Kihallgatták Draskovicsot

2011. augusztus 8. 13:37
A Paksi Atomerőmű korábban megjelent tudományos anyagokból összeollózott tanulmányt vásárolt 2008-ban 48 millió forintért. Az ügyben tanúként hallgatták ki Draskovics Tibort, a Magyar Villamos Művek akkori elnökét is.

Az ügyészség tanúként hallgatta ki az MSZP-s Karl Imre egykori országgyűlési képviselőt és Draskovics Tibor volt pénzügyminisztert. A gyanú alapján a Paksi Atomerőmű 48 millió forintot fizetett ki egy értéktelen dokumentumért, amikor Draskovics a Magyar Villamos Művek igazgatóságának elnöke, Karl pedig annak tagja volt.

A Paksi Atomerőmű a reaktorbővítés lehetőségeiről rendelt meg tanulmányt 2008-ban az Esplanade Hungary Tanácsadó Kft.-től. A tanulmányt állítólag korábbi MTA-s és KFKI-s kutatók munkáiból állították össze. A szerződést 2008 februárjában aláíró Molnár Lászlót, a Paksi Atomerőmű vezérigazgató-helyettesét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

Az Esplanade későbbre ígért tájékoztatást, az MVM viszont mindenben együttműködik a hatóságokkal. A Nemzeti Nyomozó Iroda állítólag 10 másik MVM-szerződést is vizsgál.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát Draskovics is már volt minden, csak akasztott ember nem...

Nem lehet tízmillió embert börtönbe zárni.

Hát akkor komcsi duma, ha önfelmentésre használják. Nálam csak ténymegállapítás. Ez ilyen made in Kelt-Európa.

Én próbálkoztam, de gyorsan lemínuszoltak. Igaz, a libsi is erős túlzás. Meg ezt az ürgét nehéz lenne védeni.

Draskovics egy tisztességes, becsületes ember.

Válaszok:
P.A. | 2011. augusztus 8. 16:46

Ja, látszik az arcán. Nem is értem, miért utálja mindenki.

Válaszok:
Django | 2011. augusztus 8. 16:56

Nem utálja mindenki, és az arcán sem látok semmi rendkívülit.

Válaszok:
P.A. | 2011. augusztus 8. 17:02

Van egy ördögi mosolya vagy hasonló.

Nekem úgy tűnik, hogy itt mindenki utálja, mert fél szót szóltam feljebb a "bilincsbeverés" ellen és le lettem húzva. Pozitív komment meg tényleg nem jön. De igazad van, anyukája meg a gyerekei valószínűleg szeretik meg a kollégái között is biztosan sokan.

Eszembe sincs szót emelni olyanokért, kinek konkrét bűnösségét megállapítja az erre felhatalmazott jogállami hatóság. Tudtommal sem a média, depláne a Mandiner nem ilyen.
Nem mintha csodálkoznék a vádako bebizonyosulásán. De azért szerényen megjegyezném: elég lenne egy ma már olcsón kapható "tanári szoftveren" végigfuttatni a teljes, egyetemi végzős korosztály diplomamunkáját.... ugye, tudjátok miről beszélek? Ja, hogy azért nem számlázaztak 48 misit? Valóban! Csak kaptak egy holtig érvényes diplomát, amivel azért csak el lehet boldogulni.

Amúgy meg. Ha csak a sajtóból összeadom az "új seprők" csókosainak kifizetett "audit, átvilágítás" stb. költségeket, amiket csőd szélén tántorgó önkorik kasszáiból kicsengettek, ahelyett, hogy mondjuk felsepertették volna a főutcát :) és összevetem a kiszabott jogerős ítéletekkel, máris világos előttem, mekkora parasztvakítás ez az egész "elszámoltatás".
Holló a hollónak nem vájja ki... miért is lenne most másként?

Kedvenc sorozatom, a Gyilkos elmék Penelope Garciája seperc alatt kiderítené, hogy politikai elitünk (mindenféle álságos perpatvar ellenére) mennyire össze van fonódva, házasodva, rokoni és üzleti kapcsolatokba bonyolódva. Vagyis: a színjáték csak az elbódított" igazhitűeknek" szól... meg a Mandiner jobbikos kommentelőinek, hogy legyen min nyáladzaniuk.

"Hát Draskovics is már volt minden, csak akasztott ember nem..."


Akkor még van hova fejlődnie. Ez aztán a perspektíva, de én szurkolok neki....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés