Csodálatos családot adott nekem a Jóisten

2011. december 30. 8:26

Szabó Anett
Onleány
Szlovák állampolgár vagyok, és amíg a magyar állampolgárság kérelmezése ennek elvesztését vonja maga után, addig sajnos nem is kérvényezhetem a visszahonosítást. Interjú.
Napról napra közügyekről kérdezel műsoraidban, ami egy gazdasági világválság kellős közepén nem túl vidám dolog. Nem fogy így a derűdből?

Nem szabad elfelejtenem egy percre sem, hogy a hivatásom az életem része, de nem az egész életem. Nem veszíthetem el a derűmet, mert abból nekem kell adnom másoknak, de amit én adok, azt vissza is kapom, amikor nekem van rá szükségem. Csodálatos családot, fantasztikus barátokat adott nekem a Jóisten, de mindezt a jót nekem tovább kell adnom. Ezt próbálom magánemberként, és a nézőknek műsorvezetőként továbbadni. A legkeményebb időkben és helyzetekben is derűt, optimizmust sugározni.

Hogy értékeled az idei évet?

Nem lesz meglepő a válaszom, nehéz év volt. Nehéz a világnak, Európának, Magyarországnak, a családoknak, és igen, nekem is. Ami igazán elszomorít, nem is annyira a gazdasági válság, mint az egyre hatalmasabb méreteket öltő érzelmi válság. Bár tény, hogy a kettő összefügg. Kiüresednek a kapcsolatok, eltűnik a szeretet, a nehézségek már nem összekötnek, hanem inkább szakadékot teremtenek ember és ember között. A problémákat nem megoldani akarjuk, hanem a szőnyeg alá söpörni. Az idei évben én is megjártam a magasságokat és a mélységeket is. Rengeteg jót kaptam, de mindennek megvolt az ára. Valahol ez mégis így van jól. Kellenek az árnyékok, hogy örülni tudjunk újra a napfénynek. Alapvetően olyan ember vagyok, akinek rengeteget segít a hit. Tudom, hogy míg mi csak az adott szakaszt látjuk, van felettünk Valaki, aki látja az egyenest is, és tudja, mi miért történik…

Idén végre kettős állampolgár lettél?

Nem. És ezt nagyon szomorún mondom. Szlovákia a szülőhazám, szlovák állampolgár vagyok, és amíg a magyar állampolgárság kérelmezése ennek elvesztését vonja maga után, addig sajnos nem is kérvényezhetem a visszahonosítást. Ezzel a hatályos törvény szerint ugyanis minden hivatalos kötődésemet elveszíteném Szlovákiához, ahol az egész családom él. Elveszíteném az ottani szavazati jogomat, márpedig ehhez ragaszkodom, hiszen ha csak egy szavazattal is tehetek azért, hogy ott a családomnak jobb legyen, akkor azt meg akarom tenni. De bízom benne, hogy ez a helyzet a két ország között rendeződik, mert hosszú évek óta Magyarország a második otthonom, szeretnék az állampolgára lenni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én még ezeket se nézem, mert kibasztam a TV-t az ablakon, na ki a fasza gyerek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés