Lesznek egy testté

2011. január 20. 9:07
A külföldön tartózkodó Orbán Viktor olyan figura volt az elmúlt években, akire bármikor szívesen rábíznám az országot, de akár még a háztartást is.
„Nemzetközi meccsen akkor is a magyaroknak drukkolunk, ha a válogatott tagjairól amúgy megvan a véleményünk. Az EU-elnökség ilyen színtér, ott nekünk az az érdekünk, hogy a magyar kormány jól szerepeljen, szimpatikussá tegye Magyarországot. Ezzel a tempóval ez rohadtul nehéz lesz.

Orbán Viktor eddig két jól elkülöníthető személy volt. Idehaza a legblődebb hazugságoktól se riadt vissza, azokat sosem ismerte be, hozzábutult Szíjjártó Péterhez, minden kinyilatkoztatásában benne volt, hogy azért, mert csak. A külföldön tartózkodó Orbán Viktor ezzel szemben olyan figura volt az elmúlt években, akire bármikor szívesen rábíznám az országot, de akár még a háztartást is. Ahogy felszállt a repülő, elméje kitisztult, a kétszerkettő újra négy lett, masszív reformokat ígért és prudens pénzügyeket, fölöslegesen nem korlátozott szabadságot és modern világnézetet. A kormányzás és az EU-elnökség rákényszerítette Jekyllt és Hyde-ot, hogy lejátsszák a meccset. Csak egy maradhat, és odakint csak az épeszűnek van esélye. A gumicsizmás változatot bedarálták volna, az épeszű meg nem akar ilyen médiaszabályozást, mert tudja, hogy többet veszít vele, mint amit nyer. Látszik a szövegeken, milyen csikorogva viseli, hogy egyszerre kellene megfelelnie a hazai közönségnek és a nemzetközi elitnek.

A happy end az lesz, ha a hosszú idő után újra megkezdett külföldi tanulmányok képesek maradandóan megváltoztatni a világképét, fél év kezelés után meggyógyul, és nem csúszik vissza a pszichózisba, ami itthon úrrá lett rajta. A terápia lényege, hogy a konfliktust nem úszhatja meg. Ennek eszköze éppen a média és az internet, amiről pont most mondta, hogy nem lehet kontrollálni. Legyen közkincs magyarul minden, amit odakint mond, és angolul, amit idehaza. Orbán Viktor itthon már régóta nem interpellálható. Ahova elmegy, ott nem merik kérdezni, ahol mernék, oda nem megy. Kínos kérdések százait görgeti maga előtt, és kiemelt célja, hogy ezeket örökre megúszhassa. A magyar elnökséggel esélyt kaptunk, hogy Európa segítsen ezt megoldani. Orbán Viktor gyógyulása most már nemcsak magyar, de európai érdek is.”

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

" Ahova elmegy, ott nem merik kérdezni, ahol mernék, oda nem megy. Kínos kérdések százait görgeti maga előtt, és kiemelt célja, hogy ezeket örökre megúszhassa."

Mintha kicsit túlbecsülné az újságírók szerepét ez a - tényleg, ki is ez a nyikhaj?

Ez az egész olyan mint régen a nagy-nagy Szovjetunió, a béke legfőbb őre, a népek nagy barátja. A magyar pártvezetésnek oda kellett megfelelni, nem a hazájuknak, hanem oda. Az volt az elvárás, kívülről pofáztak bele az ügyeinkbe.

Most ugyan ez van, csak Moszkva helyett Brüsszel.

"„Nemzetközi meccsen akkor is a magyaroknak drukkolunk, ha a válogatott tagjairól amúgy megvan a véleményünk. Az EU-elnökség ilyen színtér, ott nekünk az az érdekünk, hogy a magyar kormány jól szerepeljen, szimpatikussá tegye Magyarországot."

Na ezt kuldd el az elvtarsadnak a Bokrosnak is, hogy irja le szazszor!!!

Azért az nem rossz, hogy az ilyen Weissek leleplezték magukat. Nyugodtan lehet utálni őket, anélkül, hogy olvasnánk. Elképzelhetetlen, hogy véletlenül valami okosat írjanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés