Az eltévedt borjú

2010. október 20. 21:13
Orbán Viktort már mindenki csak populistaként emlegeti.

„Orbán Viktort már mindenki csak populistaként emlegeti, aki ezekkel a pótadókkal, ha úgy tetszik, válságadókkal mindössze elnapolja a »fájdalmas lépéseket«, amelyeket előbb-utóbb meg kell majd tennie. A Business Week megkérdezett több elemzőt, és egyikük sem reagált pozitívan az Orbán–Matolcsy-adótervekre. Majdnem biztosak benne, hogy »a befektetőket nem fogja meggyőzni a kormány«.(...)

A baj csak az, hogy majdnem minden elemző, belföldi és külföldi, nem gondolja azt, hogy amit ez a kormány tesz, az jó és helyes. Még a Fideszhez közelálló közgazdászok is óvatos kritikus megjegyzéseket tesznek az utóbbi időkben. De Orbán Viktor nem hallgat senkire. Az egyik cikkben Orbánt »maverick politician«-nak nevezte az újságíró. A »maverick politician« jelentése lehet ez: független, saját útját járó ember, de olyasvalaki is, aki szokatlan, váratlan lépéseket tesz, amelyek következményeikben kockázatosak. Egyébként a »maverick«, mint főnév, eltévedt borjút is jelent.”

 

 

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Az egyik cikkben Orbánt »maverick politician«-nak nevezte az újságíró. A »maverick politician« jelentése lehet ez: független, saját útját járó ember, de olyasvalaki is, aki szokatlan, váratlan lépéseket tesz..." - írja korrektül a t. szerző (már majd' banyát írtam)...
de megijedve saját bátorságától, így fejezi be:
"Egyébként a »maverick«, mint főnév, eltévedt borjút is jelent."

Mégis csak banya!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés