Sukoró: Gyurcsány a cserével lépte túl hatáskörét

2011. szeptember 8. 11:56
Gyurcsány Ferenc a Sukoró-ügyben túllépte hatáskörét, amikor cserében határozta meg a telek értékesítésének módját - derül ki a mentelmi bizottságnak határozati javaslatából, amely idézi a legfőbb ügyészi indítványt. A legfőbb ügyész azt is leszögezi: a csere eleve kedvezőtlen megoldás volt az állam szempontjából, s ez a megoldási mód vezetett a megalapozatlan, manipulált értékbecslésekhez és a nagymértékű értékaránytalansággal megkötött szerződéshez.

A parlament honlapján került nyilvánosságra a mentelmi bizottság Sukoró-üggyel kapcsolatos határozati javaslata, amely a volt kormányfő mentelmi jogának felfüggesztését kéri, és idézi a legfőbb ügyészi indítványt. A legfőbb ügyész itt azt írta: a volt kormányfő csak annyiban ellenőrizte a befektetők telekcserével történő ingatlanszerzési kérelmének teljesíthetőségét, hogy megkérdezte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) jelen levő akkori vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst: ez törvényesen lehetséges-e. Amikor Tátrai erre igennel válaszolt, Gyurcsány Ferenc Tátrai Miklósnak két hónapot adott az ügylet előkészítésére és lebonyolítására.

„Gyurcsány Ferenc ezzel a magatartásával eldöntötte, hogy a kért Velence tóparti, állami tulajdonban lévő ingatlanegyüttes tulajdonjogát a befektetők megszerezhetik, és kizárólag a cserét határozta meg az értékesítés lehetséges módjaként” - idézi a legfőbb ügyész indítványát a határozati javaslat.

A legfőbb ügyész szerint a miniszterelnök az értékesítés módjának meghatározásával hatáskörét túllépte, mivel az értékesítés módjának meghatározása — az értékesítésre előkészítést követően — a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács hatáskörébe tartozott. Ugyanakkor ezzel a döntésével az albertirsai és pilisi magántulajdonú földterület állam részére történő értékesítésének az eladó számára kedvező módját is meghatározta - tette hozzá a legfőbb ügyész. „Ezzel a magatartásával a miniszterelnök előnyt biztosított a befektetőknek azokkal szemben, akik a vonatkozó törvényi előírások szerint főszabályként alkalmazandó nyilvános pályáztatáson részt vehettek volna” - fogalmazott az iromány szerint a legfőbb ügyész.

„Nincs olyan tény, adat, tanúvallomás vagy nyilatkozat, amely alátámasztaná a legfőbb ügyész hamis álláspontját. Kösse fel a gatyáját Polt Péter, ha bornírt vádjait bizonyítani akarja” - közölte Gyurcsány.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kap egy pénzbírságot max, Schiffer ultralájt ügyben jelentette fel.

Ilyen se fordult meg elo ugy emlekszem, de egysegelemmel kell hogy egyetertsek...

nagyon szanalmas ez a dolog, es igen sovany. Meg sem fog allni a birosag elott, elvegre annyit mondott hogy mindenki tegye a dolgat, papirozzuk le.

Hogy ebben benne van az is hogy a torvenyileg eloirt bizottsagokon menjen keresztul az ugy, az teljesen nyilvanvalo, minden bizonnyal igy is tortent.

Ez a dolog egyesetben allhat meg: ha a Nemzeti Vagyonkezelo akkori vezetese ugy tanuskodik, hogy oket GyF annak idejen erre a dontesre kenyszeritette, presszionalta, fenyegetessel stb vette ra oket hogy azt a bizonyos papirt alairjak.
Ven egy olyan erzesem hogy ez nem fog megtortenni, leven akkor oket is elo lehet venni bunpartolasert, hiszen ezt azonnyomban jelenteniuk kellett volna.

Csak sajnalni tudom, de ebbol nem lesz bilincs, legfeljebb egy-ket idezes, ahol lehet mutogatni a sajtoban hogy Ferko birosag elott all, hogy addig se az oszi torvenycsomagok legyenek a tema.

"Belegondolok hogy ez a tragyadomb milyen nepellenes bunoket kovetett el es ilyenert veszik elo."


Al Capone-t sem az általa elkövetett legnagyobb bűnért ítélték el, hanem amit sikerült rábizonyítani. Nevezetesen - nem fizetett jövedelemadót az illegális szeszkereskedelemből származó jövedelme után.

A lényeg, hogy Elqró is kerüljön a helyére, a rács mögé!

Azért biztos ami biztos az útlevelét be kéne vonni, amilyen gyorsan csak lehet...

Ha a miniszterelnök nem nyakig simlis, akkor nem a Tátrait kérdi, h meg lehet-é csinálni a bulit "törvényesen", hanem megkérdi a zsidó uraktól, ha ekkora nagy buli a casino akkor miért egy lakatlan gyümölcsös cseréjével kezdenék. Nincs pénz, nincs hitel egy megabulira?

azér óvatosan, Schiffer ügyesen, amolyan eszdéeszes módon olyan feljelentést tett, ami max pénzbüntetéssel jár.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés