Hatni, alkotni és gyarapítani akar Bajnai

2010. december 22. 12:06
Haza és Haladás névvel hozott létre alapítványt Bajnai Gordon volt miniszterelnök. Az alapítvány célja, hogy támogassa a közjóra törekvő, haladó kormányzás felelős és szakszerű gyakorlatát. A kuratórium felügyelőbizottságának tagja Oszkó Péter és Balázs Péter is.

A jövő év második negyedévében kezdheti meg tevékenységét a Bajnai Gordon által alapított, Haza és Haladás elnevezésű alapítvány. Hegedüs Dóra, a volt kormányfő korábbi kabinetfőnökének, az alapítvány kurátorának tájékoztatása szerint az alapítvány nem valamely politikai erő mellett működő háttérintézmény, hanem a hatalom mindenkori gyakorlóira akar hatni, a mindenkori kormányzat munkáját szeretné jobbítani.

Elmondta: az alapítvány mindazok felé nyitott értékközösséget teremt, akik elfogadják, hogy a hazaszeret és a modern Európához való felzárkózás ügye nem egymást kizáró, hanem egymást erősítő fogalmak. Úgy fogalmazott: a Haza és Haladás Alapítvány büszkén vállalja a magyar történelem egyik leghaladóbb korszakának, a reformkor nagyjainak szellemi örökségét. Hatni, alkotni és gyarapítani akar. Hatni a közös ügyeink alakulására, megalkotni a Magyarország fejlődésének jövőképét és gyarapítani a jövőt megalapozó gondolatok sorát - közölte.

Az alapítványt Bajnai Gordon alapította. A kuratórium elnöke Hegedüs Dóra, tagjai Szigetvári Viktor és Tordai Csaba. A felügyelőbizottság elnöke Oszkó Péter, tagjai Balázs Péter és Mester Zoltán.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hm... És az árvapénz-ügy? :-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés