Kétmilliónál is többet keres a Corvinus rektora

2010. június 4. 11:47
A Budapesti Corvinus Egyetem és a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektorának fizetése is a nyilvánosság elé került. A Corvinus rektora 2009-ben és 2010-ben 2,36 millió forintot vehetett fel, prémiumával együtt.

Hiába a Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése, a legtöbb rektor nem hajlandó nyilvánosságra hozni fizetése összegét. Most azonban több egyetemi vezető keresete is kiderült. A stop.hu megtudta a Corvinus Egyetemtől, az intézmény rektora, dr. Mészáros Tamás bruttó értékben 2008-ban havi 2,731 millió forintot, 2009-ben és 2010-ben 2,36 millió forintot vehetett fel, prémiumával együtt.

Szabó János, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem rektora ennél kevesebbet vihetett haza. Az Origo információi szerint Szabó János mind 2009-ben, mind 2010-ben is havi bruttó 696 ezer forintos bért kapott, emellett járt neki egy bruttó 60 ezer forintos vezetői pótlék is. Közalkalmazotti keresetkiegészítésként 2009 januárja és júniusa között további havi 15 ezer forintot is  kapott, ráadásként pedig tavaly még 908 ezer forintos prémiumban is részesült. Szabó János fizetését idén áprilisig vehette fel, február óta előzetes letartóztatásban van.

A Magyar Rektori Konferencia közleménye szerint a rektorok június 11-én tárgyalják a kérdést, az adatok nyilvánosságra hozatala csak ezután várható - már ha egyáltalán megtörténik.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

nem véletlenül támogatták az oktatási reformot

nehéz ám a pénzt talicskázni, akárki megmondhatja, csoda, hogy nem kaptak sérvet az erőlködéstől

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés