Gyurcsány Ferenc és az MSZP

2011. február 22. 7:25
Ha Gyurcsány Ferenc megkérdezne, hogy van-e értelme az MSZP-ben maradnia, én azt ajánlanám neki, hogy feltétlenül próbálja meg.
„Az MSZP-n belüli Gyurcsány-ellenes baloldal szövetségesekre talált a jobboldalon. Kósának is nagyon tetszenek a balosok elképzelései Gyurcsány kiebrudalásáról. Így Kósa már néhány perccel Gyurcsány február 18-i beszéde után megszólalt: »Ha jól értem, Gyurcsány Ferenc egy új párt megalapítását látja szükségesnek, és ketté akarja szedni a baloldalt. Ez baloldali belügy, majd kezelik a baloldali politikusok, de az látszik, hogy ennek leginkább az a motívuma, hogy Gyurcsány Ferencnek az MSZP-ben már nincsen helye, vagy legalábbis már a saját elvtársai sem nagyon szeretik maguk körül látni.« Hogy miképpen olvasta ki Gyurcsány beszédéből Kósa Lajos, hogy Gyurcsány új pártot akar alapítani, a jóisten sem tudja. Talán valamiféle vágyálom diktálhatta neki ezeket a szavakat. Mivel minden ellenkező híresztelés ellenére Gyurcsány az MSZP-t akarja megreformálni, és nem új pártot akar alapítani. Legalábbis egyelőre. (...)

Hogy ki is volt az az MSZP-s politikus, aki átadta az balatonőszödi beszédet Orbán Viktornak, talán sosem fogjuk megtudni. Voltak, akik biztosra vették, hogy „az öregfiúk Puch László közvetítésével eladták az őszödi beszédet a Fidesznek.” Voltak, akik Szili Katalinra tippeltek. Nem csoda, hogy ezek a nevek jelentek meg először, hiszen tudvalevő volt, hogy ezek az emberek voltak Gyurcsány ellenlábasai a párton belül. Természetesen az is lehetséges, hogy egy teljesen ismeretlen »backbencher« volt az »áruló.« Az biztos, hogy jó lenne tiszta vizet önteni a pohárba.

Ami a saját véleményemet illeti, mármint ha Gyurcsány Ferenc megkérdezne, hogy van-e értelme az MSZP-ben maradnia, annak ellenére, hogy világos, nemcsak a Puchok és a Szanyik nem örülnek annak, hogy vissza akar térni a politikába, hanem valószínűleg sokan mások sem: én azt ajánlanám neki, hogy feltétlenül próbálja meg. Az lehet, hogy a felsőbb vezetés nem szimpatizál vele, de úgy tudom, hogy a párt egészén belül népszerű. Szerintem a pártvezetés, ha elutasítja a Gyurcsány kínálta megoldásokat, valószínűleg tönkreteszi az MSZP-t. Mert ha elutasítják Gyurcsány programját, ami lássuk be, jóval több, mint amivel eddig az MSZP jelenlegi vezetése előállt, akkor Gyurcsánynak nem lesz más választása mint egy új, igazi szociáldemokrata pártot – egy konkurens pártot – alapítani.”

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Teljesen egyetértünk. Az mszp egy ízig-vérig kádárista párt.
Mást mondanak és mást gondolnak, mert az egész életüket így élték le.


Védik a cigányokat, pedig a legaljasabb rasszisták. Szónokolnak az antiszemitizmus ellen, amikor ők a legnagyobb zsidógyűlölők.
Demokratának nevezik magukat, miközben a pufajkás időszakról álmodnak. A magántőkét istenítik, és éneklik a proletárindulót.

Mind megfér bennük, mert a kádár alatt ezt szokták meg, azt hiszik ez a természetes, pedig csak végtelenül szánalmasak és ostobák. 2014-re a negyedük meghal. Győzelemnek fogják értékelni a parlamenti küszöb megugrását (5,56 százalék) és szövik az álmaikat a virslis-sörös május elsejékről, ami az emlékezetükben békés, boldog és nyugodt volt...

Ez Fletó hada, meg az a néhány aljas zsidó liberális, akiknek teljesen mindegy kinek a szavazatával szerzik meg a hatalmat, csak megszerezhessék.

A történelem első esete, hogy teljesen egyetértek Balogh S. Évával. Ha Gyurcsány engem kérdezne meg, én is azt mondanám, hogy maradjon az MSzP-ben. Jót tesz a választói amnézia ellen. Csak nehezebb elfelejteni az előző ciklus kormányzati teljesítményét, ha mindig ott látjuk a Fletót szeretett elvtársai körében.

Szerintem is maradjon az mszp-ben, addig jó nekünk!

Mélyen magamba nézek?

Mennyire ismersz te engem, hogy ilyet mondj? Mondj, egy kádárista vonást tőlem. Csak egyet!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés