Francia gazdasági lap Orbán zsidó származásáról

2012. január 24. 14:47
A francia Les Échos lap magyarországi riportjában az áll: a miniszterelnök zsidó származású magyarnak vallja magát. A gazdasági újság Orbán antikommunista harcáról, centrális erőtér elméletéről és autoriter, ellentmondást nem tűrő gondolkodásáról is ír.

A Les Échos című francia gazdasági napilap Magyarországról szóló riportja nagyrészt Orbán Viktor pályafutását és politizálását elemzi az 1989-es kezdetektől napjainkig. Az újság óv a Magyarországot érintő túlzó bírálatoktól, a diktatúrákhoz való hasonlítástól. A lap mint demokráciáért küzdő, volt oxfordi hallgatót mutatja be Orbán Viktort, aki számára harcedzett politikusként minden eszköz megengedett. Macchiavellisztikus, autoriter és ambiciózus, nem visel el az övétől eltérő véleményeket. A Les Échos szól a magyar jobboldal vezetőjének posztkommunizmussal szembeni küzdelméről is, majd kitér Orbán centrális erőtérről alkotott elméletére. A Les Échos szerint a hazafias magyar kormányfő gaullistának nevezi magát, aki kiáll a határon túliak mellett, de egyáltalán nem akarja újraéleszteni az extrém nacionalizmust, rasszizmust és antiszemitizmust.

„Az antiszemitizmus antidemokratikus és elfogadhatatlan. Zsidó származású magyar vagyok. De nincs kettős identitásom. Magyar az identitásom, és nincs problémám azzal, hogy zsidó vagyok. Soha nem tagadtam, és az apám megütött volna, ha így teszek” – állította Orbán Viktor a Les Échos szerint. A lap szerint Orbán Viktor most a középosztály megerősítésére törekszik, hogy ezzel megakadályozza a radikalizmus előretörését.

Az Index megkérdezte Szijjártó Pétert az esetről: a miniszterelnök szóvivője elmondta, hogy a Les Échos összekeverte egy korábbi Independent-cikk részleteit. Az Échos az angol napilap szövegéből ollózott, de véletlenül Deutsch Tamás mondatait adták a kormányfő szájába. Deutsch Tamás elmondta, neki is elismerték a tévedést, és ígéretet kapott, hogy hamarosan javítják a cikket.

Összesen 245 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ugye ez most egy vicc?

Ezen logika alapján ti meg rögtön megszerettétek!
Nálam ez úgy működik, hogy csak az érdekel, hogy ki mit tesz a hazájáért, vagy bármilyen munkahelyen becsületes ember-e.
Felőlem Orbán, vagy Gyurcsány akár hottentotta, (de még "kommenista"!) is lehet, azonban normális ember csak a munkájuk végeredménye után ítéli meg őket!
Egyébként itt pontosan a balnak meg liberálisnak nevezettek között divat az "orsósozás"!
Na erről ennyit!

De most viccen kívül ez történt, nem?

Jut eszembe. Tegnapi hír! Burány sándor azt nyilatkozta, hogy a szombati békemenet, Orbán Viktor ellen történt!!!???? (noooomáális?)

Akkor biztos legalább nyolcszázezren voltak, ugye Burány Úr? Vagy most hogy is van ez a néhány tízezres tömeg amit önök "számoltak"?

Most megint beletenyereltek a sz@arba Gratulálok!

Miért kéne erre válaszolnia?

Erről van szó! De még a tükörben sem saját magukat látják!!!!Ez valami különleges képesség!

magam is így gondolom!!!!

Akkor bocsánat! Félreértettelek.

Az hogy ki zsido szarmazasu igen nehez pontositani.

Nagyon sok zsido peldaul kikeresztelkedett es a leszarmazottjaik nem it tudjak, hogy eredetileg zsidok voltak. Ismerek olyan reformatust, akinek a nagymamijat Rebeccanak hivtak a haboru elott.

Aztan, ha jol tudom Orban a "Jehova tanuinak" az egyhazahoz tartozik, tehat akar az ordog oreganyjatol is szarmazhatna, de ettol meg nem jar a zsinagogaba.

A cikk termeszetesen provokativ es arto szandeku.

A lényeg, hogy tisztában vannak az új törvényeink minden betűjével! :-))

na most jól nézünk ki! :-))))

Koszi akkor nem tudtam jol. Nincs kifogasom a Jehovasok ellen, de mivel en is reformatus vagyok meg orulok is.

Lehet, hogy ugy hogy Strabourgban volt es nem Brusselben.

Válaszok:
bookmark | 2012. január 24. 16:39

Ez csak a libások kacsája!

Mar megkoszontem az elobbi hozzaszolonak. Erdemes vegigolvasni a sort mert el lehet kerulni a folosleges irogatast.

Csak egy újságcikk, nem kell vele foglalkozni. Mi lenne, ha mindenre reagálna?

Matolcsy is csak röhejessé tette magát a múlt héten (megint) azzal, hogy reagált Járai és Kopits bírálatára.

Na meg fordítva is, ha valakit teljesen hitelteleníteni akartak. Hitlerről is állították, hogy nagyanyja a zsidó munkaadója által megejtett cselédlány volt.

"A Les Échos szerint a hazafias magyar kormányfő gaullistának nevezi magát"

Ez egy durva csúsztatás, vagy az analfabéták okoskodása.

Amikor egy francia újságíró kérdésére válaszolt, akkor a nemzeti elkötelezettségét - az illető számára érthetőség kedvéért - De Gaull-hoz HASONLÍTOTTA.
Kijelentette, hogy szeretné, ha a magyarokban annyi hazafiság lenne, mint a franciákban.

Ettől Orbánra gaullizust rásütni kapitális ostobaság, vagy ocsmány csúszttatás.

és most már autóra is engedik?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés