. A hazaárulás tudniillik ízléstelen is. (...)

Az uniós hazaárulót most fel is jelentették államában: hazaárulásért. Noha tette jogilag valószínűleg határeset, jelen helyzetben képtelenségnek tűnik, hogy egy tagállamban egy uniós biztost a bíróság elítéljen. Az erkölcsi hazaárulás azonban egyértelmű.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A háborúság és egyéb büntetések éppen a diplomácia kudarcát jelzik. Azét a diplomáciájét, mely hátsó szándékkal közelit egy-egy országhoz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés