A hajléktalanokért tüntettek

2010. szeptember 21. 19:38
A Város Mindenkié hajléktalan jogvédő csoport a Belügyminisztérium épülete előtt demonstrált kedden a minisztérium készülő javaslata ellen. Egy petíciót is átadtak az egyik vezetőnek.

A Belügyminisztérium szeptember elején jelentette meg honlapján az építési törvény tervezett módosítását, miszerint szabálysértést követ el és bírság róható ki arra, aki közterületen lakik, vagy ott alszik. A Város Mindenkié hajléktalan jogvédő csoport szerint ez a törvénytervezet embertelen. A jogvédők a Belügyminisztérium épülete előtt demonstráltak, s egy petíciót is átadtak a minisztérium egyik vezetőjének.

A petíciót átvevő Szaló Péter területrendezési és építésügyi helyettes államtitkár a szervezet képviselőinek arról beszélt: a kormánynak nem a hajléktalanok kitiltása a célja, hanem a közterületek rendjét kívánja szabályozni. Mint hozzátette, megfelelő lakhatási körülmények megoldásán is gondolkodnak.


 

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meghirdetem a tüntetőknek a "Fogadj örökbe egy hajléktalant!" akciót.
Vagy szerintük a mostani állapotok teljesen helyénvalók?

Szerintem több megoldás is létezik:

- építeni kell kicsi lakásokat (vagy régi kollégiumokat átalakítani, esetleg elhagyott gyártelepeket) (10-16 nm körülieket, kis konyha, kis fürdő, szoba) és biztosítani a rászorultaknak napi mondjuk 4 órás munkát - utca seprés, szemét és levélszedés, külső kerületekben a árokásás, etc etc. Fizetésükből fizetnék a rezsit, és meg lenne az esélyük a kitörésre.

- Akik nem élnek a felkínált lehetőséggel, azokat erővel összeszedni, le vinni vidékre, ott is rengeteg olyan munka van, amit senki se csinál meg (a csatorna rendszerek, patakok, folyók kipucolása, ugyan úgy takarítás), mobiltáborokba rakni őket - lenne fedél a fejük felett, kapnának ételt minden nap, és legalább a társadalom hasznára lennének (muszáj lenne dolgozniuk, tetszik, nem tetszik).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés