Cole Michael fedőnéven dolgozott Lendvai

2011. augusztus 5. 7:39
Paul Lendvai, a magyar származású, magát Kelet-Európa szakértőnek nevező balliberális újságíró az egyik most felfedezett levéltári anyag szerint a Cole Michael fedőnéven dolgozott és a titkosszolgálat „egyik legjobb társadalmi kapcsolata” volt - írja a Magyar Nemzet.

Paul Lendvai tavaly év végén hevesen tagadta a Heti Válasz információit, melyek szerint együttműködött a kommunista titkosszolgálattal - a lap ekkor külügyi dokumentumokra hivatkozott. A Magyar Nemzet az állambiztonsági iratok között talált olyan anyagokat, amelyek cáfolják az évtizedek óta Ausztriában élő Lendvai állításait.

A magyar származású, magát Kelet-Európa szakértőnek nevező balliberális újságíróról három titkosszolgálati munkatárs is azt állította, önként működött együtt az elnyomó gépezettel. Az egyik levéltári anyag szerint a Cole Michael fedőnéven dolgozó Paul Lendvai a titkosszolgálat „egyik legjobb társadalmi kapcsolata” volt.

Frissítés

Az MTI nem érte el Paul Lendvait, aki viszont az Atv.hu-nak továbbra is tagadta, hogy a kommunista titkosszolgálatnak dolgozott volna. Állítja: a Belügyminisztériummal először rehabilitációjakor került kapcsolatba. A Magyar Nemzet állítása Lendvai szerint szemenszedett hazugság.

Összesen 142 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ritka, hogy valakiről elmondható, hogy a legkisebb hibái közé tartozott, hogy besúgó volt. De ez az alak akkora patkány az élet minden területén, hogy ez a besúgósdi nála csak kerekítési hiba kategória.

"...mindig hasznot húzott belőle."
Igen. Gyurcsánytól Lendvaiig. Szerintem ez a lényeg.
Ők - teljesen ideológiamentesen - tudnak lelkesedni bármiért, ami hasznot hoz. Nekik!

Az egyik leghiteltelenebb ember

Hát azért meglehet őket különböztetni! Csak ahhoz kell bizonyos értelem is!

Ez hülyeség! A zsidósághoz való viszonyodat nézik. Az meg alap, hogy elfogatod , hogy megismerkedik a gyerek a zsidó kulturával egy zsidó iskolában. a katolikusoknál is kell járni misére, mégsem tojja össze magát senki

Ebben rád támaszkodom zolka mester! :))

Tényleg ez volt a fedőneve???

Gondolom senki nem nézi, de a USA Networkon futó "WWE Monday Night Raw" szappanopera egyik leggyűlöltebb szereplőjét hívják Michael Cole-nak!

"a BMV, Merci, Audi vezető ülése"

Nem kötözködésből de amire Te gondoltál az BMW (Bayerische Motoren Werke). Van olyan is amit Te írtál, a szegény ember BMV-je (Busz Metró Villamos).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés