Orbán Viktor és a nemzettestvérek

2010. október 24. 14:32
Szégyenteljes beszéd egy olyan embertől, aki azt gondolja, hogy az ő 89-es beszédének következtében hagyták el a szovjet csapatok az egykori szovjet birodalom országait.

„Orbán Viktor tudja-e, hogy miről beszél? Ugyanis október 23-i beszédében többek között ezt találta mondani: a nemzet igent mondott arra, hogy az országban mindennek meg kell változnia: az alkotmánynak, a törvényeknek, a közéleti erkölcsöknek, a tabuknak, a parancsoknak, a céloknak, a viszonyoknak, az értékeknek, a médiának, a környezetvédelemnek, az iskolának és a közbeszerzéseknek. Mindennek, ami ember-, nemzet-, ész-, erkölcs- és életellenes, így az adózás mikéntjének és »a nemzettestvérek kitagadásának« is. Ez az első alkalom, hogy egy nem hungarista, nem jobbikos szájából hangzik el ez a nyilasok által használt szó. És nem akárki szájából, hanem a magyar köztársaság miniszterelnökéjétől. Milyen mélyre lehet süllyedni? Mélyebbre ennél? Nem hiszem.

De az egész beszéd úgy, ahogy van vérlázító volt. Különösen egy olyan ember számára, aki maga is az események aktív részese volt. Nagyon sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de ez a beszéd egyszerűen szégyenteljes. És az is, hogy a nemzettestvérek említését üdvrivalgás fogadta. Mikor fog végre a magyar nép felébredni?

Az biztos, hogy én – remélem, nem egyedül a forradalom résztvevői nevében – kikérem magamnak, hogy Orbán Viktor kisajátítsa az én forradalmamat és azt merje mondani, hogy »1956 a magyarok befejezetlen története volt egészen az idei esztendőig«. Szégyenteljes beszéd egy olyan embertől, aki azt gondolja, hogy az ő 89-es beszédének következtében hagyták el a szovjet csapatok az egykori szovjet birodalom országait. Ugyanis ezt mondta Orbán Viktor.”

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagyon jó írás, Balogh S. Éva rátapintott a lényegre. Innen már csak egy lépés, hogy Orbán kinevezze magát "nemzetvezetőnek".

Szerinted ezek átlag amerikaiak voltak?

Lehet, hogy Viktor már akkor többet tudott mint ti mind együttvéve?

Drága Évikém
Én is nagyon öreg vagyok,és is nagyon hülyülök, de nekem úgy tűnik, a Viktor nem elsűllyedt, hanem nagyon is felemelkedett- érdemmel, vagy anélkűl, nem tudom, de nagyon is magasra jutott, a mélységes mélységnek a legmélyén meg valami Galamus csoport kavarog.

ezzel a külsővel csak szeretett volna vén k lenni... és mivel nem sikerült neki, bosszút kell állnia rajtunk, a mandiner meg segít neki

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés