Egységesítenék a nyelvvizsgákat

2011. augusztus 22. 14:02
Az oktatási államtitkárság egy szuperközpontot hozna létre, ami megszüntetné a Magyarországon elérhető akkreditált nyelvvizsgák eltérő árait és nehézségi fokait.

Az oktatási államtitkárság egységesítené a Magyarországon akkreditált nyelvvizsgákat - derül ki az Origo birtokába került stratégiatervezetből. Ez alapján létrejönne egy szuperközpontnak nevezett intézmény, amely saját nyelvvizsgázóiból, illetve a nyelvvizsga-központoktól szedett díjakból tartaná fenn magát.

Az egyelőre nem végleges dokumentum alapján a kormány  célja „egyetlen központ létesítése, amely kidolgozza a feladatokat, elvégzi az előteszteket, állandóan frissíti a feladatsorokat - erre kiképzett tanári testülete segítségével - és rendszeresen ellenőrzi a vizsgaközpontokat, ezek mellett vizsgáztat is”.

A tervezet változtatna azon, hogy ma Magyarországon adott szintekhez különböző árú és nehézségű vizsgák érhetőek el. Az államtitkárság erősítené „a felsőoktatási intézmények nyelvvizsgáztatási jogosultságát” is. Jelenleg tizenöt felsőoktatáshoz kötődő vizsgaközpont mellett nyolc egyéb vizsgahely található meg Magyarországon.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annál sokkal rosszabb.

Ha konkrét tervezésnél tartasz, szóljál, besegítek. Ha kell még csapattag, akkor könnyen találunk néhány százat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés