Zombi, technoparti, horror

2010. december 20. 7:34
A vagyonkezelő egyre bizarrabb húzásokkal igyekszik némi haszonra szert tenni a bezárt OPNI nimbuszából.
„Valamiféle irracionális őrületből vagy nagyon is tudatos hátsó meggondolásból 2007-ben bezárták az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetet. Akkora pofon volt ez, hogy sokáig nem is tudatosult: nincs többé a lipótmezői nagy ház, ami amellett, hogy százaknak volt a végső menedéke, komoly tudományos bázist jelentett a magyar pszichiátriának, és adott a huszadik században világhírű terapeutákat a szakmának (Szondy, Ferenczy, Mérei). 

Az egészségügyi kormányzat máig adós a bezárás magyarázatával, de meglepő, hogy milyen sürgősen és hathatósan hordták szét az intézet értékeit. Változatlanul él kérdés, mi volt az a halaszthatatlan ok, ami miatt szét kellett kergetni a betegeket és havonta hatmillió forintért őriztetni az üres házat. A vagyonkezelő, úgy tűnik, eladni nem tudja, pedig a szaúdi hercegtől a brunei szultánig mindenkit meggyanúsított a pletyka, hogy fáj a foga a Lipótra. Az eladás meghiúsult, de a vagyonkezelő egyre bizarrabb húzásokkal igyekszik némi haszonra szert tenni a bezárt OPNI nimbuszából. Novemberben kétnapos monstre bulit tartottak, azaz technopartival egybekötött kortárs művészeti show-t, aminek azt a címet adták, hogy Bolondok haza. A bulira tízezer meghívót küldet szét, és mintegy ezren a különböző elme-»kezelők«-ben ropták a táncot. Gusztus kérdése. De itt forgatták Karinthy Frigyes Tanár úr kéremét, és mint kiderült, videoklipet zombikkal, őrültekkel, a halál és a horror keringőztek a boltívek alatt. Nem csoda, hogy a pszichiátriai szakma háborog.”

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

IGEN, de...
a pszichiátriai szakmának nem MOST, és nem filmforgatás vagy más miatt kellene háborognia, hanem AKKOR kellett volna, amikor bezárni készültek az OPNi-t!

Kösz a kiegészítést, ill. korrekciót!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés