Irán: halálbüntetés a pornóoldalak üzemeltetőinek

2011. január 31. 8:52
Az IRNA iráni hírügynökség közölte: a közel-keleti ország hatóságai halálra ítéltek vasárnap két embert, mert pornóoldalakat üzemeltettek az országban.

Iránban halálra írélrek két embert, amiért pornóoldalakat üzemeltettek az országban. A férfiakat egymástól függetlenül ítélte halálra két bíróság - közölte az iráni főügyész az IRNA iráni hírügynökséggel. A legfelsőbb bíróságnak még jóvá kell hagynia a két ember kivégzését, az IRNA nem közölte a halálra ítéltek neveit. Tavaly decemberben egy kanadai-iráni kettős állampolgárt ítéltek halálra, amiért „felnőtt tartalmú weboldalakat készített és üzemeltetett”, és „megsértette az iszlám szentségét”. A 35 éves férfit 2008-ban tartóztatták le.

Uri Rosenthal holland külügyminiszter barbár államnak nevezet Iránt, miután felakasztottak egy iráni-holland nőt, Zahra Bahramit. A nőt drogcsempészet vádjával ítélték halálra a 2009-es kormányellenes tüntetéseken való letartóztatása után. Vasárnap az iráni külügyminisztérium behívatta Hollandia nagykövetét, hogy tiltakozásukat fejezzék ki a holland külügyminiszter nyilatkozata miatt.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés