Mit kaphat Gyurcsány?

2011. október 4. 17:32

Cseszkó Tamás
westindex
2006-ban Gyurcsány adott valamit az embereknek, amit még soha senki, hitet, hogy megváltozhat az ország.

„Gyurcsány Ferenc a rendszerváltás óta a legnagyobb hatású politikus. Mindenekelőtt ezt kell aláhúzni. Őt soha nem győzte le Orbán Viktor, ellenben neki sikerült legyőznie a Fidesz legerősebb emberét. 2006-ban Gyurcsány adott valamit az embereknek, amit még soha senki, hitet, hogy megváltozhat az ország. Persze nem változott semmi, de maga a tudat, hogy végre felemelkedhetünk a középszerűségből, előre mutató volt. Vajon mi lesz vele? (...)

Gyurcsány ma aktuálisabb, mint valaha. Azóta új szelek fújnak, Orbán Viktor kormánya tökéletes úton halad valamifelé, amiről még mi sem tudjuk, hogy pontosan mi. Célkeresztbe került a legbátrabb baloldali politikus, kiadták az ügyészségnek, és most már meg is gyanúsították. A képlet nem egyszerű. Ha ejtik Gyurcsány ellen a vádat, akkor gyakorlatilag kimondják, hogy ártatlan. Egy esetleges ítéletnél óriási balhé törhet ki, hiszen kormányfőt elítélni, ráadásul munkájával összefüggő ügy miatt... Hogy is mondjuk... Bátor húzás lenne. A jobboldaliak közül azonban továbbra is vannak, akik várják az elszámoltatást. A jobbikosokról nem is beszélve. Vajon van-e megoldás? Vagy a Fidesz tényleg ráhagyja az ügyészségre? Nem gondolnánk. Az is benne van a pakliban, hogy Gyurcsány felfüggesztett börtönbüntetést kap. Ebben az esetben szabad marad, de a bélyeg örökké rajta marad, s a jobboldal kárörvendően mondhatja, hiteltelen, mert elítélték.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"2006-ban Gyurcsány adott valamit az embereknek, amit még soha senki, hitet, hogy megváltozhat az ország. "

Stimmel. Akkor dőlt el a 2010-es választások kimenetele.

Ennyi!
Más, normális magyarázata nem lehet ennek az irománynak, ill.szerzőjének!

Ritkán történik meg, de tévedsz. 1998-ban semmilyen érzelmi töltete nem volt még a választásoknak és a politikának. Az 1994-es választási vereséget a jobboldal sokkal gyorsabban kiheverte, mert megértettük, hogy a ránk szakadt munkanélküliséget és szegénységet a kisember tragédiaként élte meg.

Nem véletlen, hogy a Fidesz és OV a 2002-es első választási fordulót nem vette komolyan. Úgy gondoltuk, a tények magukért beszélnek. Úgy éreztük, hogy jól megy az országnak és nem hittük, hogy ezzel a "demokráciadeficittel" valakit el lehet kábítani. Két hét alatt, a két forduló között hiszterizálódott az ország és éreztük úgy, hogy tennünk kell a kádárista propaganda ellen, amit az akkori emeszpé nyomatott.

Egyébként a tényszerűség kedvéért, Megyó éppenúgy legyőzte Orbánt.

"...Orbán Viktor kormánya tökéletes úton halad valamifelé, amiről még mi sem tudjuk, hogy pontosan mi..."

Az viszont teljesen nyilvánvaló, hogy te pedig nagyon ostoba vagy, amire ez a mondat is rámutat.
A nagy erőlködésben még önmagadnak is ellentmondasz.

Egyébként te nyilván nem olvasol újságot, ami a korábbi kormányföket illeti:
Julia Timosenkóra 7 évet kért az ügyész.
Sanader volt horvát miniszterelnök mentelmi jogát épp mostanában függesztettek fel.
Úgyhogy igen nagy hülyeségét írtál ezzel:
"...Egy esetleges ítéletnél óriási balhé törhet ki, hiszen kormányfőt elítélni, ráadásul munkájával összefüggő ügy miatt... Hogy is mondjuk... Bátor húzás lenne..."

Szóval a volt kormányfők nem szent tehenek akikhez nem szabad nyúlni, úgyhogy jobb ha beveszed a xanaxot kishaver...

Ez hülyeség, meg a vita is, hogy történt-e törvénysértés, vagy sem. Az ügyészség nem fogja kiteríteni a bizonyítékait, nagyon helyesen, Gyurcsánynak pedig arról kellene nyilatkoznia, hogy az ügyben betartotta-e a törvényességet. Az állami földek megvásárlása pályázat útján történik erről van törvény van. Gyurcsánynak csak arról kellene nyilatkoznia, hogy ő nem adott utasítást ennek a törvénynek a figyelmen kívül hagyására. Ezt egyébként nem mondja. Schiffer is úgy látja, hogy Gyurcsány kifejezetten utasította a beosztottjait a törvény figyelmen kívül hagyására.

Én véleményem szerint ez a sukorói beruházás is mutatja az emeszpé antidemokratikusságát és kádárista szemléletét a legjobb esetben is. Megteszem, mert én vagyok a hatalom és mindenkinek kuss.

Állnak az ávós pufajkás akciónyuggerek és hallgatják és tapsolják a nagy demokratát. Nem mellékesen inzultálnak mindendenkit, akiről úgy vélik, hogy nincs velük. Bőszen zsidóznak és cigányoznak, miközben a szónokuk, a nagy demokrata a rasszizmus ellen szónokol.

Nem véletlen, hogy nem veszitek észre a dolog disszonáns oldalát, mert Kádár alatt teljesen hozzászoktatok, hogy mást hallotok és mást gondoltok, amikor politikust hallgattok. A ti rajongásotok Gyurcsány iránt nem más, mint nosztalgia, a fiatalságotok után. Nem éreznétek jól magatokat, ha bevallanátok, piszkosul át lettetek verve. Meghaltok és vége az emeszpének.

Látod, nem is érted, amit mondok. A demokrácia körülményes, mert be kell tartani a törvényeket. Akkor is, ha sokba kerül.

A ti szátokból ezért disszonáns számunkra minden demokratikus kioktatás, mert a gondolkodásotokban kádáristák maradtatok, ugyanazokkal az eszközökkel és módszerekkel, még akkor is, ha a legjobb szándék vezérel titeket.

Aki előzetesben van, az még szavazhat. Aki jogerőset tölt, az nem.

És szerinted ilyenkor kisajátítják a teljes ingatlant? (Helyes válasz: nem, csak ha művelésre alkalmatlanná válna, mert alig marad belőle. Azaz ritka, mint a fehér holló. Itt különben is jóval nagyobb területről lehet szó, mint a nyomvonal által lefedett.)

Vagy kínai 100 napos tojás.:)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés