Betiltatná a Kuruc.info-t a SZEMA

2010. november 19. 19:48
Szalai Annamáriához fordul petíciójával a Szabad Emberek Magyarországáért Párt, nyílt levelükben rámutatnak: az oldal rendszeresen megsérti az etnikai, kulturális és vallási kisebbségek, elsősorban a zsidóság és a cigányság, valamint a homoszexuálisok jogait.

A liberális Szabad Emberek Magyarországért párt felszólította Szalai Annamáriát, az NMHH elnökét, hogy „haladéktalanul kezdeményezze a Kuruc.info azonnali és végleges hatályú betiltását” - írja az Index. A párt honlapján megjelent nyílt levél szerzői kifejtik, hogy az aláírók ugyan fontosnak tartják a szólásszabadság intézményét, azonban megengedhetetlennek tartják, hogy erre a szabadságjogra hivatkozva egyre többen terjesztenek „a demokráciát veszélyeztető, alkotmányellenes, aljas indulatokat keltő anyagokat, felhívásokat”.

Az aláírók szerint a Kuruc.info rendszeresen megsérti az etnikai, kulturális és vallási kisebbségek, elsősorban a zsidóság és a cigányság, valamint a homoszexuálisok jogait. Levelükben kiemelik, hogy a portálon rendszeresen közölnek a Holokausztot tagadó írásokat, illetve idézik Hitler szavait.

A Niedermüller Péter és Derdák Tibor által megírt petíciót eddig többek között Csordás Gábor író, Halmai Gábor alkotmányjogász, egyetemi tanár, Lendvai L. Ferenc filozófus, Máté András filozófus, tanszékvezető egyetemi docens, Ranschburg Jenő pszichológus, Ungár Klára közgazdász és Wessely Anna szociológus is aláírta.

Összesen 227 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak nem nevezed az egész országot degenerált idiótának? Hiszen mindenki olvassa, azok is, akik tiltakoznak ellene - ha nem olvasnák, mi ellen tiltakoznának, olvassák azok is, akik letagadják.
Egyébként mindenütt förtelmesen beszélnek, itt a Mandineren is,a Magyar Hírlapban is anyáznak.Nem a lapokat kell betiltani, hanem az embereket megnevelni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés