Megdöbbent Képíró felmentésén Borisz Tadics

2011. július 22. 9:11
„A budapesti bíróságnak ez a hozzáállása biztosan nem segíti elő a megbékélést” - közölte a szerb államfő.

Megdöbbenésének adott hangot Borisz Tadics szerb elnök amiatt, hogy a Fővárosi Bíróság hétfőn felmentette a háborús bűnök vádja alól Képíró Sándor volt csendőr századost. A 97 éves férfit azzal vádolták, hogy 1942. január 21. és 23. között egy újvidéki razzia során az egyik járőrcsoport parancsnokaként közreműködött ártatlan civilek kivégzésében. A Fővárosi Bíróság bizonyítottság hiányában mentette fel Képírót.

Tadics elmondta: Szerbia Magyarországgal együtt elindított egy folyamatot annak érdekében, hogy „megállapítsák a történelmi igazságot, és biztosítsák a magyar és a szerb nép tartós megbékélését, de a budapesti bíróságnak ez a hozzáállása biztosan nem segíti elő a megbékélést”. Tadics szerint tekintettel a Képíró Sándor elleni vádak súlyosságára, a teremben nem lett volna tapsnak helye az ítélethirdetéskor. A szerb elnök úgy vélte, országa most szembesül az 1990-es évek háborúi által okozott problémák megoldásával, de nem feledhetők a második világháborús bűncselekmények sem. „Ma is élnek emberek, akik Újvidéken vesztették el családtagjaikat” - mondta.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megbékélés kéne? Lehet visszaadni Újvidéket...

De könyörgöm, 70 éve volt az egész! Mindegy hogy kit, csak ítéljenek el valakit? Akárkit, csak legyen egy bűnbak, akire lehet köpködni és mutogatni?!

Mellesleg ez a Tadics nem is élt még ekkor...

Ez a zsidó nácivadász meg egy vicc: megbocsájtani képtelen, csak a bosszú hajtja - olyanért, ami nem is történt meg vele, mily vallásos mentalitás (főleg ha figyelembe vesszük azt, amit most Izraelben a palesztinokkal művelnek)!

Negyvenezer délvidéki magyar vére az égre kiált, ám Tadics nem akar megbékűlni. Nem csoda, leköpnivalóan gyáva a magyar vezetés.

Aztán Borisz Tadics, az ilyen esetekkel, meg a meggyilkolt 20 ezer magyarral ki fog elszámolni?

"Dupp Bálint katolikus plébános nem akarta elhagyni a falut. Azt mondta, hogy a pásztornak a nyáj között a helye. Le is tartóztatták, majd feltételesen szabadon engedték napi többszöri jelentkezésre kötelezve. November derekán elhurcolták, majd Csurogon, Zsablyán és Újvidéken nagyon megkínozták. Végül a Hadbíróság nyilvános, golyó általi halálbüntetésre ítélte. Decemberben negyedmagával a központi iskola déli, templom felőli oldalán kivégezték. A valamikori 90 kilós lelkipásztor alig volt több, mint 40. Amikor a kivégzést vezénylő tiszt felolvasta a vádiratot és az ítéletet, fejét a templom felé fordította, a vádpontokra tagadólag ingatta a fejét. Idős édesanyja sohasem tudta meg, mi történt vele, a lágerben állandóan azt várta, mikor jön érte a fia."

Amíg ezekért nem kértek -minimum- bocsánatot, addig pofa súlyba, szemét hóhérok leszármazotja!!!!

Válaszok:
packó | 2011. július 22. 14:17

Cseres Tibor?
Majd kötelező olvasmány lesz egyszer, mint a sorstalanság.

Nem tudom, nem illene-e ezek után felülbírálni az értelmetlenül gálánsra sikeredett Balkán-politikánkat felülvizsgálni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés