Egy kicsit már kötcseiek lettünk

2010. augusztus 5. 9:58
Nem szégyellem, hogy sokat tanultam Kötcsén. Mégis csak ez az első falu életemben, ahol tartósabban is élek.
„Próbálták már az őszibarack krémlevest tojássárgájával selymesebbé tenni? Vagy mondjuk a gyorsan sütött csirkemell szeleteket egy kevés pestoval megkenni? De nem folytatom, mert nem a főzésről akarok írni annak ellenére sem, hogy Kötcsén minden nap főzök, esetenként kétszer is, nem egyszer négy-öt fogást is készítve. Üdítő elfoglaltság. (...)

Nem szégyellem, hogy sokat tanultam Kötcsén. Mégis csak ez az első falu életemben, ahol tartósabban is élek. A falu elevenebben éli történelmét, családjainak múltját, mint a város. Az emberi történetek jobban láthatóak, jobban szem előtt vannak, gyorsabban kiderül, hogy ki kicsoda. A szorosabb emberi kapcsolatok sok mindentől védenek és nagyszerű örömök forrásai is, ezzel együtt a falu sérülékenyebb. Mert kevés jövedelme van, mert kevés a munkahely, mert sok helyen dolgozni, tanulni is máshova járnak az emberek, mert nincs tartalék, mert saját bevétel helyett nagyrészt támogatásból élnek. Vigyázni kell a falvakra, még akkor is, ha egy sor dolog biztosan nem menthető meg. De ez már politika, és nem arról akartam ma írni.
 
Tavaly ősz óta sok fát és virágot ültettünk. Ősszel lesz sok almánk, és majd itt kóstoljuk meg az idei újbort. Nem vagyunk még itt egy éve sem, de egy kicsit már kötcseiek lettünk. Örülök, hogy így történt.”

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az nem lehet hogy mindenféle hátsó szándék nélkül írta ezt a bejegyezést?

Én is éppen erre gondoltam. Hamarosan a zárka élet gyönyörűségeit fogja megtapasztalni. Bár, ahogy elnézem a szép rózsaszín ingében... lehet tetszeni fog neki! Jól tud alkalmazkodni bármihez...

Nem tudom a zsinagóga nem hiányzik-e a hétvégeken? Hogy fog így rendszeresen bérmálkozni? Két többfogásos menü között?

Amúgy együtt tölthetnék ott is az időt, végül is Klára asszony tevékeny részese volt ennek a zseniális életműnek! Igazából Klára asszony képviseli az Apró klánt, némi bolgár titkosszolgálattal megspékelve a tömegbelövető nagyapát! Valószínű Klár asszony nélkül az ontóber 23-i tömegvérengzés se jöhetett volna létre. Végülis az 56-os tömegbelövetések parancsnoka az ő Apró-nagypapája volt!

Számból vetted ki a szót! Ők szegények mit szólnak ehhez? De minden rosszban van valami jó! Régebben minden telpülésnek megvolt a maga saját bolondja....Kötcse ebből a szempontból biztos lehet a hagyomány továbbélésében.

Ezt is az amerikai tanácsadó mondta neki tollba?

Ha valakinek kétséei lettek volna, most láthatja: ez egy elmebeteg...Még akkor is, ha ezt a baromságot is Grétzi Zsóti írta!
(Persze ettől Grétzy sem lett normális)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés