Aktuálpolitikai történelemhamisítás

2010. december 20. 19:10
A semmisségi törvény a meghurcoltak számára méltányos gesztus, viszont brutális mélyütés a rendőrségnek és az igazságszolgáltatásnak.

„Budapest, 2006. szeptember 18-a történelmi mércével csak tegnap volt, és ugyancsak történelmi mércével legfeljebb halvány karcolás a nemzet sebei közt. Egy ország nézhette élő-egyenesben, főként a gyurcsányista elhajlással aligha vádolható Hír Tv közvetítésében az MTV-székház ostromát. A folytatásban lehet szemkilövő-jelvényvesztő rendőrterrorról értekezni, de a kezdet, erre bármelyik tévénéző emlékezhet, korántsem a tiszta tekintetű ifjak forradalma volt a zsarnokság ellen. Márpedig 2006-ról semmisségi törvény készül, az őszi eseményekkel kapcsolatos előzetes letartóztatások és elmarasztaló ítéletek jelentős részét törvényhozási aktussal semmissé kívánják nyilvánítani. Mindezzel a fülkeforradalom győztesei a négy évvel ezelőtti pesti utcára forradalmat, illetve azt eltiporni próbáló önkényt tábláznak ki. (...)

[A] semmisségi törvény minden olyan elmarasztaló ítéletet, valamint kényszerintézkedést elrendelő határozatot »kilőne«, amely csak rendőri jelentésen, illetve rendőr tanúk vallomásán alapul. Nem érintené azokat az ügyeket, ahol más, aggálytalan bizonyítékok, például videofelvételek állnak rendelkezésre.

Néhány tucat vagy száz ártatlanul meghurcolt ember számára ez rendkívül méltányos gesztus, viszont brutális mélyütés a rendőrségnek és az igazságszolgáltatás egészének. Azt a törvényi vélelmet állítja fel, hogy a rendőrök ab ovo hazudnak, az ügyészek ennek alapján hamisan vádolnak, a bírák pedig ártatlanokat küldenek rácsok mögé. Persze lehet magyarázni, hogy ez kizárólag 2006 őszére vonatkozik, egyébként a rendőri jelentés változatlanul közokirat, aminek hitelt kell adni. Csakhogy a törvény általi lehazugozást aligha lehet lemosni.”

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez lett volna az IGAZSÁG-szolgáltatás, kedves/redves hvg!?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés